Терористичен атентат не е изгорил хората...а какво?

Следствието постанови, че трагедията във влака София-Кардам не е дело на терористичен атентат
3 мар 2008 21:25,
44
Терористичен атентат не е изгорил хората...а какво?
Изясняването на вината и поемането на отговорността се очертава дълъг и мъчителен процес. Снимка: БГНЕС

До настоящия момент не са събрани сведения за извършен терористичен акт при трагичния инцидент с пожара в нощния влак София-Кардам. Това заяви пред Нова телевизия следователят от НСлС Георги Илиев.

Само фактът, че двата вагона са изгорели много бързо, не може да даде основание да се счита, че това е терористичен акт, посочи следователят.

Той поясни, че вагоните не се състоят само от желязо, а са облицовани с леснозапалими материали и при горенето отделят токсични вещества. Георги Илиев увери, че през последните дни работата не е спряла.

В понеделник е извършен допълнителен оглед на двата опожарени вагона, допълни следователят. Той обясни, че е много трудно да се разкрие причината за пожара, тъй като всичко вътре е изгоряло.

Нито една от издигнатите четири версии не е проверена окончателно и докрай, за да бъде отхвърлена или приета, каза още Георги Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
велчев преди 16 години
ВАГОНИТЕ СА ИЗГОРЕЛИ БЪРЗО , ЩОТО СА ОБЛИЦОВАНИ С ЛЕСНОЗАПАЛИМИ И БЪРЗО ГОРЯЩИ ЕЛЕМЕНТИ И МАТЕРЯАЛИ ! А БАЛАТУМЪТ СЕ ЛЕПИ С АЦЕТОНОВО ЛЕПИЛО , КОЖАТА НА СЕДАЛКИТЕ СЪЩО ! КАТО СЛАМА СА ! ГРЕШКА НА ПРСОНАЛА Е ЧЕ СА ЗАДЕЙСТВАЛИ СПИРАЧКАТА ! ТРЯБВАЛО Е ДА СТИГНАТ ГАРАТА И ТАМ ДА ГАСЯТ ! И ТРИ ПОЖАРОГАСИТЕЛЯ В ЦЯЛ ВЛАК , А САМО ЕДИ БИЛ ПЪЛЕН С ПЯНА НАПОЛОВИНА ! ОТГОВОРНОСТТА Е ИЗЦИАЛО НА БДЖ , ТРАНСПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО И ПРАВИТЕЛСТВОТО КАТО ЦЯЛО ! НЕ БИВА ДА ТЪСИМЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ !
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това много прилича на терористичен атентат. Точно преди националния ни праздник е, Става във вагон със спящи хора и заключени врати, вагоните са изгоряли изключително бързо - явно в някое от купетата е имало запалително вещество или нещо друго.... четох че хора които са били във вагона са чули слаб гърмеж - точно преди да започне пожара....Преди години -пак през март месец, 1985 година - турски терористи поставят бомба във вагона за майки с деца на влак 326 по линията Бургас-София. Тя е с часовников механизъм, часът е разчетен да съвпадне с навлизането на влака в тунела в района на гара Буново. Там паниката и липсата на достатъчно въздух биха довели до възможно най-голям брой жертви. В атентата загиват седем души, сред тях 2 деца.По други източници, жертвите са 3 деца и 4 жени, девет души са тежко ранени. Две от жертвите са глухонеми деца, избягали от своя пансион, за да си идат вкъщи.http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%8 2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%B 3%D0%B0%D1%80%D0%B0_%D0%91%D1%83%D0%BD%D0%BE%D0%B2 %D0%BE
1
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
колко=то и да ми е гадно се чудя защо вратите сабили затворенитова според мен навежда на мисълта че е умишлено////но не съм пециалист