Откриха 9 жертва, обявиха ден на траур

Станишев спешно привика министрите да мъдрят предложението на транспортния министър за национален траур
4 мар 2008 11:41,
51
Откриха 9 жертва, обявиха ден на траур
Снимка: Булфото

Екипът на Съдебна медицина-Плевен установи, че жертвите от влака София-Кардам са девет.

Двата обгорели трупа са на Елена Халачева и на Антоанета Тодорова, а допълнително откритите костни остатъци /прешлени/, са на Галина Иванова.

Шест вече бяха разпознати: 20-годишната студентка Валерия Желева от Добрич, проф. Рашо Рашев, директор на Националния археологически институт, 25-годишният Даниел Вичев от Добрич, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов, за които не се съобщават повече данни до момента.

В Добрич вече погребаха 19-годишната Валерия Желева, която загина в огнения ад.

Със заповед на кмета Красимир Костов 4 март е обявен за ден на траур в Шумен заради смъртта на проф. Рашо Рашев и студента Стоян Ковачев.

Днес стана ясно, че причината за лумналите огньове е външна.

 „Пожарът във влака София-Кардам е резултат от външна причина, а не от луминесцентна лампа или нещо друго във вагоните“, обяви пред bTV главният ревизор по безопасността в БДЖ Кирил Ангелов.

Премиерът Сергей Станишев свиква извънредно правителствено заседание за 16.00 ч днес.

Тази сутрин министърът на транспорта Петър Мутафчиев предложи 5 март да бъде обявен за ден на национален траур за загиналите при пожара във влака София-Кардам на 28 февруари 2008 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
BELOV преди 16 години
za 24 ti komentar i za vsi4kite ste takiva kakvo se praite vie ne poznavate horata ami se praite na sastradatelni MAZNICI na koi se maznite be oligofreni? ili povod kam opravliava6tite tarsite?Koi znae kak e po4nal pojara nqkoi ne si e izgasil cigarata i eto...ako ne im e haresval vagona da sa se ka4ili na reisa.KAKVO 6TE KAJETE MANIOVCI
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
:X Днес по Канал1 говори шефът на транспортното комисия на Народното събрание и човекът вика: "НиКой разумен човек в днешно време няма да пътува с влака от Бургас до София, при положение, че с влак е 7 часа и нагоре (а то е точно 6 часа), освен по-бедните. Всеки щял да предпочете пътуване с лек автомобил по магистралата - по-бълзо ставало. Тоя определено се изживява като Мария Антоанета, която препоръчала на народа като няма хляб да яде пасти. Жалко, че българските политици в пълната си самозабрава не мислят трезво за нещата от живота на народа. Истината е, че с влака пътуват главно студенти и ученици, заради намаленията. И това точно се видя от жертвите - само млади хора, които могат без да сгрешат да се нарекат цвета на нацията. Но жалко, цветът на нацията гине в конските вагони, а мършата се шири в лукс в Народното събрание.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо е необходимо всичко това...Железницата ни е под всякаква критика но как да се подновят всички влакове...спалните вагони се заключват от съображения за сигурност защото на гара през ноща ще има много желаещи да се настанят без билет особенно ***...и тогава шафнера щеше да е виновен.../САМО СИ МИСЛЯ/Ако имаше траур вчера щяха да са виновни че са ни отменили националният празник и то най-святия...утре ще има траур и сега излиза че ни казват да ни е тъжно за непознати хора /Косара 16/абе някога ще се угодили на някого...Да безкрайно много съчувствам на хората които остават с мъката в сърцето че детето или съпругът е изгорял жив в един такъв инцидент и че кмета Б.Б. си направи реклама пред самият себе си...Скапана ситуация!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кардам е последната спирка на влака София-Добрич. Това е граничната зона с Румъния. На около 24 км от Добрич! Какво безумие, каква наглост, какво лицемерие, какво...... НИЩО! Докато не станем напълно осъзнато общество, хубаво не ни чака! ЛЪЖИ, ЛЪЖИ с цената на какво, господа? БОГ ВИЖДА!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
.... МРАЗЯ МИНИСТРИТЕ СИ ... И ПРАВИТЕЛСТВОТО... И ДЕПУТАТИТЕ - ЕДНИ И СЪЩИ НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ ПО 18 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ .. И ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ МРАЗЯ- УБИВА ВСЯЧЕСКИ НАРОДА СИ...! ОБИЧАМ МОЯТА РОДИНА Б Ъ Л Г А Р И Я !
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
отвсекъде прилича на тероризъм, и после и индустриалния квартал е щял да пламне и службите нема що да слухарите и тормозите честните хора, хващайте бандитите, туй ви е работата
24
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
абсолютно съгласен.никой не спазва законите, обаче държи и настоява другите да ги спазват. пък ако някой му покаже къде е нарушил самия той законите - почва се един вой до небесата и обвинения в какво ли не, само и само да замаже положението.....а тия дет не мислят само се литкат насам-натам...
23
0
 
0
 
! Отговори
BELOV преди 16 години
za 17 komentar- AMI KAKTO KAZA MOMAKA V 16 TI KOMENTAR SAM SAGLASEN I DA VI POKAJA MALKO POEZIQLIUBE-SOLDAT-(qka pesen)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПОЛИТИЦИ-УПРАВНИЦИ-ПРАВИТЕЛСТВО-ЛИЦЕМЕРИ-ЕГОИСТИ.. .ДЪРЖАВА НАРОД?ЩО Е ТО?????????????
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пресичам пешеходни пътеки още от времето на Тато. Независимо кой управлява - рядко ти правят път автомобилистите, а пресичащите не си правят труда да стъпят на пътеката, а преминават на метър от нея. Индивиди, които не могат да направят още една крачка, за да спазят закона, винаги ще водят до всякакви трагедии, независимо от управляващите!!!С хитреенето и измекярството на дребно сами се пре*ваме на едро!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сгодна се пише със "с".Първо научи български,после си пращай гнусните коментари.
19
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 16 години
АБЕ ВЗЕМЕТЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ МАЛКО..КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТАКЪВ ИНЦИДЕНТ..АМИ КОЙТО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ПОДНОВЯВАНЕТО НА ВАГОНИТЕ..ИЛИ РЕЦИКЛИРАНЕТО ИМ..ДОБРУТРО..КАТО ОСТАВИМ ТЕЗИ ДЕТО ИСКАТ КОМИСИОННИ НАЙ МНОГО ЩЕ ЛАПНЕ СОБСТВЕНИКА НА ВАГОННИЯ ЗАВОД..НЕЩО ЗАГРЯХТ ЕЛИ ВЕЧЕ..МАЙ ЧЕРЕПА МУ ВИКАТ В НЯКОЙ СРЕДИ..ПРОСТО ГАВАЗИТЕ МУ СА СЕ ПРЕСТАРАЛИ ТОВА Е ИСТИНАТА..ТУРСКИ АТЕНТАТ ЕДВА ЛИ Е ЗАЩОТО ПО ТАЗИ ЛИНИЯ ПЪТУВАТ МНОГО БЪЛГАРО МОХАМЕДДАНИ..НЯМА ДА ИМА ЕФЕКТ..
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе ***, четете ли това което пишете? 20 годишната Валерия /мир на праха и/ три реда по долу става 19 годишна.
17
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
доста от смисъла се е позагубил, затова ще си позволя да отредактирам малко, надявам се - не се сърдитеа и не виждам връзката с темата, но принципа си е принцип:)Трето денонощие в път, вятър, камъни, дъжд само напрад и напред ротата върви и вървитрето денонощие в път, чуй ме братле не тъжи,че заповедта е заповед - знае всеки от нас.Напишете писъмце, няма нищо поскъпо от него за бойците,напишете две думи, вие момичета за своите момчета.И когато при изгрев на път напред потегля ротата войници.тръгват за да победят, тръгват не за да умират ти дай им да запалят цигарката, другарю старши сержант аз вярвам душата ти, войник, войник.Трето денонощие на път, вятър, камъни, дъжд когато слънцето изгрее имаме бой, деня ще започне със стрелба трето денонощие в пътя, кой знае какво ни очаква трето денонощие в пътя и слънцето изгрява.Напишете писъмце как живее там нашият роден дом из далечното далече ще ми го донесът облаците.Падаше земята, с небето падаше земята разкъсва вик в небето `гадина си ти, война`разтопяваше се бронята, засече автоматапогледна ти в очите на смъртта, сержант на гвардиятаИ когато при изгрев на път напред потегля ротата войници.тръгват за да победят, тръгват не за да умират ти дай им да запалят цигарката, другарю старши сержант аз вярвам душата ти, войник, войник.
16
0
 
0
 
! Отговори
Kocapa преди 16 години
Не знам майтапиш ли се, ама на мен наистина ми писна да ми казват с министерски постановления, кога ми е мъчно и кога весело !!! Не мисля, че е нормално да скърбиш за непознати хора...
15
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 16 години
МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КАДЕ СЕ НАМИРА ТОВА КАРДАМ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Kocapa преди 16 години
Три дни газихте по овъглените кости на децата !!! Нещастни некадърници !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
ОРАТОРА преди 16 години
za mene nema traur a samo pienie qdene i zgodna jenica
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
za6to se izmestva tragediqta v spor adli da ima ili da nqma trayr.....6toto e po-lesno, otkolkoto da se razbere koi e vinoven, kude otivat parite ot adnuci, koi gi krade, vagoni , tramvai, trolei avtobysi vsi4ko e po na 20 i kysyr godini........eto tam e problema, za6toto nqkoi kradat, povi6avat cenite na biletite...sus stari kyrvi nov bardak ne se pravi dragi mi "politici"
11
0
 
0
 
! Отговори
Лудория преди 16 години
Днес поне още 7-8 човека ще загинат по улиците в катастрофи! Мислете хора какви типове си избирате за властимащи и какво правим всички ние за да се промени това!!!