Антимафиотът - мафиот

Румен Петков знаел за случващото се в ГДБОП, знаел за ареста на Иван Иванов, но оставка няма да подаде
18 мар 2008 17:19,
62
Антимафиотът - мафиот
Заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов. Снимка: БГНЕС

„Има достатъчно основания, за да бъде отстранен зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Допълни, че е информиран за ареста на Иванов.

Петков отрече задържането на Иванов да има връзка със спирането на пари от еврофондове.

„От това, с което разполагам като информация, не мисля, че могат да се правят връзки на случая със спирането на парите, допълни той.

Министър Петков каза, че е разпоредил пълно съдействие от всички звена на МВР по случая.

Помолен да коментира поисканата му от ДСБ оставка, Румен Петков каза, че щяло да бъде изненадващо, ако не са я били поискали.

Днес и от „Атака“ и от СДС поискаха оставката МВР-шефа.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов коментира, че арестът на висш служител не е изненада за СДС, защото въпросът за корупцията в България при управлението на тройната коалиция "вече доста време се върти в публичното пространство".

Зам.-директорът на ГДБОП бе арестуван и обвинен за нерегламентирано разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение.

Задържането на Иванов става след възложената проверка на ДАНС във връзка с получена информация за извършени от него нарушения и "установени достатъчно данни за образуване на досъдебно производство", съобщиха от прокуратурата.

Според твърденията на депутат от опозицията "Иванов е предупреждавал разработвани производители и търговци на алкохол, използващи фалшиви бандероли".

Справката за престъпленията бе извадена от бившия директор на контраразузнаването и сегашен депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

Миналата седмица той предаде на Главния прокурор Борис Велчев "документи и диск със записани разговори между полицай и бизнесмени от "сивата икономика".

Атанасов твърди, че е получил документите по пощата.

По думите му в МВР има кадрова търговия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
оня преди 16 години
Моля Ви не плюйте срещу "зетя". Какво му е на момчето де. Нещо Ви учудва ли?? Снощи на маса се разиграваше кой син на кой полицай в кой БОП да го вкараме Вие сега за "зетя"....Тц тц цт.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"smardlivi desni" ... да те у левия ***. Тука става въпрос за принципи и морал бе комунистче, а не за политика
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kakvo iskate ot Rumen Petkov be smardlivi desni
18
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
Антимафиотът-мафиот, каква изненада.Мафията-държава пуска малко по-едри жертви от преди в опит да убеди света, че я няма... и не са достатъчно едри. Светът (т.е. тези отвън, дето дават парите, тук нищо не се прави) ще продължи да натиска и така докато почне да пуска политици и накрая пусне и главния тартор на мафията-държава тук - колкото и поколения да се сменят на поста дотогава... Какво след това? Де да знаех....
17
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 16 години
ehooooo jiweesh w bylgaria. osyznay se niama takiwa byrzi proceduri tuka. ima ama sreshtu mishkite za da si izmiat rycete politicite i da kajat eto hwanahme tozi i tozi a nay golemite..... ribata se wmiriswa ot kym glawata, shte go powtoria :)
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Има достатъчно основания, за да бъде отстранен зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.За какво отстраняване става дума????????????????????Този "антимафиот" , както и "зам-министър" Чаушев трябва да влязат в ареста и то без право на освобождаване под гаранция, защото притежават сведения за националната сигурност; да бъдат осъдени по бързата процедура на доживотен затвор без право на помилване и да се молят в затворническите храмове за прошка - единия от Господ, другия от Аллах до края на живота си!
15
0
 
0
 
! Отговори
Иван Владимиров преди 16 години
петков е престъпник и крадец, мафиот и покровител на наркоканалите - да си ходи, тая гад ***
14
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 16 години
ПЕТКОВ ДА ПОДАДЕ НЕЗАБАВНО ОСТАВКА!кАКВО НАПРАВИ ЗА ТОВА ВРЕМЕ В МВР?С КАКВО ПОМОГНА НА МВР, КАТО НЕГОВ МИНИСТЪР?
13
0
 
0
 
! Отговори
Мизерабъл преди 16 години
ХА-ХА - Петков се борил срещу престъпността, то бива промиване на мозъци, бива, ама бивол за мезе не бива
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Петков не бива да подава оставка, той е единствения в ръководството на МВР който наистина се бори срещу престъпносттаи за законност в страната, останалите са машинки на мафията още от Бойково време!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Поредния номенклатурчик - "полицай", назначен по бай Тошово време и за когото службата е печелившо ООД. Тия хора нямат нито морал, нито достойнство. Докато не отмре комунистическото поколение, няма да се оправим.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
korumpiran gei
9
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 16 години
От утре Петков трябва да каже АДЮ и да изчезне за винаги!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
izglejda i.ivanov ne se ot4ita na r.petkov i zatova stava jertva.parica ecarica.tova emototo na r.petkov.vijdaim se finala na bsp i dugan.
7
0
 
0
 
! Отговори
Злото джудже преди 16 години
Министъра Петков вижда доста зор в борбата с престъпността... за съжаление той е сам в тази борба, сам срещу всички останали висши в МВР, същите тези, които и до ден днешен работят за Бойко Борисов и неговата групировка, новите стари мафиоти - ГЕРБ. Какво да направи сам Петков, като му натресоха тоя гл. секретар Вальо Петров а и останалите генерали, които наследи от предното правителство до един доносничат на Бойко и изпълняват поръчките му в МВР. Затова върви трудно борбата с бандитизма и малкото честни професионалисти в МВР се борят някак си хем да останат на работа, хем да вършат нещо полезно за държавата. но такива са малцина за съжаление. какво да се прави, министъра не се усети навреме да се заобиколи с верни хора с които да работи пълноценно и ето ква стана тя - сам срещу всички. Така е и в самото БСП - Петков губи влияние с всеки изминат ден и той докато се занимава с МВР, така полека-лека ще бъде изместен от профаните, некадърните, крадците и търговците на партийни и държавни постове в самата партия. Тези последните от 2 години вече са взели връх в БСП под крилото на Ивелин Николлов, който е с ореола на единствен, дръзнал да се опъне на бат Бойко в медиите - спомнете си епизода със "Смешника" по бТВ. И докато мъдрите в БСП се намъдруват, лудите или хитрите ще се налудуват и на конгреса наесен, когато Иверин оглави БСП - е тогава ще бъде по-интересно отколкото което и да е шоу!!! Господ ви е дал да живеете в интересни времена, форумци! :)))
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
съдебна система, има някаква система на бюджет на която всички ние плащаме заплати ,а те защитават интересите на партийните си покровители и на богатите престъпници,....КАКВО СТАВА С ДЕЛОТО НА ВАЛЬО ТОПЛОТО
5
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 16 години
Не всичко 1 е ***. Сомо в България всичко е *** Потопили сме в тази жълта течност на този *** да брадичката. Но ако слушаш случайно новини или гледаш телевизия - нищо такова не се е случило. Цъфнали сме ! От всякъде !
4
0
 
0
 
! Отговори
охоboxo преди 16 години
Румен Петков знаел за случващото се в ГДБОП, знаел за ареста на Иван Иванов, но оставка няма да подаде
3
0
 
0
 
! Отговори
dgf преди 16 години
е, нима някой очакваше да каже, че ще подаде оставка??????
2
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Stiga gluposti...chisto i prosto turgoviata e po fondovite borsi, a v MVR ima hora koito naistina viarvat i se trudiqt za spravedlivi kauzi...te predimno sa jeni i zatova zaslujavat oshte po-goliamo uvajenie...