Антимафиотът - мафиот

Румен Петков знаел за случващото се в ГДБОП, знаел за ареста на Иван Иванов, но оставка няма да подаде
18 мар 2008 17:19,
62
Антимафиотът - мафиот
Заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов. Снимка: БГНЕС

„Има достатъчно основания, за да бъде отстранен зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Допълни, че е информиран за ареста на Иванов.

Петков отрече задържането на Иванов да има връзка със спирането на пари от еврофондове.

„От това, с което разполагам като информация, не мисля, че могат да се правят връзки на случая със спирането на парите, допълни той.

Министър Петков каза, че е разпоредил пълно съдействие от всички звена на МВР по случая.

Помолен да коментира поисканата му от ДСБ оставка, Румен Петков каза, че щяло да бъде изненадващо, ако не са я били поискали.

Днес и от „Атака“ и от СДС поискаха оставката МВР-шефа.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов коментира, че арестът на висш служител не е изненада за СДС, защото въпросът за корупцията в България при управлението на тройната коалиция "вече доста време се върти в публичното пространство".

Зам.-директорът на ГДБОП бе арестуван и обвинен за нерегламентирано разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение.

Задържането на Иванов става след възложената проверка на ДАНС във връзка с получена информация за извършени от него нарушения и "установени достатъчно данни за образуване на досъдебно производство", съобщиха от прокуратурата.

Според твърденията на депутат от опозицията "Иванов е предупреждавал разработвани производители и търговци на алкохол, използващи фалшиви бандероли".

Справката за престъпленията бе извадена от бившия директор на контраразузнаването и сегашен депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

Миналата седмица той предаде на Главния прокурор Борис Велчев "документи и диск със записани разговори между полицай и бизнесмени от "сивата икономика".

Атанасов твърди, че е получил документите по пощата.

По думите му в МВР има кадрова търговия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
батко преди 16 години
Всичко е един голям ***.Няма ли и ние да заживеем като европейци най-после.