"Запалката" подпали медийните фитили

Румен Петков раздава документи на журналисти, твърди, че списъкът с престъпниците е при Ваньо Танов
27 мар 2008 17:42,
42
"Запалката" подпали медийните фитили
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Румен Петков представи материали, които по думите му еднозначно доказвали, че се лъже по безскрупулен и безпардонен начин.

Целта била оклеветяване на МВР и на ръководството му, заяви МВР-шефът, след като бе изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Петков предостави на журналисти документи, които, според него, уличават в лъжа бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов.

Относно твърдението на Танов при вчерашното му изслушване пред комисията, че "през главата му е искана справка от заместника му Донка Георгиева", министър Румен Петков каза, че такава справка е искана и резолирана от тогавашния директор на Национална служба "Полиция" Валентин Петров. Справката засяга организираната престъпност и е наредена за проверка на работни дела на сътрудници в сектор "Икономика".

Петков посочи, че в справката не фигурират имената на сътрудниците, а има само техните псевдоними. Той добави, че Донка Георгиева е направила предложение да бъдат наказани двама служители на министерството, защото не работят по изготвянето на справката. Скоро след предложението й за наказанията Ваньо Танов е предложил Донка Георгиева за пенсиониране, каза Румен Петков.

Той добави, че срещу началника на политическия му кабинет Александър Петров никога не е имало дело, а е имало само предварително производство срещу Комисията по хазарта и администрацията й. Александър Петров е съдействал на комисията и прокуратурата е приключила проверката с отказ да образува дело срещу него, посочи министърът на вътрешните работи.

Относно твърденията на Ваньо Танов на вчерашното заседание на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, че главният секретар на МВР Валентин Петров е предупреждавал бизнесмена Георги Самуилов за разработки срещу него, министър Петков каза, че разработката по Самуилов е започнала през декември 2004 г., когато директор на НСБОП е бил Валентин Петров. След приключването й срещу Георги Самуилов и още петима души е било повдигнато обвинение от прокуратурата за неплатени 2-3 милиона лева данъци и за участие в организирана престъпна група, обясни Петков.

По повод на дупнишките бизнесмени братя Галеви, Петков посочи, че според направените предварителни анализи не е имал основание да я откаже. По повод на това дали е уведомил премиера за въпросната среща, Петков заяви: Не мисля, че за всичко, което предприемам като вътрешен министър трябва да уведомявам министър-председателя. Министърът на вътрешните работи обясни, че срещата с Галеви е била записана по негово разпореждане, но не уточни дали записите все още се пазят.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че при тях е получена засекретената стенограма от заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, провело се в сряда.

Именно на това заседание Ваньо Танов обяви, че Румен Петков е бил разработван от службите под името "Запалката".

Рано тази сутрин МВР-шефа бе категоричен:„Този цинизъм трябва да има някаква граница“

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР. Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза още Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 16 години
34, ти на коя планета живееш?Та нашите сегашни държавници са толкова свързани с тъмната част на обществото, че ти е бедна фантазията.Те са подкупни, лишени от всякакви чунства и сантименталности по отношение на родина и народ, че са готови да ни продадат за жълти стотинки.С чии пари възникна мафията в България?Не бяха ли това хората, които праха парите на БСП.Така че бившите комунисти имат най-голяма вина за това.Сега като ги знаят кои са престъпниците, защо не ги арестуват?Защото не им стиска!
40
0
 
0
 
! Отговори
ohhhhhh преди 16 години
razmisli i strasti,moje tezi, koito sa pisali naistina mnogo da ne gi razbirat,kolkoto teb ne6tata,no v edno badi sigyren, 4e vsi4ki te vseki den trqbva da jiveqt v tazi darjava i sa prinudeni da tarpqt naglosta na tezi,koito za6titava6.To biva naglost, bivsa ama 4ak tolkova ne biva.A i nali se se6ta6,4e vsqko na4alo ima i krai, taka 4e i na tezi nagleci 6te im doide reda,nqma ne6to nenakazano v toq svqt, za da ne se naru6avaravnovesieto.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Писна ми от ченгета! ДС, действащи генерали, екс генерали политици, СИК кметове, лична екс полицейска партия (ГЕРБ) и всички се плюят един друг повече от хамали! Да се забрани на бивши ченгета, от всякакъв ранг поне 5 години да се докопат до кокала, бил той държавен или общински!
38
0
 
0
 
! Отговори
4o4ko преди 16 години
Бивши и действащи служители на силовите ведомства ръководеха ВИС...СИК....777.....ИПОН.....Кардиналите от ДС и икономическата полиция подготвиха и извършиха приватизацията в страната....Много от показните разтрели се извършиха и по тяхна поръчка ...чадъра бе осигурен с цел вече на преден план да излязат "белите якички"Иначе се разкриват кокушкарски истории!Затворите са пълни с дребни престъпници...Прокуратура и адвокати жонглират и обслужват отделните кланове на политическата ни мафия...Никой не говори за милиардите вложени в наши агенти внедрени по времето на комунизма в западните страни и САЩ....Тогава за прикритие те се представяха за дисиденти, после им се осигуряваха много средства...закупуваха се малки предприятия за прикритие...А днес това стана тяхна "законна СОБСТВЕНОСТ"С народните пари се направиха милионерите на България!!PS. Питах те и пак ще те попитам:- Посочи ми милионерите в България , които да не са свързани с олигарсите от БСП или кардиналите от ДС...Кюлев...Ил.Павлов..М.Велев...Маджо...Черепа.. .Ал.Томов...Р.Овч...Б.Борисов...Маргините...Стан ишев...Л.Гоцев...Боковите..Маргините...Р.Петков... Хр. Ковачки...
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Румен Петков започна и трябва да стигне до край. Не виждате ли че Атанасов и Танов са оръдието на Бойко Борисов и целта им е дестабилизация на държавата и предсрочни избори и отново всичко ще потъне в мъгла. Щом веднъж е започнал да разплита змийското кълбо Румен Петков и Станишев трябва да го завършат не само с арести , но и със затвор за виновниците, дори те да са генерали опозорили генералския пагон
36
0
 
0
 
! Отговори
pytu marinkin преди 16 години
vci4ko v tazi darjava sto e darjaven slyjitel e ili goliam vrazkar ili e dal niakoia xiledarka na niakoi si - e pitam kak ste se otreje opashkata na gyshtera????????????????????????????????
35
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Електронната кука , пак застана в защита на мафията!Преди плюеше срещу учителите, докторите ...стачкуващите миньори..Само не вижда гредата в окото на МВР, което се тресе от корупционни схеми!Бивши и действащи служители на силовите ведомства ръководеха ВИС...СИК....777.....ИПОН.....Кардиналите от ДС и икономическата полиция подготвиха и извършиха приватизацията в страната....Много от показните разтрели се извършиха и по тяхна поръчка ...чадъра бе осигурен с цел вече на преден план да излязат "белите якички"Иначе се разкриват кокушкарски истории!Затворите са пълни с дребни престъпници...Прокуратура и адвокати жонглират и обслужват отделните кланове на политическата ни мафия...Никой не говори за милиардите вложени в наши агенти внедрени по времето на комунизма в западните страни и САЩ....Тогава за прикритие те се представяха за дисиденти, после им се осигуряваха много средства...закупуваха се малки предприятия за прикритие...А днес това стана тяхна "законна СОБСТВЕНОСТ"С народните пари се направиха милионерите на България!!PS. Питах те и пак ще те попитам:- Посочи ми милионерите в България , които да не са свързани с олигарсите от БСП или кардиналите от ДС...Кюлев...Ил.Павлов..М.Велев...Маджо...Черепа.. .Ал.Томов...Р.Овч...Б.Борисов...Маргините...Стан ишев...Л.Гоцев...Боковите..Маргините...Р.Петков... Хр. Ковачки...
34
0
 
0
 
! Отговори
tin преди 16 години
Извинете, но истината е че у нас никой не търси отговорност за думите изречени в публичното пространство. Омръзна ни да слушаме пасквили и долни лъжи за хората, които трябва да решават държавните дела. Те трябва да бъдат оставени да работят за големите проблеми на страната. Ще си позволя да споделя същото като пишещия под28. Наистина доносници и мижави човечета, както и хора имащи вид на отявлени пияници,не бива да се приемат на сериозно. Вярно е,че има за какво да се гневят поради липсата им на визия и професионализъм. Министърът на МВР е достатъчно ясен и открит. Той е един от качествените хора в страната ни.
33
0
 
0
 
! Отговори
Muncho преди 16 години
Иначе за тоз *** Румен Петков ще се радвам да си иде, така както се радвах за Румен Овчаров. И двамата са олицитворение на надменни и гнусни апаратчици-марксисти!Не си ли с тях- компромати, мизерии и мръсотии, с тях ли си, пак същата, ще си измият *** с теб, при първа възможност, след това ще те потупът по рамото и ще кажат "Се ла ви". Така че попътен им вятър. Политическия елит в България се срасна с мутренския бизнес, който го захранва с пари.Парите идват от далавера всякаква, крадено ДДС, наркотици, ,скатани данъци...Неможе и МВР да е настрани от този процес, всички са в кюпа....до един!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 16 години
същия като другия Румен, въртя *** и непуска кокала! Тва са такива *** в управлението на тая държавица, нямам думи. И всичко идва оттам че за да си добре в БГ трябва да си наврян във властта, да може така лекичко и понякога нетолкова да цицаш парици наготово. Да я разделят помеждуси Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Македония та да я няма даеба некъдърно нещастно болно племе
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
.........pinokio, koito nikoga nqma da osuznae 4e e prosto edno mnogo durveno 4ove4e
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
bre!!?!??! kolko razbira4i sa se subrali :0
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти верно си изкукал, бе, ман! От всички неистини, които си изписал, най-смешно е твърдението за някакъв агент под прикритие... Да кажеш какъв е ефекта от работата на тоз "агент" :)))
28
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 16 години
я сега обясни какво толкова по пресконференцията `куйович` те кара да мислиш че трябва да си подаде оставката?дотук имаме само следното:бивш седерастко ченге, станало генерал заради подмазване към иван костов, върви навсякъде и напрежда лъжа върху лъжа, разчитайки на това че хората не слушат и не помнят. въобще няма да се връщам години назад и да коментирам същото джедже какви пури и за колко пари пушеше, и дали поре една от `бомбите` дет пусна последните няколко месеца се оказа истинска, или си беше чиста проба контрадезинформация :рвторо. друго ченге-недоразумение, дето пет месеца флиртува с батбойко и непрекъснато ту напускаше ту оставаше в нсбоп, като междувремемено изнасяше доноси и секретни разработки към байвимухобойкоборисов... същия тоя не успя да стане кмет на русе, и затова тръгна да си избива комплексите като напада всички около него, които не бяха целите във ла*на..... въобще не ми се коментира позата му на пресконференцията във вечерта на изборите, просто е гнусно наистина....те тия ли двамата ще са ми на мен морален коректив? тия ли ще ми искат оставки? ай сиктир, не ни третирайте за ***, дотук открих - лично аз - десетина с нищо непотвърдени, но шумно рекламирани от бареков и другите батбойкоборисовчета и *** балони.....един факт няма.освен че герберския генерал до такава степен се ос*ра, че от мерак да заяде министъра на вътрешните работи издаде секретен сътрудник, работещ под прикритие....е сори, за това за го набият на кол е малко.трябва да му скъсат генералските пагони и да ги изгорят, тоя е някъв пълен плазмодий..... не става, просто не ми върви точно тоя да се прави на света вода ненапита и да ми вее байраци... па били те и герберски....
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тoва свинеподoбнo същество щo не вземе да се скрие някъде?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
21-ви,Самовлюбените и жадни за изява, мераклийчетата от тоз псевдофорум не обръщат внимание на питането ти :). Не осъзнават завалийките колко жестоко са манипулирани :))
25
0
 
0
 
! Отговори
шьофиори преди 16 години
До кога ще си играят на дансане.Като и с очила не си виждат краката.Подпалиха народа с малоумието си.
24
0
 
0
 
! Отговори
Д-р УОТСЪН преди 16 години
Нищо ново ! Мафията започва да преследва тези които се опитват да се борят срещу нея. Поне става ясно ка са подредени мафиотските босове в България: 1. Първанов (зъб не обелва за корупцията - той е недостижимия капо ди тути капи 2. Станишев - пръв негов заместник, който започва вече да се изявява и като конкурент, затова е свръх активен в защитата на всеки от подчинените му мафиоти 3. Доган - без етническата му мафия, триглавата ламя на корупцията би загубила мафиотското мнозинство в парламента, затова е изключително нагъл - Станишев затова с такава пяна на устата защитава Феим-Петър, който във всяка друга страна щеше поне да е следствен. 4. Кобурготски и компания - Милен Велчев, изпълнителния директор на царската мафия получи пълна власт над НДСВ с мошеническия конгрес и двамата с царя сега делят плячката почти фифти-фифти. Другите са обикновени ***. 5. Петков - тука нещата са много по сложни - Петков, държи в ръцете си цялата сигурност на мафиотския синдикат и затова вече иска много повече власт. Станишев не смее да го пипне за да не му хвръкне капата. Станишев го плаши с ДАНС, но фактически не смее да го пипне. Затова сега всички служби усилено мият Мафията с кал- сиреч колко са лоши тези които се опитват да я разкриват 6. Борис Велчев - единственото добро нещо е че най-после за всички стана ясно че правещия се на почтен главен прокурор се изявява вече като мафиотски бодигард. Вместо да отстрани и разследва Петков, плаши и разследва бивши генерали от МВР, за престъпления на днешното му Ръководство. Така всичко си идва на мястото: 1.Признават мафиотската база Косово за държава, така се нагъзват за пореден път на американците - и те забравят кои са - нищо ново под слънцето - какво им пука че някакъв си балкански народец е под мафиотско робство, важното е да слушка външнополитически след като си ги е избрал - колко демократично. 2. Признавайки Косово отвличат внимание от разпадащата се ои корупция държава - колко политично. 3.За да прикрият Велчев, прехвърлиха разследването на военна прокуратура, която козирува на Петков - колко практично 4.Всички мафиоти чисти като сълза, виновна опозицията - колко поетично 5. Сергей Станишев се оплака че на него и на партията му (изградена и защитавана от ченгета, превръщаща насила хората в доносници, превърнала България в мафиотски концлагер) и погаждат ченгенийски номера - е, това вече си е направо апокалиптично. Шапка му свалям на Сергей Дмитриевич - Доган трева да пасе. Царчето да му лъска съветските ботушки. А виж Гоце, сега е на ход - ама май е цунг-цванг. На хаджилък в Йерушалайм, се е скатал, тоя номер с "ченгеджийските номера" май направо ще го довърши рейтингово. Май вече се сменят капите.А емамбаааалдата и турлюгювеча си вървят и ние се пържим в казана,няма излизане от него......
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
що още не си подава оставката ?
22
0
 
0
 
! Отговори
ERASER до kyky преди 16 години
Р. Петков трябва да си подаде оставката най-малкото заради пресконференцията по случая "Куйович" - Муйович, Уйович. Писна ми от неговите тъпотии и наглост. *** пиандурник си беше, когато беше кмет на Плевен, *** пиандурник си остава. Не знам какво точно е свършил в това министерство, но мислите ли, или логично ли е човек с такова излъчване, обноски и манталитет да свърши нещо разумно и полезно? Да не говорим за личните коментарите, които прави, да не говорим за пикаенето във фонтана, прекратените дела и т.н. Всичко това го прави от неподходящ по-неподходящ за поста, който заема. Освен това се появяват и по-сериозни обвинения и май ще се окаже, че дори и с 'миловидни' намерения е нарушил закона и всъщност мястото му е в затвора.