Топим се

7 милиона 640 хиляди 240 души сме; през 2007-ма населението на България намаляло с 39 хиляди
27 мар 2008 11:16,
57
Топим се
Снимка: БГНЕС

Населението на България през 2007 година е намаляло с 39 хиляди души, или с 0.5 на сто спрямо 2006 година.

Постоянното население на страната ни е 7 милиона 640 хиляди 240 души, показват предварителни данни от изследване на Националния статистически институт /НСИ/.

През изминалата година в България са родени 75 915 деца, от които 75 349 са живородени.

Населението в трудоспособна възраст към края на 2007 година е 4 817 00 души, или 63 на сто от цялото население.

Средната възраст на населението общо в страната е 41.5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
и ловец и рибар съм преди 16 години
Няма да се плашите, че *** ще ни претопят. В крайна сметка в природата оцелява по-хитрия и по-адаптивния. Еволюция. Ние като сме глупави *** и не можем да спрем безплатните екстри и здравеопазване за ***, значи не заслужаваме да просъществуваме като народ. Ще отстъпим мястото си на по-хитрия, по- качествен и по ценностен народ като *** в случая. Те като ни претопят, ще видят, че няма друг такъв баламски народ като нашия и повече не могат да живеят на гърба на *** и ще си въведат закони и ред, който ще си спазват и така ще продължат да съществуват векове наред. Нас ще ни запишат в някоя червена книга, като един от най-тъпите и прости видове, някога съществувал по земното кълбо. Вид, който от вродена глупост, криворазбрано милосърдие и криворазбрана етническа толерантност изчезнал от лицето на земята.
35
1
 
2
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Ми множете се. Само внимавайте за темповете щото като станете мнозинство край с авантата, край с дискриминацията и най вече край с щастливия и безплатен живот дето водите. На чий гръб ще паразитирате тогава бе *** нещастни? Кой ще ви хрантути и издържа? Себеподобната *** ли? Ще изпукате за нула време от глад и от студ ако трябва да се самоиздържате повече от 1 седмица. Щото сте мързеливи, некадърни, неграмотни и освен думата "Дай" друго не знаете. Така че - поспрете се. Стига сте се роили като марокански скакалци. Ако не за наше добро, то поне за ваша изгода.
34
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ne pretisniavaite se...idvat Albanci ot nova darjava da vam pomognat za NATALIET:)))priznata drajava:)))
33
1
 
2
 
! Отговори
Цвете преди 16 години
Гадните кирливи *** се множата, *** пушки и те се множат под фереджетата си, а ние българите напускаме тая осмърдяна държава, управлявана от турци и ***. Дори най- родолюбивите българи, които познавам, признават, че или трябва да изтребем и изчистим мършата, която живее в страната, или никога няма да се оправим!!!
32
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да имам дете защо? За да стане *** или наркопласьор? За да го бият мутрите по сфетофарите че не им дало път? Да тъне в мизерия, мръсотия, чалга и простия? Да лиже на съмнително забогатяли бизнесмени и мутреси? Няма начин!! Докато в тази страна не се усети че се спазват законите и не се въведе поне малко справедливост аз няма да имам дете тук. Ще изчакам още малко ще разпродам всичко което имам ще емигрирам и ако ще имам дете ще е в някоя по нормална страна от ЕС. Но не и в България .. никога!! България вече е една мутренска турско-*** безправова държава в която живеят обречени хора.
31
1
 
2
 
! Отговори
Бай Мангал преди 16 години
Българите се тоопят,ама ние се мноожим!...
30
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
От пенсионери на върхови места няма как да се очакват деца. Какво да прави един млад човек в тази страна, като гледа че шефовете му са минали 65 г. и си седят без никой да ги закача. Какво може да очаква младия? Да стане и той пенсионер та да може някаква кариера да гради. Изгониха младите извън България и сега някакви *** статистики. Щом не се грижат за младите ще си застарява населението. Детски градини НЯМА, а на всеки е известно какви са заплатите и как плащат частниците и необходимостта майките да работят за да може да се поддържа нормален жизнен стандарт. Никой не защитава жена която е глава на семейство. Ако има съкращение от тях започват. Много, много са причините и се задълбочават. Да родиш в днешно време е вид безотговорност към детето. Държавата я няма никаква.
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
...от които 75 349 са живородени....от които 2/3 са ***...
28
1
 
2
 
! Отговори
DarkGkass преди 16 години
Държавата поощрява по всякакъв начин безотговорните родители (ромите) - раждай, давай в дом/изхвърляй на улицата и пак раждай, държавата ще дава пари да НЕ си гледаш децата. Ако искаш да възпиташ и отгледаш детето си, държавата ще те остави да се гърчиш вечер в леглото и да се чудиш как да свързваш двата края. Не искам някой да ме разбира погрешно - всеки сам трябва да се оправя и държавата не е длъжна да помага на никой, но може да се намеси там, където необразовани и слабо интелигентни родители обричат на същия живот 12те си деца. Това е цялата трагедия на милата ни родина - докато в Европа децата се образоват, тук се раждат деца обречени от родителите си на мизерия. ЗАТВОР за *** и безотговорни родители, които раждат деца без да могат да ги гледат. Затворниците в белите държави строят пътища....
27
1
 
2
 
! Отговори
Плодовит Разсадов преди 16 години
А какво е прцентното съотношение на народностите в тези 75000 деца?От 100 деца 83 ***,12 турци и 5 наши.Ще се топим,я!И,май,ще има още Косово на Балканите...
26
1
 
2
 
! Отговори
Тотенкопф преди 16 години
Населението да е 7 и половина милиона?!?Нее...Най-много хората да са 3 и половина милиона.Останалото са ***.
25
1
 
2
 
! Отговори
jmi4ko преди 16 години
крадат и ще продължават и няма спиране всичко е за тяхния джоб а младежта ..децата ни....ами да го ......
24
1
 
2
 
! Отговори
Ну Погоди ! преди 16 години
Няма да е преувеличено да се каже, че едва ли има по смотана държава от нашата. Причината е ясна топим се като гнили круши- на бостан. Някой ще попита защо ли, защото самата държава не мисли за своя си народ, за нашите деца.Млади хора изоставили своя корен да търсят по-хубав живот, някаде далеч от тук изоставили близки и роднини. Убийства, самоубийства, катастрофи и пр. За съжаление виждаме все повече и повече гладни и прошещи хора, гладни и молейки за къшей хляб, без дом и подслонр ,съзирайки безпомощност и болка в очите им .Няма го онзи пламък на надежда в очите им .Как е тръгнало така ще се стопим, че след години другите държави ще си спомнят за нас като ние за динозаврите...
23
1
 
2
 
! Отговори
... преди 16 години
По мои лични наблюдения хората в България, които имат финансовата възможност да гледат повече деца, имат в 90% от случаите само 1 дете !И познайте това единствено дете на богати родители какъв егоист израства!
22
1
 
2
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Добре де, не е ли нормално като искаш дете, да си правиш и финансовата сметка? Разбира се, че и аз смятам напред с години.
21
1
 
2
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Добър аргумент. Дори и образованите и по-заможни жени да народят по осем деца, те едва ли ще са толкоз качествено гледани. Аз не мога да си представя четири примерно, три също е трудно да си представя. Но пък две добре гледани, с образование- някак си по-приемливо звучи.
20
1
 
2
 
! Отговори
българка преди 16 години
Аз имам едно дете. И повече едва ли ще имам... не мога да си го позволя. А толкова искам. За съжаление повечето жени в БГ са като мен. Даже някои на моято възраст и едно дете нямат... Тъжна е картинката... Принудиха ни като искаме деца да планираме и смятаме с години напред в пари - все едно кредит от банка теглим.
19
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Имаме прекрасно управление на държавата през последните 20 г. и сега резултатите са на лице. Правилно спомена някой, че "ромите" всъщност са си ***, което звучи малко по-безобидно от ***.
18
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Ами ние се топим вече от 20 години и то с бързи темпове! Скоро гледах класацията и мисля , че сме на едно от първите места по намаляване на населението. Малък напредък може да се каже , че вече не се топим с по 50-60000 както беше преди години , сега вече цифрата е паднала под 40000 , за което можем да благодарим на раждаемостта на цветнокожите.
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Не очаквайте от българките да слязат на нивото на бълхите.Българката ражда толкова,за колкото може да се грижи като човек.Ако всички имаха това възпитание,нямаше да има излишни невъзпитани и неграмотни,които да се чудим къде да ги слагаме,и да окепазяват гледаните деца с *** си.допуснеш ли раковите клетки в цялото,те поболяват целият организъм.