Вълчев облича учениците в униформи

Образователният министър дава пари, иска да види учениците в униформи още от тази година
13 апр 2008 14:44,
135
Вълчев облича учениците в униформи
Снимка: Булфото

Министър Даниел Вълчев се обяви за въвеждането на униформи във всички училища.

Идеята е това да се случи през новата 2008-2009 учебна година, каза той.

По думите му средствата за това ще бъдат увеличени значително, без да уточни конкретно с колко.

„Всяко училище, което кандидатства с проект, ще получи финансиране и ще може да въведе собствени униформи”, обеща Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
бззз преди 16 години
Няма лошо!Въпроса е,че освен униформите са нужни още много работи!А те НЕ се правят!
13
0
 
1
 
! Отговори
T преди 16 години
Учениците и сега си имат униформи - анцузи ! Просто ще си ги сменят с друго и по - добро.
12
0
 
1
 
! Отговори
От някой преди 16 години
abe kelesh grozen tap maika ti nqma da ti sloja 6ibanata uniforma daje da me zakolqt da ta tapungera mrasen da go duha66666666 tiiii i cqlata smotana vlast v BG!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
една ученичка преди 16 години
Съгласна съм,ЧЕ така ще сме равни по външен стил,няма да се отличаваме кой е с по хубави дрехи,НО никога така няма да се разреши въпроса с конфликтите между ученици,униформите никога няма да могат да отстранят проблема..Преди са били задължителни и всички са били еднакви,времето е било друго,но сега живеем в 21 век толкова много се е модернизирал света,а трябва да се връщаме в годините назад.Да...в много други държави учениците също носят униформи,но ние не сме тях,не може по всичко да се копираме...Мисля,че много деца така ще спрат и да учат поради ината си и тогава още повече ще се увеличи броя на тези,които са завършили и основно и средно.Мисля,че не те ще разрешат куп проблеми с училищата,а по стриктни мерки за образование и за дисциплина...
10
0
 
1
 
! Отговори
Елиан Райков 16г ПП: преди 16 години
несъм сагласен че няма да станат както всеки път корупций...но не виждам лошото в това проблема е че униформите са гразни а и учениците няма да ги сложат!
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
pari se otpuskat za vsqkakvi gluposti, samo ne i zatova, koeto trqbvaabe aman aman ot carskite mishoci i tumno4erveno misleshti iupita..
8
0
 
1
 
! Отговори
... преди 16 години
Той да си оправи батака с делегираните бюджети и с *** си стълбове за диференцирано залъгване че ще си търси млади учители със свещ от догодина...До униформите опрял...***...
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Престъпно некъдърие ръководи образованието. *** ли взимат решенията по приоритетите и финансирането му?Програмата "Развитие на човешките ресурси" май не е била по първоначалния си замисъл стратегия за таргетно финансиране на модни ревюта. Що не им купят компютри и не им разкрият дообразователни центрове с тия 16 600 000лева към училищата? От шубе ли? Знаят си, че направят ли го, ще се свършат неграмотните в държавата и няма да има вече кого да заблуждават, че обикновената юнкерска диплома давала адекватни знания и е критерий за достатъчен предварителен ценз и за министър по образователните въпроси.
6
0
 
1
 
! Отговори
u4enik преди 16 години
a val4ev ale ale a val4ev ale ale :D i da gi vavedesh poznai koi 6ti gi nosa tapako :D moje teq uniformi da ti gi navrem grypovo v mirizliviq zadnik :D
5
0
 
1
 
! Отговори
цура преди 16 години
Напълно съм съгласна с г-н Вълчев. На мен нищо не ми е станало като съм носила униформа.Пък и така ще бъде мн.по-рационално за родителите.Разбира се някои няма да се съгласят с моето мнение,но то си е мое.
4
0
 
1
 
! Отговори
ai-ai преди 16 години
Не носенето на униформа ще подобри поведението и намали агресията, а сериозни мерки срещу тези, които имат лошо (меко казано) поведение. Защото една от причините за това е базнаказаността, в крайна сметка виновен е все учителят. Не само учениците с такова поведение, но и техните родители трябва да носят отговорност. А колкото до бягствата от часовете - те и сега си влизат избирателно и си отсъстват когато искат.(става дума за големите ученици)
3
0
 
1
 
! Отговори
ai-ai преди 16 години
Това едва ли ще промени образованието в положителна насока - изобщо се измисля глупост след глупост, вместо наистина да се въведат някакви промени!
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Идеално е , че ще има униформи отново тъкмо ще има добро поведение а който няма униформи няма да влиза в часовете !
1
0
 
1
 
! Отговори
... преди 16 години
Защо си мисля, че парите за униформите, ще бъдат повече отколкото трябваха за учителските заплати?!!!