Лечева иска министерство на спорта, МВР пък не си вършело работата

Тя не знае докъде е стигнало разследването по случая с Манол Велев
18 апр 2008 09:07,
25
Лечева иска министерство на спорта, МВР пък не си вършело работата
Весела Лечева би искала да има министерство, но сега не е моментът. Снимка: Булфото

Председателят на Агенцията за младежта и спорта Весела Лечева се обяви „за“ идеята агенцията да стане министерство, но чисто технологично този момент не бил подходящ.

"Считам, че действително спортът заслужава да има министерство и една такава структурна промяна би довела до онова очакване, която цялата общественост има агенцията да получи подобаващият ранг министерство.

Но мисля, че една година преди края на мандата, имайки предвид бюрократичната система, това ще доведе до дефицит на време", заяви тя в ефира на БНТ.

Относно скандалите в МВР и като лично засегната от престъпление, Лечева каза:

"Мога да кажа, че МВР не изпълнява своите функции, което дълбоко ме тревожи и може би трябваше да излезе всичко наяве какво става в министерството, за да разберем защо не работят системите за сигурност в България.

Надявам се, че новите структури ще се опитат да създадат основното правило на гражданите - правилото за сигурност, че можеш да работиш и не си заплашен", заяви Лечева.

По думите й, случващото се в МВР е "може би хубаво, за да се види в какво се беше съсредоточила МВР като система".

„Ако едно такова престъпление /покушението срещу съпруга й Манол Велев/ не се разкрие, а остане моя драма, мисля, че не сме дозрели до едно общество, което да се защитава от такива сили“, допълни Лечева.

Тя каза още, че през последните шест месеца никой не й се е обаждал да я информира докъде са стигнали в разследването на случая за покушението срещу Велев.

„Това задълбочава съмненията за защита на държавата“, коментира тя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тези като тях вече са взели власта(мафията)така че на кой ще я даде тя ще репи
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Така се получава - когато лично сме засегнати, се сещаме и за обществото, уж! Съжалявам, Лечева - огънят гори там, където падне! Защо когато и преди съпруга ти имаше убийства, не се сети да кажеш тези "мъдри слова"? Дано Бог му помогне да се възстанови! Защото всички вече се надяваме на Него и единствено на Него! Такива като вас опоскаха държавата и единственото, което са могли със сигурност да правят много добре, е да говорят високопарно!
2
0
 
0
 
! Отговори
додо преди 16 години
и тая иска да е министър мъжа и гръмнаха и не се спира та вие сте неспособни на нищо ,след като и на твоя мъж не разкриха престъпника, то от по ясно е че сте пълни ***,*** гадна ,мафиотизирана комунистко нали вие и вашата Бсп докара нещата до това дередже по предварително режисиран сценарий, но ти си помисли че си фактор голям, като пооткраднахте от тук от там ........ на престъпниците - след като няма разумни политици само куршум в главата ги оправя ....та не знам какво още трябва да ти се случи за да си седнеш на ***....
1
0
 
0
 
! Отговори
една преди 16 години
Наистина България има много добри спортисти и заслужават спорта да се уважава много повече, отколкото в момента, заслужават и министерство, но Веселка да си помисли първо как са спечелени толкова пари от мъжа й и тогава да критикува МВР, и че не са хванали прострелялия го!