"Майкъл Шийлдс" влиза в Европарламента

Брюксел разглежда петиция за освобождаването на британеца, който едва не уби бармана Мартин Георгиев
27 май 2008 11:01,
40
"Майкъл Шийлдс" влиза в Европарламента
Шийлдс бе осъден на 15 години затвор за опит за убийство, след като на 30 май 2005г. едва не уби бармана Мартин Георгиев. Снимка: liverpoolecho

Европейският парламент ще нищи случая Майкъл Шийлдс.

Британецът бе осъден на 15 години затвор за опит за убийство, след като на 30 май 2005г. едва не уби бармана Мартин Георгиев.

Присъдата бе потвърдена на втора инстанция и намалена на 10 години затвор.

В жалбата, която днес ще гледат евродепутатите на заседание на Комисията по петициите на Европейския парламент се настоява Брюксел да се произнесе за "невъзможността и нежеланието на българските власти да се справят със случая, както и да помогнат на адвоката на Майкъл Шйилдс да задвижи процедура по възобновяване на делото".

Съдът по правата на човека вече отхвърли жалбата на Шийлдс като недопустима.

В началото на януари тази година президентът Георги Първанов заяви категорично, че има доверие в българската правосъдна система и не би посъветвал вицепрезидента Ангел Марин да упражни правомощието си на помилване на Майкъл Шиилдс.

Според Първанов по случая е приложима Конвенцията за трансфер на осъдени лица и не може да се очаква получаването на съгласие от българските институции за помилване, каквото те не могат да дадат.В средата на ноември 2007-ма британски издания съобщиха, че българското правителство практически е пуснало на свобода Майкъл Шийлдс.

Изданието Liverpool Daily Post написа, че президентът Първанов е изпратил писмо до английските власти, в което разрешава процесът и решението за съдбата на Шийлдс да бъдат взети от съответните органи в Обединеното кралство.

Британските медии гръмнаха, че справедливостта вече е възтържествувала и невинният пленник най-накрая ще бъде освободен.

Тогава потърсени от Dnes.bg за коментар, от прессекретариата на президента съобщиха, че такова писмо има и то е било изпратено още през октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
zanzibar преди 15 години
iskam da go izam jiv tozi momuk az sum kanibal ot afrikapri nas taka sa zakonite puskat vinovnia i sede glei demokracia da ugodim na njkoj si durjavica v evrozonata che nali razbirah moglo nesto da ni staneiskam zako ni kato v afrika davame mu dvadeset minuti prednina i puskame kani balite ako izbjga e svoboden inache se kazava barbeku men=i nesto vaj no koi ge interesuvat zakonite
18
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 15 години
Прав си другарю ! Пропуснал си само до добавиш , че милицията да стриже до голо тъпите глави на народУ, да следи всички да маат с джапанки/здравословно е за краката/ да се премахнат всички радиа и телевизии и вестници. Да останат САМО "ДУМА" Хоризонт и Канал 1 и вечер новините да започват с думите:- Добър вечер другарю Станишев
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България е РАЙ, а такива мръстници като англичаните дето идат тук само да серрат и да пият до безпаметност я направиха такава,що да неи дадем по една мотика и аре на царевицата - да видят те почивка .....море!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
J.B. преди 15 години
Ама какво искате Вие ! Като виждат каква драглива държава сме ,естественно да ни се качват на главата. За къде по голями зулуми на "другарските" дечица , съда и полицията се прави на ощипана мома ! То ги хващаха с крадени коли , с незаконно огнестрелно оръжие , с наркотици , пияни трошеха коли на невинни граждани и т.н. и т. н. и КАКВО ? Да сте видели някой от тези синчета и моми в затвора ? Прави са си ингилизите. В тоя разграден , мръсен , и овонял се двор , защо да не си върнат поданика на Нейно Величество ? Няма лошо.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ембарго а 15 метра ограда трябва да огради прекрсната ни Родинна за да я запазим чиста и красива и да не допускаме *** на капиталистите тук. А всички тези безбожно скъпи и лъскави хотели трябва да се сринат по черноморието и планините,ама ги знаем на кого са - на лапачите в парламента и на псевдоцара. За българите трябват спретнатичисти и евтини хотели като преди 15 години - да 10лв 15 дни на почивка - РАЙ!!!! а не като сеа 100 Евро нощувката
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Виждам че всички взехте да плюете англичаните,но не се ли питате защо хотелиерите и туристическите оранизации дават мило и драго да ги имат в хотелите си.Отговора е много ***,защото са платежспособни и правят много голям оборот и в дискотеките и баровете.Никой не харчи толкова много пари за пиячка както англичаните и скандинавците.Друг е въпросът че където са те почивка няма.Постоянно пеят и викат.Айде като са много отворени хотелиерите да се съберат всички и да наложат ембарго за всички английски туристи по българското черноморие.Май нещо не им стиска.Щом са си дали *** под наем и им взимат паричките трябва да им търпят простотиите.Друг е въпросът че големите хотелиери въобще си нямат работа с тях.Тях ги търпят персоналът в хотела,полицията която постояно ходи по хотелите и регистрира поредната пиянска свада между английски ***.Така че айде откажете се от англичаните кото ги плюете много.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tia oswen da wikat da krestia, da peait i da rewat nisto drugo nesnaiat , badi ligo4ite, towa sa warwari angli4anite
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
angli4anite sa mnopgo golemi selanini, nesawisimo dali sa deza ili maje, napiwat se i se ligawait, mislat se sa nai welikite, badi nestasnizite sa. tia po beder i ot ***
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само на мен ли ми се струва, че никъде по света парламент няма право да помилва когото и да е? И що за дивотии са това изобщо? Щом съдът по правата на човека е отхвърлил искането, не знам още какво се пънат тия. Като се е опитал да убие човек, да си ги лежи.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искам да ви кажа ,че Английските тинейджъри са ужаса на всеки курорт по цял свят.. Преди 2 години бях за 10 дена на курорт в Малта ,трябва да ви кажа ,че където имаше Англичани и по конкретно тинейджъри между 14-18 години беше ужас.. Това няма нощ, няма ден за тях.. Нон стоп пияни и надрусани ,заяждат се със всеки , към 4 часа сутринта крещат и викат , направо полудях 10 дена не съм спал от тях.. Чупят бутилки по улиците сбиват се едни други.. Отвратителен манталитет.. Не ,че нашите са свястни.. Имам чувството ,че днешните младежи са много агресивни .. От наркотиците ли от алкохола ли незнам и всички ходят с ножове и се колят.. Кви са тия родители ,какво е това възпитание незнам.. Учителите ли са виновни ,родителите ли? Но нещо трябва да се промени.. Ако трябва да връщат ТеВеУтата но трябва да им се вмени страх от закона..
9
0
 
0
 
! Отговори
Комитата преди 15 години
Добре бе, ще им го върнем тоя *** още утре- ама с отрязана глава - да разберат говедата, че и нийсме дали нещо на света, за справка тая практика нашите комити са я прилагали векове преди Алкайда да я прекопира от нас
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе аз ли съм *** или ми се струва, че наказанието за опит за убийство е само едно - доживотна присъда без право на замяна!!!! (Справедливо нали, предвид, че арманчето макар и живо , днес е половин човек)
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много ме ядосват тия албионски ***. Миналото лято бях малко на Варна (красив град, хубави хора, но кофти шофиори) с една компания и една вечер се спречкахме с някакви ирландци (май). Бяха пияни естествено и както винаги без жени (не са си чикиджии абсолютни), и един се опита да плесне едно от нашите момиченца по дупето. Стана скандала естествено (сърце българско не трае) и се поступахме. И точно когато ги бяхме нагънали дойде полицията. И познайте какво стана - нас ни закопчаха, ония не. Направо не е истина... Поне да ни бяха оставили да ги натупаме както трябва, па тогава да ни заключат... В собствената ни държава ни се правят на отворени. Разбира се имало е и случаи, в които сме се запознавали, поркали с англичани, но... Напоследък много отворени взеха да стават.
6
0
 
0
 
! Отговори
velina преди 15 години
аз не мога да разбера как западняците не харесват българската правосъдна система - защото праща убиец в затвора ли?И кво тука да идват някакви типчета с камъни и оръжия и понеже са западняци - дай да ги пуснем
5
0
 
0
 
! Отговори
nv преди 15 години
Не искам изобщо да защитавам Шийлдс, но мнението ми е, че всички престъпници в България трябва да получават присъди спрямо стореното, съгл. закона. За тази пиянска запалянковска изцепка англичанинът беше осъден на 10 години ефективно, а напр. Стависки и тем подобни останаха с условни смешни присъди и естествено е англичаните да протестират.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И тук има двоен стандарт. Британецът едва не убил и го осъждат ефективно 15 години, докато руснакът убил и го осъдиха 2 години условно.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Англия реагираха като талибани. Трябва изданията им да бъдат осъдени за клевета. Ама кой, с тези управляващи ***!
2
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
нека си лежи в затвора тоя хулиган, да не го пускат. защо винаги българите трябва да сме най-големите балъци
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вече ми стана отекчително да чета за поредното безумие в бг.