По-скъп ток от юли - 18%

Експертите на Шушулов вече са изчислили по области по-високите дневна и нощна тарифа
28 май 2008 17:16,
76
По-скъп ток от юли - 18%
Снимка: Булфото

Цените на електроенергията за битовите потребители в страната ще се увеличат средно с около 18% от 1 юли, съобщиха от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Въз основа на направените предложения от електроразпределителните дружества и след детайлна оценка експертите на ДКЕВР считат, че пределно допустимите цени за битови потребители са, както следва:

- за ЧЕЗ Електро България (София, София-област, Плевен) – 0,18212 лв./кВтч през деня и 0.11786 лв./кВтч през нощта (с ДДС);

- за ЕВН България (Пловдив, Ст. Загора, Бургас) – 0,18424 лв./кВтч през деня и 0.10570 лв./кВтч през нощта (с ДДС);

- за ЕОН България (Варна, Г. Оряховица) - 0.18787лв /кВтч през деня и 0.11225лв/кВтч през нощта (с ДДС).

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
При демокрацията и пазарната икономика скачат И ЗАПЛАТИТЕ !!!Справка - 2 000 евро средна заплата в Европа!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що ревете сега? Що не ревахте, когато скачахте по площадите с двата пръста нагоре, нали искахте демокрация, пазарна икономика, конкуренция, частна инициатива, частна промишленост и икономика? Що не ревахте, когато се закриваха предприятия, когато се съсипвашеселското стопанство, що не ревахте когато затвориха АЕЦ-Козлодуй и така нататък? Искахте демокрация и пазарно стопанство - ето ви ги, каквото сте искали, имате го! Ха сега да си готвите на демокрация и да си светите със СДС вкъщи, да си наливате демокрация в резервоарите на колите и да си събирате демокрация в хладилниците и после си я нарежете тая демокрация и пазарната ви икономика и си ги хапнете да си нахраните децата с демокрация, свобода и пазарни отношения! Жалки ***, вие си го докарахте това на главите, сега се оправяйте - пак скачайте по площадите ивкайте долу комунистите и така нататък.... че да дойде някой не-нормален като Волен или Бойко да видите, че тогава хем ще плащате, хем и бой ще ядете! Сами сте си виновни!!!Нещастници!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Възпрепятствайте отчитането на електромерите и спирането на тока, пребивайте инкасаторите - не ги жалете! Тези последните са хората, които дават данните и ви задължават със сметки! Както знаете *** не позволяват да им се отчита тока или да се спре и победиха - никой не ги търси и не смее да ги притеснява! Ние сме българи, а не *** и трябва да се защитим! Долу правителството, долу държавните и частни разбойници!
52
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 15 години
Проумяват ли тези коалиционни мошеници какво ще стане,когато излязат първите сметки с новите цени?
51
0
 
0
 
! Отговори
hard преди 15 години
Народе,стига си търпял! На бунт! Няма кой да ни спре!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Край! Червените от БСП бяха до тука! Никой нормален няма да гласува вече за тях, години наред ще са в опозиция! Нека лакомите и алчните държавни чиновници да се задавят и се разболея! Долу БСП и коалицията им! Позор! Анатема!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 15 години
Някой ще публикува ли цената на ел.енергията в други държави по света? Ей така,за сравнение.Да знаем къде сме ние.Може би някъде в номинална величина цената да е по-висока от нашата,което не ми се вярва,но в отнесено към доходите..о-о-о-ххх!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Граждани, слагайте си катинари на електромерите, не допускайте да бъдат проверявани или да ви се спира тока, пребивайте инкасаторите, пробивайте системата... с две думи - воювайте срещу тази държава, която ви тормози и ограбва! Само така управляващите ще разберат, че не сме доволни от живота който ни налагат насила!!!Щом държавата ви обявява война - борете се срещу нея! Който иска иска война - ще я получи!
47
0
 
0
 
! Отговори
TODOR преди 15 години
IMA EDIN ZAKON UPRAVLIAVAT LI NI KOMUNISTI DARGAVATA VINAGI E V KOLAPS KAKVO O4AKVATE OT HORA KOITO 45g SA KRALI POVE4ETO SA TAPI i NEKADARNI I SA V PARTIATA ZARDI NEKOI 4I4O I PO LO6O POLOVINATA SA NA PREKLONA VAZRAST AKALA IM BIAGA
46
0
 
0
 
! Отговори
gola voda преди 15 години
Трябва данък за въздуха,за вятъра,за слънцето(дневна и нощна),за ходенето пеша и мн.други.Кога ли ще ги въведат!?
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този човек ако имаше някакъв морал нямаше да стои на тази огромна възраст Председател. 71 години си е много след пенсия, я да го питам тоя дъртофелник ако е като наборите си на едната пенсия дали пак ще иска да се изравнява цената на тока с тази на европейците. Той се накичил на всяка манджа мередуия, Председател на НТС, незнам си какъв в ТУ-София, Председател на ДКЕВР и т.н. и най безсрамно се подиграва с всички българи, че даже пък и голям любовник взел си една селска шантонерка на работа при него да си вдига самочувствието и да се има за мъж. Тази наглост се трае от всички и то с години. Народа трябва сам да се бори, както се вижда тия горе не им пука.
44
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Благодарим Ви, че се сещате за нас и от време на време ни пускате по един импулс като този. Имам едно предложение: Като Ви се вижда, че цената на тока е ниска си я вдигайте колкото искате, но само за Вас , за разни чиновници и некадърници, но не и за Народа Български, защото нали значете, че всяко действие си има противодействие - идат избори и с червените бузки пред простаците по села и паланки няма да Ви мине номера.И още нещо: Комисията по енергийно и водно регулиране като прави анализ за повишаване на цената на тока и водата да си направи труда да извади и сметките на потребление на ел.енергия от някои малцинствени групи и да ги представи на средствата за масова информация, за да имат хората представа дали навсякъде се плащат тези сметки, а не да се товари един за сметка на други /гласоподавател/.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разрешава ги Сергей Станишев и БСП
42
0
 
0
 
! Отговори
Камен преди 15 години
18% е увеличението на дневната тарифа, а защо никой не споменава 64% увеличение на нощната тарифа???? Защото звучи наистина внушително. На мен в момента сметката ми е почти 1:1 дневна:нощна, т.е. като цяло сметката ми ще се увеличи с доста над 18%. Кой разрешава подобни увеличения???
41
0
 
0
 
! Отговори
Дида преди 15 години
Хайде да нарамиме пушките и - в балкана! .... Ей, народе поробен, що си тъй заспал?!?
40
0
 
0
 
! Отговори
антикомунист преди 15 години
Аз смятам, че на тези които гласуваха за БСП токът трябва да бъде увеличен с 100 процента .Така те ще усетят реално социалната политика на своята партия.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За 4(четири) години-увеличение на тока два пъти с по 10%.
38
0
 
0
 
! Отговори
krokodila gena преди 15 години
Търся газова лампа. Цената по договаряне.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
после защо хората си оправят електромерите!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А въздуха кога ще започнем да си плащаме ??? хахах май-само той остана без такса?! Скапана държава сме и тва си е!!!