Сестрите Белнейски прегазени от кола

После телата им са преместени край "Грамадите", където с тях е инсценирано изнасилване, твърди професор по съдебна медицина
30 май 2008 08:08,
107
Сестрите Белнейски прегазени от кола
Снимка: standartnews

Христина и Росица Белнейски са прегазени от автомобил. После телата им са преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където с тях е инсценирано изнасилване.

Това обяви най-големият български експерт по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов.

По думите му престъпниците съблекли дрехите на двете момичета, които са били разкъсани при прегазването им.

Двете сестри изчезнаха в нощта срещу 28 януари 2006г. Телата им бяха открити три дни по-късно в местността Грамадите.

 „От уврежданията на главата, на шията, на меките тъкани, черепа и лицето, от счупванията на костите – e ясно, че става дума за удар с твърд предмет. Такива увреждания не могат да се получат от удари с камъни и от ритници. Ние описахме множество малки кръвонасядания, които вероятно са от грайферите на протектора на гумата на автомобила“, казва проф. Стойчо Раданов.

Според него при първата експертиза са направени елементарни грешки. Той категорично твърди, че Белнейски са убити при пътен инцидент.

„Мога да кажа дори от коя страна ги е блъснал автомобилът“, каза още известният съдебен експерт.

Доц. Мария Грозева, която прави първата експертиза на телата, казва, че твърденията на проф. Раданов съществуват „само във въображението на един манипулатор, какъвто е той“.

Майката на двете момичета заяви, че никой досега не й е казвал, че е имало катастрофа.
 
Друг също известен съдебен експерт доц. Йордан Калчев потвърди думите на проф. Раданов.

"Ние смятаме, че има симулация за сексуално насилие. Двете момичета са блъснати от кола", каза Калчев и добави: Аз съм категорично против становището, че става въпрос за сексуално насилие върху двете момичета. Ще докажем, че не е така.

Само преди два дни бе извършена ексхумация на телата на двете момичета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
А извинете, как се разбира, че някой е инсценирал сексуално насилие ?! Това нещо не ми става ясно. Какво пречи някой маниак да е блъснал момичетата (да кажем случайно), да ги е натоварил в колата и после да ги е изнасилил и доубил (ако не са били мъртви), а може да е извършил сексуалния акт и след смъртта. Какво, това е твърде жестоко за професора ли ? Според мен това е много по-вероятно, отколкото да блъснеш някой и после да се опитваш да си прикриеш следите по този сложен начин.
25
0
 
0
 
! Отговори
вероника преди 15 години
ох, незнам какво да мисля вече по този въпрос, но има логика за инсценирано изнасилване с цел подвеждане на следствието ........
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде да поразсъждаваме малко: Ако момичетата са блъснати (прегазени) от кола дали ще има следи от автомобила само по дрехите? При толкова силен удар, довел до тежки травми и счупвания на череп и кости в меките тъкани, особено на лицето, със сигурност ще останат множество следи от автомобила - люспи боя, стъкла от фарове, мигачи и т.н. Ако е имало следи от гуми, това значи, че момичетата са и прегазени след удара - още следи от кал, масло... Тук идва поредното противоречие - ако тяло е ударено от автомобил с висока скорост (множество счупвания) как тогава телата са попаднали под автомобила (уж прегазени - следите от гуми). При удар с висока скорост, особено от висок автомобил, удареното тяло се изхвърля нагоре и обикновенно пада върху автомобила или в страни от него. Ако пък са ударени с по-ниска скорост и прегазени, как ще се обяснят множеството счупвания?
23
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
ей 18 ти си въшка бе,знеш ли ква трагедия е това за тях?!
22
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Сега ще ви кажа какво се е случило според мен... Момичетата са били на дискотека там се запознават с някакъв богат чичко който ги черпава и им угажда на капризите. След това чичкото им предлага да ги закара до вкъщи и те се съгласяват, (като чичкото 100% не е сам задължително има съочастник) но чичкото има други планове за тях не да ги закара вкъщи. Изнасилват ги, момичетата успяват някакси "Е Снууп, братче, много си неграмотен. Извинявай, ама трябваше да ти го кажа. Поработи малко - диктовки, чети книги и т.н.
21
0
 
0
 
! Отговори
Ghost dog преди 15 години
Само ни замазват очите! Убити с камъни или блъснати от кола... не ме интересува. Кажете кой е извършителя!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А някой от вас знае ли за видеоматериал, който е предоставен вече на прокурора? Двете момичета са заснети в курорта "Св.Влас", още на 15 януари, чак на 28 ги откриват! Излиза, че родителите им са знаели откога не са вкъщи и също не казват истината! Чакаме да се проверят СРС-тата и тогава всичко ще излезе на бял свят!
19
0
 
2
 
! Отговори
Лъв преди 15 години
"Понякога си мисля, че феновете на "От местопрестъплението" щяха да се справят по-добре с огледа на телата, отколкото "специалистите"."Аааа, в това може да си абсолютно сигурен. Ако тия хора (професори и доценти) са специалисти по нещо, то аз съм лукова глава.
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Прикрива се истината по тоя случай - това вече и на децата е ясно. А щом се прикрива истината, някой богат и бизък до властта е намесен. А на тоя експерт, който е прикрил истината за пари или от некадърност, трябва да му се случи това което се е случило с двете момичета. РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ МЪЛЧАТ КАТО ВЪШКИ АМИ ДА ОТКРИЯТ САМИ ВИНОВНИТЕ И ДА ТРЕПЯТ, народа е с тях, не с педераската ни власт.
17
0
 
0
 
! Отговори
snoop преди 15 години
Сега ще ви кажа какво се е случило според мен... Момичетата са били на дискотека там се запознават с някакъв богат чичко който ги черпава и им угажда на капризите. След това чичкото им предлага да ги закара до вкъщи и те се съгласяват, (като чичкото 100% не е сам задължително има съочастник) но чичкото има други планове за тях не да ги закара вкъщи. Изнасилват ги, момичетата успяват някакси да се отскубнат и побягват чичкото и неговия помощник ги оставаят но след кратки размисли стигат до извода че трябва да се подсигорят че няма да бъдат издадени на полицията и тръгват с голямия джип след тях но поради високата скорост и количеството алкохол не успяват да спрат и ги прегазват. След това се отървават от телата и веднага търсят връзки да се подсигурят срещо съответното заплащане разбирасе и така до днес. And they lived happily ever after...
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дано да открият и осъдят извършителите на двойното убийството, както трябва да бъдат осъдени и тези които са участвали в прикриването на убийството и инсценирането на изнасилването след това - или поне тези които са им заповядали да прикрият следите!Спомням си че веднага след убийството на сестрите Белнейски - плъзнаха слухове (явно част от стратегията за прикриване на истинските извършители) че убийците били *** - ако това е било така - то те със сигурност щяха да бъдат разкрити и осъдени досега.За да бъде прикривано досега това тежко престъпление може да има само една причина - в него да е замесен някоя доста важна личност. Защо вместо да бъде наказан за несправяне с разследването, тогавашния шев на пазарджишката полиция - беше похвален и повишен на по-висока длъжност от Румен Петков?
15
0
 
1
 
! Отговори
ЛИИЛ преди 15 години
КАКВО Е ТОВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ НА ОТГОВОРНИ И С ТИТИЛИ СПЕЦИАЛИСТИ ??? ЕДИН КАЗВА ЕДНО - ДРУГ ГО ОТРИЧА И ТО СЛЕД 2 ГОДИНИ !!!! ОБЪРКВАТ НАРОДА НАРОЧНО , ИЛИ ИСКАТ ДА ОТЪРВАТ С ПО-ЛЕКО НАКАЗАНИЕ МРЪСНИКА ИЗВЪРШИЛ ТОНА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !! ДВЕ ПРЕКРАСНИ МЛАДИ МОМИЧЕТА СА УБИТИ !!! ГОСПОДИ ТИ ЗНАЕШ И ВИЖДАШ ВСИЧКО , А НЕ ЛЪЖЕШ КАТО ХОРАТА . МОЛЯ ТЕ ДАЙ НАКАЗАНИЕ НА ТОЗИ ИЛИ ТЕЗИ ГАДОВЕ !!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Добре платил на прокурори, следователи и експерти!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо е необходимо да има ***, след като и това е инсценирано? Някои тук са доста глупави! Целта е ясна - приктиване на истината! *** да си, няма да изнасилиш след това, но е било необходимо, за да не се досети никой! Скотланд ярд са професионалисти и няма съмнение за първоначалната им версия, която се потвърди и сега!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много високопоставен правителствен човек ги е сгазил и службите са направили инсценировката с изнасилването. Аз това го знам от една година, дето съм никой, а "специалистите" чак сега го откриха. Просто жена ми е от Пещера и целият град говори за това.
11
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
до номер 2. Бате, с тия форуми така ще е. Всички само пишем и храним и си лягаме доволни. а събуждането не става така
10
0
 
0
 
! Отговори
Edna преди 15 години
Как се инсценира изнасилване? Само по махнатите дрехи ли съдят? Нямаше ли следи от сексуално насилие? Така поне твърдяха при предишния оглед. Понякога си мисля, че феновете на "От местопрестъплението" щяха да се справят по-добре с огледа на телата, отколкото "специалистите".
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наскоро два наши вестника писаха в свои статии, че специалисти от английската Скотланд Ярд - още преди доста време са написали в доклада си - че сестрите най-вероятно са били блъснати от кола с висока предница - най-вероятно джип.Защо обаче е било скривано досега това мнение на английските специалисти и въобще интересно коя е тази личност (явно на доста високо ниво в държавната йерархия) - замесена в двойното убийство, заради който е било прикривано престъплението досега......
8
0
 
1
 
! Отговори
nati преди 15 години
Ако въобще може да има нещо положително в този случай, то е, че децата не са се мъчили чак толкова колкото след първоначалната версия...Не вярвам професорът да лъже. Явно е правил аутопсия още в началото, тъй като говори за "меки тъкани", каквито сега вече няма... Къде са покрити резултатите от нея, не е ясно.Кой да му е платил? По - скоро някой би платил за обратното на това, което той казва.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много ясно, че е бил Максим. И после се е обадил на Костов да му помогне да пренесат телцата и прикрият следите. Елементарно, Уотсън!Понеже няма как да го разберете по друг начин, ще ви го обясня така: парното на Белнейски скача с 15%, а токът с 18% (и съответно всички стоки, за които е нужен ток). Приходите им остават същите. Дори да разкрият убиеца и да бъде публично екзекутиран с камъни, с водещ Ники кАнчев, при тази немотия все повече връстнички на тези сестри ще започнат да продават телата си, за да може да изкарат поне още един ден. И все повече млади и не чак толкова млади хора няма да могат да си позволят да имат дете/деца и ще чакат светлото бъдеще. Дори и убиецът и Максим да си станат гаджета в затвора...