Кой те бие, ма?

Биячите на учителката по английски в Пловдив се сдобиха с обвинение
11 юни 2008 16:34, Екип на Dnes.bg
1098

"Гошо, убий я!", "Кой те бие, ма?", "Г-жо, той не те нарече к***а, ма!", К**а ми да те убие!"

Април 2008-ма. Озверели викове на ученици в клип, сниман с GSM в Техникума по хранене в Пловдив.

Момчета вият от кеф, докато трима от съучениците им малтретират учителката си по английски Мария Чулова.

"Няма такъв клас, честно ти казвам няма такъв клас. Това е най-ненормалния клас, само от хулигани".

Заплахи! Обиди! Псувни!  

30-годишната учителка по английски език Мария Чулова е имала и друг път проблеми с дисциплината на учениците, казва директорът на училището.

Преподаватели пък твърдят, че причината за извращенията са двойките, които госпожата пишела заради отсъствията на младежите от час.

Днес, близо два месеца след страховития час по английски, Георги Шаламанов и Стоил Стоилов, двамата 16-годишни ученици от 9 клас, са наказани с последно предупреждение за изключване. Третият, Александър Б. - с мъмрене.

В сряда и прокуратурата им повдигна обвинение.

"Като непълнолетни, но разбиращи свойството и значението на направеното, са могли да ръководят постъпките си, но са извършили престъпления", пишат пловдивските магистрати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1098
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Нако Начев преди 14 години
до: fafМислите ли, че ако имаше нормални учители в тая държава щеше да има такива проблеми...То не става въпрос за учителите.Познавам много хора които са учители,и си вършат идеално работата.От друга страна образуванието е голям проблем.Това направо съм ужасен.НЕможе деца на по 10 години на гледат порно????И какво искате,да са културни деца и да си учат уроците??????+това и липсва и четенето на книги.Деца от класа на синът ми не са прочели и една книга.Еми какво искате тогава?
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
КАКВИТО ДЕЦАТА - ТАКИВА РОДИТЕЛИТЕ - ТАКАВА И ДЪРЖАВАТА .ВСИЧКО Е НАВЪРЗАНО. И ОБЩО ВЗЕТО ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ. НЕ НИ Е ВИНОВЕН ЕС, НЕ СА НИ ВИНОВНИ ГЪРЦИТЕ, ТУРЦИТЕ, ИНДИЙЦИТЕ, АЛБАНЦИТЕ, ТАЛИБАНИТЕ, ..... НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО - ОТ АСПАРУХ ДО СЕГА И АЗ СЪЩО ИМАМ ВИНА.ОТПЛЕСНАХ СЕ МАЛКО - ОБЩО ВЗЕТО ДЕЦАТА РЕФЛЕКТИРАТ НА ПОЛОЖЕНИЕТО, ОБСТАНОВКАТА В СТРАНАТА. ИМА СИ И ПОГОВОРКИ - КУЧЕТО СКАЧА СПОРЕД ТОЯГАТА, ГЛАДНА МЕЧКА ХОРО НЕ ИГРА, КАКВОТО ПОСЕЕШ ТАКОВА ЩЕ ОЖЪНЕШ ...И МНОГО ДРУГИ (ДА НЕ ЗАБРАВИМ - КУЧЕТО СИ ЛАЕ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ). ОБЩО ВЗЕТО ТРИВИАЛНО МОЖЕ ДА ЗВУЧИ, МАЛКО ИЛИ МНОГО ИЗТЪРКАНО - НО ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС (ВСИЧКИ НАС). И ОТ ТУК ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ, ЗАЩОТО ВСЕКИ "ДЪРПА ЧЕРГАТА КЪМ СЕБЕ СИ"#ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ! (БЕЗ САРКАЗЪМ, ИРОНИЯ ... НАПИСАНО)#ДЕЦАТА СА ОТРАЖЕНИЕ НА ВСИЧКИ НАС!
0
 
0
 
! Отговори
Hellraiser преди 15 години
То да е еднократен случай...Редовно си е тва. Училищата ни са като затвори, що толко мразя да ходя там.Но с времето, за тия хора всичко ще се развие точко както е логично. Елементарен баланс, единственото което ще става от тях е чистачи на кенефите в някоя железопътна гара... заслужават да гълтат , и с повечето именно това се случва. Дори и да не е очевидно, те си ги гълтат.
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 15 години
Ami hic ne se ucudvam,ako utre ili vdrugiden posegnat seksualno da si prevyat kefa s nyakoya ot ucitelkite...ako ne se izpratyat vednaga v internat pone za godina.
0
 
0
 
! Отговори
faf преди 15 години
Комплексираните ви изгнили умове могат да озверят всеки нормален човек и да го докарат до лудост.Не знаете какво става из училищата.Учителските своеволия минават границите на нормалното.После се чудете защо има такива клипове.
0
 
0
 
! Отговори
faf преди 15 години
Мислите ли, че ако имаше нормални учители в тая държава щеше да има такива проблеми...
0
 
1
 
! Отговори
Действаща учителка преди 15 години
В зле устроена държава живеем!Млади пикльовци на по 20-22 години с коли за по стотици хиляди евро, мацки-с автомобили, скрити под кормилото и катерещи се по тротоарите от неумение да шофират.Защо пиша това? Защото съм убедена, че държава която не отпуска пари за образованието е обречена -ще продължи подлизурството на учителите пред директорите, пред родителите, пред невъзпитаните ученици.Със заплата от 300-400 лева как да си с гордо вдигната глава и горд от своите познания и умения-човешки, преподавателски , интелектуални!А гориш от желание да подготвиш вечер на физиката, рецитал за България, хумористично утро. Но защо? Да те набият, да ти се подиграят , да ти се подсмихват? Я дай по уравновиловката. И така до пенсия. Кротко, послушно, бавно.А къде отиват озарените, любопитни погледи на част от учениците, устремени към новото и непрекъснато задаващи въпроси? Само един, двама такива ученика да имам в клас! - е, точно затова ще преодолявам всички трудности в моята благородна професия!Работя със самочувствие, аз мога!
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
Искрено Ви желая успех! И не се отказвайте лесно от призванието да работите с деца или младежи. Струва си човек да положи усилия и да надмогне себе си. Ако още не сте майка, след време ще станете /пожелавам Ви го!/ и ще разберете защо си е струвало да не загубвате вярата, че нещо свястно може да излезе от децата. Успех и вярвайте в себе си! Не зная дали намерихте съмишленици за съдебните дела, но дори и да не сте, знайте, че много хора Ви подкрепят.
0
 
0
 
! Отговори
Kosta преди 15 години
РАБОТА МУ Е МАЙКАТА!!! Трябва да бъдат накарани да работят ! толкова много, че да искат да се учат. Да умират за нови знания! ЗАЩОТО САМО ТОЗИ, КОЙТО Е СЪГРАДИЛ МОЖЕ ДА ОЦИНИ ТРУДА НА ДРУГИЯ! И глоби на родителите за отсъствията от час! Солени глоби! .... Само че като се замисля колко вземат в момента тези, които са учили и КАК ДА НЕ СЕ ПОГАВРИШ С ТЯХ- И ЗА ТЯХНА СМЕТКА!
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо чудно да са били дрогирани или пияни. Но най-вероятно са просто деградирали бивши човешки същества. На тези, които би трябвало да ги накажат според "заслугите", но са се задоволили само с мъмрене, пожелавам да им се случи същото - нито повече, нито по-малко. Ето затова някога е имало лагери - за такива ***. Аз ако бях на мястото на бащата на учителката, или на мъжа й (приятеля), щях да взема правосъдието в свои ръце и така да ги възнаградя, че никога да не могат да имат деца, които 100 процента ще бъдат като тях, ако не и по-зле!
0
 
0
 
! Отговори
Учителката по англий преди 15 години
Повдигнати са обвинения, разбира се. Приятели предложиха Александър да ми се извини публично, тъй като обидата е нанесена пред 3 милиона зрители и читатели. Треньорът на Александър изобщо не ме е потърсил да се застъпи за него. Момчето завърши учебната година при мен с тройка, а отсъствията му още през април бяха за преместване в друго училище. Търся си свидетел за съда, който да знае какви са публичните обиди от 63-годишния бивш директор към мен пред всички медии, особено електронните. Очаквам извинение от виновните пред същите медии, пред които ме опозориха. Гледахте ли ме в "Минута е много"? Можете да ме гледате отново през септември и октомври. Журналистите, които желаят да поемат отговорност на свидетели, могат да ме намерят в Пловдив и по електронната поща. Бившите ученици от другите училища, които ме подкрепиха, могат да очакват подкрепата ми и като ме видят на улицата да не се смущават. М.С.Ч.
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
alexandre kvi gi v1r6i6 we?ne6t si se poburkal mai...
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наскоро станах свидетел на 3 много грозни сцени в рамките на по-малко от 10 минути на една детска площадка. По най-груб и безцеремонен начин бяха изгонени от възрастните по пейките две 14 годишни момчета, които играеха с топка наблизо. Ситуацията беше ужасно унизителна за момчетата, едното от които бегло познавах. Напомням, че това бе детска площадка, а не пенсионерски клуб. След това на два пъти едни жени се нахвърлиха срещу 8 годишната сестричка на едно от момчетата. Детето не можеше да си поеме въздух от хлипанията, причинени от грубостта и унижението. Съжалявам, че не се намесих в ситуацията - не бях сигурна какво точно бяха направили и прекалено късно разбрах за безобразната липса на основателни причини за тази агресия на възрастните към децата. Не е ли тази агресия на "благовъзпитаните" възрастни една от основните фактори, които създават озлобени млади хора???? Ах как ми се ще да върна времето назад и с намесата си да върна вярата на децата в добрия тон и топлото чувство. Убедена съм, че ако не тийнейджърът, то поне момиченцето ще помни дълги години тези ужасни жени, които й се нахвърлиха неоснователно.
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хашлаците са станали такива, защото им е било разрешавано системно - от най-ранна възраст - да се развиват в тази посока. Те до голяма степен са обекта на въздействие - съзнателно и несъзнателно - на околната среда. Не им е било заложено да бъдат такива. Нека всеки, който е видял клипа да си изброи поне четирима-петима виновници за "изграждането" на тези "младежи" и да не забравя изводите при общуването си със децата/внуците си, учениците си и познатите и близки деца.
0
 
0
 
! Отговори
Atenea преди 15 години
Kogato vidqh videoto se ispla6ih i nqkakuv neobi4aen qd se poqvi vuv men. Ne moga da razbera kakvo minava prez glavata na tezi hlapeta. Chovek koito ot mlad e u4il za da moje vuv edno budeshte da pomogne na deca, da gi izu4ava, da gi napravi dobri i 4esti hora i te da mogat da nau4at sus su6toto decatasi... A puk nie trqbva da gledame takiva ujasi koito stavat tuk, tam i navsqkade. A kak se chustva tazi jena, neiskam i da si pomislq...Radvam se 4e moita maika i ba6ta sa me vuspitali takava kakvato sum na moite godini, za da uvajavam horata i koeto pravqt za men, taka 4e i az da davam i da ne mi svidi. I mi e daje jalko za tezi deca koito i dori taka se durjat, sum sigorna 4i gi boli surceto kogato vijdat 4e roditelq mu go otbqgva i hi4 ne mu obru6ta vnimanie, taka 4e mislq4e se nujdae ot vnimanie koeto pridizvikva da pravi takiva gluposti...No puk mojebi za tezi mom4eta e ve4e malko kusno za6toto tezi elementarni ne6ta trqbvat da se znaqt pone na 7 godini.Haide da govorim 4estno, qsno i visoko! NE samo da barborim kato filosofi... , za6toto mnogo govorene ama koi slu6a? Trqbva ne6to da se napravi a ne da stoime na divana! I samo da se surdim i musim na koeto 4uvame prez novinite! Pomogneteni na nas, za6toto nie 6te budem bude6teto na stranatani! Ako vse izlizat pe6lemeta koito pravqt takiva gluposti kvo 6te stane sus tazi strana...po zle ot kakto e..Zasrametese hora...
0
 
1
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Приятелю,днешните ученици с пръст не можеш ги пипна!Нямаш никакво законно основание за саморазправа.Единственото, които ти е разрешено в училище, е да ги убеждаваш с кротки приказки.Не дай си боже да повишиш тон, или да удариш някого, особенно ако този "някого"е над 18 години, и веднага могат да те осъдят за уронване достоинството на ученика, или за телесна повреда.Срещу твоята дума в съда ще има 25 свидетеля от същия клас, някой баща-ченге или мутра, а ръководството няма да си помръдне и пръста да те защити.Както казвах и в предишните си коментари,само въпрос на време е да видим тук клип с изнасилването на някоя млада учителка, може и не толкова млада.Това е положението.Всички го знаят, но състоянието на автохипноза е масово, за длъжностите от учител нагоре, в системата на образованието.
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Липсата на граници /ограничения/ само объркват децата. Тази фрустрация води до несигурност и агресия. Така че, мили майки и татковци, не се притеснявайте, обичайки много децата, да им налагате строги ограничения. Те им помагат не само да разберат кое е допустимо и кой е властимащия, но и ще им помогнат да опознаят себе си. Само не забравяйте с възрастта и със системно показвани признаци на зрялост да разширявате "ограничаващия кръг", в който по необходимост и за взаимното ви добро сте "затворили" детето. Само на смелият възпитател му стиска да налага ограничения. Страхливците вървят по гайдата на децата и веднага или постепенно сдават властта. Тези хора са егоисти, необичащи децата си. Учители не се страхувайте да изисквате достатъчно от учениците си. По-достойно е да жертвате популярността си, дори и обичта в техните очи, отколкото самите деца и тяхната съдба.Предстои ни да се върнем към АБ-то на нормалното съществуван и оцеляване, наречено живот. Явно не е зле да се поучим от "детството" в историята на САЩ - пуританското общество. Ако преоткрием това, че са необходими като основа на обществото християнски добродетели и казармени навици - ще успеем.
0
 
0
 
! Отговори
Учен човек преди 15 години
Нека сега и аз изложа един скорошен случай... Моето дете е първолак и в момента ходи на "лятна занималня"... Наскоро едно от приятелчетата му решил, че трябва да събуди някакъв господин, като хвърля камъни по прозорците му от училищният двор. Човекът се показал, наругал го и го заплашил, получил прозвището "Свинчо" и се прибрал. След малко хлапето решило отново да поднови атаката. Само дето този път въпросният господин дошъл в училищният двор, зашлевил един як шамар на седемгодишният "гангстер" пред педагогичният поглед на възпитателката му и се прибрал, доволен от детският рев и постигнатият възпитателен ефект... Детето ми е стреснато и изплашено от случката...Ами да ви кажа чесно, щях и аз да му ударя шамар, да знае от малко, че има неща, които НЕ може да прави, след, което щях да ви изчакам вас, като родител на детето и на вас да ви ударя два шамара.Така възпитателния ефект ще е двоен, на родителя и на детето, хем родителя да знае на какво да възпитава детето си.
0
 
0
 
! Отговори
Учен човек преди 15 години
Съжалявам, ама ако ги хвана тия ЛАЙНИОВЦИ, ще ги бия докато единственото, което могат е да гледат в една точка и да им капе слюнката от устата.За такова нещо, глоба 2000 лв на родителите и ще видите как ще почнат да се държат нормално...*** мръсни, да им стана аз учител и ще
0
 
0
 
! Отговори
веси преди 15 години
Потресена съм от това което видях.немога да повярвам,че е възможно това. А на вас уважаеми 1077.когато 7 год. ви детенце ви начупи главата сигурно тогава ще си дадете сметка.че трябва да порицаите постъпката на съученика му.