Кой те бие, ма?

Биячите на учителката по английски в Пловдив се сдобиха с обвинение
11 юни 2008 16:34, Екип на Dnes.bg
1098

"Гошо, убий я!", "Кой те бие, ма?", "Г-жо, той не те нарече к***а, ма!", К**а ми да те убие!"

Април 2008-ма. Озверели викове на ученици в клип, сниман с GSM в Техникума по хранене в Пловдив.

Момчета вият от кеф, докато трима от съучениците им малтретират учителката си по английски Мария Чулова.

"Няма такъв клас, честно ти казвам няма такъв клас. Това е най-ненормалния клас, само от хулигани".

Заплахи! Обиди! Псувни!  

30-годишната учителка по английски език Мария Чулова е имала и друг път проблеми с дисциплината на учениците, казва директорът на училището.

Преподаватели пък твърдят, че причината за извращенията са двойките, които госпожата пишела заради отсъствията на младежите от час.

Днес, близо два месеца след страховития час по английски, Георги Шаламанов и Стоил Стоилов, двамата 16-годишни ученици от 9 клас, са наказани с последно предупреждение за изключване. Третият, Александър Б. - с мъмрене.

В сряда и прокуратурата им повдигна обвинение.

"Като непълнолетни, но разбиращи свойството и значението на направеното, са могли да ръководят постъпките си, но са извършили престъпления", пишат пловдивските магистрати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1098
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
essental преди 15 години
Еееееех,защо аз не съм им бил даскал на тия..........?Клипа щеше да е в обратен вариант...............................
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1015. - 14:19 - Размисли без страстиОт: Смелостта да възпитаваш1013, кое за теб ще е проява на злоба?================================Викове и хилене като в клипа се чуват по телевизиите всеки ден. Простотиите по телевизиите са къде по-големи. Славовото шоу, Милен Цвеклов, Господари на ефира. Долнопробно хилене, псувни, педераски мръсни вицове, мучаща, хилеща се публика.В клипа се чува загрижен глас "Госпожо, той наби ли ва много?"Злоба има в училищата в американските негърски гета. В клипа има повече човещина и по-малко простотия, отколкото в някои предавания на "тв звезди"
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Стискам ти ръката!Само човек, който е бил вътре, ги знае тия работи!!!110% си прав и те поддържам!
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
1013, кое за теб ще е проява на злоба? Гаврата с личността, гаврата с човешкото достойнство, желанието да виждаш как другия е по-слаб, как другия страда за теб не са проява на злоба? Ако я бяха убили, чак тогава ли щяхме да кажем, че в поведението им има злоба и съдизъм?
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
1005, упражнението с изкуствено насадените ценности го правихме до 10 ноември. Трябва ли да се връщаме назад в развитието си? Ще успеем да ги възпитаме в тези ценности, в които повярваме. В противен случай ще е наистина "насаждане" на "ценности" и съпротивата на младите ще е точно тази, която виждаме във видео-клипа. Освен това, светът и събитията се развиват толкова динамично, че след едно-две поколения България може и да я няма, ако не се заловим да я спасяваме още днес. Днес вече , уви, доста сме закъсняли, но все пак надежда още има.ПП Мненията ми започват от 996
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Липсва уважение, но няма злоба в действията на пуберите. 9 клас е такава възраст. Ако имаш цел за добър успех и знания, ще се държиш добре. Тези нямат и затова са неконтролируеми. Свободни хора, които няма какво да губят.
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
1009, Изправителните домове и затворите са крайният изход, след като са били положени всички усилия за корегиране на стъпващия на криво. Мислиш ли, че са били направени малкото възможни неща. И защо не виждате, че този нихилизъм започва доста мащабно да обхваща това поколение? /работя в елитна гимназия и имам поне частичен директен досег с него/. Цялото поколение ли ще вкараме в изправителните домове? Съгласни ли сме да работим като волове, за да може да издържаме затворите и изправителните домове? Не е ли по нормално нашите данъци да се използват за клиники, животоспасяващи операции, библиотеки, фестивали?Това за сега, коментирайте.ПП Мненията ми започват от 996.
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
1008, добър въпрос дорасъл ли е манталитетът ни, за да използваме високите технологии. Опасявам се, че повтаряме историята с Хирошима и Нагазаки и приложението на ядрената мощ. А това, че показаните тук щели да се оправят е само едно самооспокоение. Дори и така да е, нали преди да се оправят ще имат възможност поне едно десетилетие да разлагат следващите след тях поколения, те пък на свой ред следващите и т.н. Това ли искаме да остане като норма в училищата? Освен това, деградацията на следващите набори, ако нищо не стопира процеса, ще е с пъти на това, което виждаме сега, дори и в клипа. Така че, главата на змията трябва да се отсече. Лошото е, че това не е змия, а змей с десетки, дори стотици глави и единственият начин злото да се стопира е едновременно да се атакуват всички глави. Обичта, грижата, любовта и вярата са също оръжията на тази атака. Всъщност, не също, а основните оръжия.ПП Мненията ми започват от 996.
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
1007, мисля че въпросното лице е прекалено заето с матурите и измислянето на критериите им, за да се занимава с такива НЕЗНАЧИТЕЛНИ проблеми като ситуацията в това и други подобни училища. Оскотяването на подопечните му, благодарение и на неговите усилия, не е негов проблем. Случайно ли е, че чак сега се вади от някъде този клип, след като е записан още март месец виновен бил директорът, че потулил случая. Най-вероятно наистина да е станало така, но фактът, че точно сега в разгара на кампанията с матурите - се появява по медиите съвсем не е случаен. Клипът трябва да отклони вниманието от това, което е най-актуално в момента и да легализира в очите на обществото необходимостта от матури и стъпването с железен ботуш в училищата. От догодина ще сме вероятно свидетели на драстични мерки на затягане на реда и дисциплината в училищата. Ще приемем като манна небесна това нововъведение /сигурно включително и аз/, но след 2-3 години ще се усетим какво сме си докарали и приветствали. Авторитарният, тоталитарен режим от преди 1989 се завръща, много по-прецизиран и съвършен, извел поуките от миналото, и освободил се от всякаква сантименталност и снизхождение. И основната грешка, която направи Т.Живков да ограмоти населението, за да можем да бием капитализЪма, няма да се повтори.ПП Мненията ми започват от 996.
0
 
0
 
! Отговори
radu6eto : ) преди 15 години
Не издържах да догледам клипа до края. Още на 1-вата минута се отвратих.... Само като си помисля, че след време на тези *** може да им се разсеши да встъпят в брак и да възпитават децата си.... Знам и че в другите страни има такива извращения... но там не е на всякъде и при грозен случай като този се взимат истински мерки... Мъмрене не ще помогне за да се изкорени извратенизма на тези момчета. За тази работа си има така наречените Изправителни домове... нищо друго няма да помогне :(
0
 
0
 
! Отговори
Джордж Избушения преди 15 години
Слава богу, безмозъчните коментари намаляха. От една страна този случай е ужасен, но от друга е изключително забавен. Първо, нямаме упражнено насилие в истинския смисъл на тази дума, така че стига сте се шашкали. В друга ситуация вероятно биха го упражнили - след употребата на алкохол и наркотици. За героите от "видеорепортажа" е добре, че това се случи по-този начин и сега е показано в интернет. Аз за тези момчета не се притеснявам, те ще поумнеят "по стечение на обстоятелствата". Притеснявам се за другите, за тези в София, примерно - влезте в някоя дискотека тук, за да видите деградирали млади хора. Така че табелата за София едва ли е най-хубавото нещо на Пловдив, но браво за остроумието. Находка е все пак и ако иронията жегне тъпите дрисльовци и техните още по-*** родители от Пловдив, може да провокира разсъдъчна дейност у тях. Има един факт, на който още никой не е обърнал внимание и който е много забавен: срещата на високите технологии с провинциалната простотия - тези момчета позволиха актът на подивяването им да бъде записан. Дали от суета, дали от глупост, и сега този запис е най-големият им враг. Сами си го вкараха, дето се вика. Използваха високите технологии, както *** би използвала ножчето за бръснене, въпреки че мамуната сигурно би проявила повече интелект и не би се порязала. Високите технологии до такава степен са изпреварили умственото развитие на тези оскотели пловдивски ***, че ситуацията - от тази гледна точка, е направо комична.
0
 
0
 
! Отговори
до От: Смелостта да преди 15 години
Поздравявам ви за коментара! Това е точно така, но за съжаление шута от МОН -Даниел Вълчев нехае за това което се изписа като коментари по повод на скандалното видео. Учудвам се и на медиите, как никоя уважаваща себе си телевизия не видя този материал??? Това трябва директно на прокуратурата и министъра на образованието да се изпрати. И да се изисква от оня нарцис Вълчев да вземе спешни мерки...от една страна за въвеждане на наказания и намалено поведение за такива *** от клипа, а от друга на пълна ревизия на училищните директори...там е такава корупция че нямам думи. дадоха им власт да си играят със съдбите на хората, всичко се решава от тях а някои са с интелектуално ниво на чистачка в училище. Да се провери как се печелят конкурсите за апетитното директорско място, кои местни величия кадруват там, каква е мизата за назначаване...имам предвид местни народни представители! Така че министърчето Даниелчо ако има малко ум в главата си да се откаже от лятната си отпуска и да почва оядените директорски ***!!!
0
 
0
 
! Отговори
Пътешественика преди 15 години
За пореден път се убеждавам че най-хубавото на пловдив е табелката за София ...
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
996 997 998-адекватен и интелигентен коментар.браво.на мен лични ми е трудно да намеря решението на проблема.Може би трябва 2-3 поколения да забравят какво са правата в училище и изкуствено да се насадят някакви ценности,които в последтвие ще започнат да се възприемат като нещо нормално.Явно е,че ако оставим нещата на съвестта на хората, се наблюдава татална липса на морал и ценности.
0
 
0
 
! Отговори
Истината е някъде та преди 15 години
Един простичък, обикновен въпрос - Вие да се сте чули нещо хубаво от Пловдив? МАЙНИ, В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ СЕЛЯЦИ, И ОГРАНИЧЕНИ ИНДИВИДИ НА ИЗПАДНАЛО ОБЩЕСТВО !!!
0
 
0
 
! Отговори
Westlow преди 15 години
Ето такива ***.... незнам какво... направо трябва да се изтият от земята... Дори не изгледах целия клип, беше ми достатъчен само половината... това ли ще е България след 10-15 години, когато пораснат тези малки , а?
0
 
0
 
! Отговори
mandalei преди 15 години
може би прекалено доброто отношение на учителите кьм тези ученици и слободията на системата и настьпилата напоследьк криворазбрана демокрациа води до такива прояви това трябва да се накажe заштото ще прерасне в нешто много по сериозно
0
 
0
 
! Отговори
veronika преди 15 години
tva sa mrasni pumiqri koito zaslujavat da zavarshat v tvu a ne v normalno u4ilishte.az zavarshih predi dve godini i nikoga ne sam vijdala podobno ne6to i takava gavra .ako tazi jena mi e maika ili jena tiq 6te lejat v reanimaciq pone mesec!!! ne triabva u4ilishteto da se zanimava s tqh a zakona i 4rez nego da polu4at qko nakazanie ob6testveno polezen trud ili nqkva pari4na globa !ama nali sme si v bg tva nadali 6te stane!
0
 
0
 
! Отговори
Смелостта да възпита преди 15 години
Петров, нищо от това, което се случва през последното десетилетие-две и най-вече това, което се случва към днешна дата не ми дава основания, да смятам, че справедливостта в страната ще възтържествува официално или че в бъдеще бизнес- или по-скоро "бизнес"-средата ще е неблагоприятна за такива индивиди като тези тук, на видеото. Нещата или вървят на самотек или умишлено биват максимално забатачвани, за да не може човек по никакъв начин да ги оправи. И въпреки това, трябва да не се предаваме и да не позволим това да стане нормата. Това е единственото, което ни остава, ако не искаме да емигрираме. Длъжни сме пред внуците си и пра-внуците си да запазим читав български генофонд /пък ако ще и 40 год да се скитаме из пустинята, за да заплатим за това./
999
0
 
0
 
! Отговори
Petrov преди 15 години
За мен няма съмнение,че на тези младежи които буйстваха на клипа им предстои запознанство с закона и часове на размисъл в някое полицейско управление.Дано им се размине само с това,защото има и по-тежък вариант на помъдряване.