Некомпетентни следователи и прокурори made in Bulgaria

"Вашингтон таймс": ЕК заплашва България със санкции, въпреки усилията в борбата с корупцията
11 юни 2008 20:17,
27
Некомпетентни следователи и прокурори made in Bulgaria
Снимка: Dnes.bg

Европейската комисия (ЕК) заплашва България със санкции, въпреки усилията на страната в борбата с корупцията. ЕК твърди, че България не полага и необходимите усилия срещу организираната престъпност, пише престижният американски всекидневник "Вашингтон таймс".

Присъединяването на България към Европейския съюз през 2007 година бе придружено от множество условия - най-вече по-активни действия срещу корупцията и организираната престъпност, отбелязва "Вашингтон таймс".

Всекидневникът припомня, че премиерът Сергей Станишев призна, че правителството може да се справя по-добре, но обвини медиите, че пренебрегват неговите постижения.

"Вярно е- през март 2008 година доклад на офиса на ООН за борба с наркотиците и престъпността посочи, че докато корупцията и престъпленията намаляват, "непропорционалното медийно отразяване изглежда преувеличава изразените опасения за престъпността и корупцията", пише авторитетният вестник.

"Вашингтон таймс" припомня обаче, че страната страда и от големия брой нископлатени, некомпетентни следователи и прокурори.

"Това бе директният резултат на политическо решение, взето след колапса на комунистическата система- 2000 професионални полицаи и прокурори и 1400 магистрати бяха уволнени, с което България остана без функциониращи институции за налагане на ред. Недостатъците на тази остаряла правосъдна система продължават да пречат на усилията за арести, разследвания и успешно осъждане на корумпирани чиновници и криминални фигури“, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
българка...засега... преди 15 години
Възмутена съм от правната система в България. Без да съм юрист - докато уредя документите по узаконяването на наследствен имот и продажбата му - успях да се ориентирам във всички закони, разпоредби, правилници, свързани с моя въпрос. И докато приключа със случая срещнах из кантори и съдебни зали толкова много хора, които от мен по-малко ги разбират нещата. Наложи се да си плащам и да им давам съвети как да станат нещата по-бързо и по-качествено. Но пък за сметка на това таксите, които събират за доста безмисления си труд са твърде солени. Гневна съм, че хора юристи приемат законите в тази държава, но си ги приеха да са угодни единствено на тях. Аз съм специалист с висше образование, но моите консултации при среща с клиенти са безплатни - работя на твърда заплата и в полза на клиентите. Що за неравнопоставеност има в тази държава...
5
0
 
31
 
! Отговори
predi6nia преди 15 години
min komentar ne be6e za tuk a za statiqta s prezervativite v antraktida :D moq gre6ka
4
0
 
31
 
! Отговори
haha преди 15 години
tam za kakvo sa da se e*at ili da izsledvat
3
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ot koga vikate na kurompiranite sledovateli i prokorori nekompetentni
2
0
 
31
 
! Отговори
smehh преди 15 години
....i ne e li tujno....?
1
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Некомпетентни следователи и прокурори made in Bulgaria- прави са хората, нито един кадърен човек не е назначен. Всяка една длъжност в милата ни Родина се купува. Кадърните юристи работят като юрисконсулти или експерти, те не могат да си платят.