4.30 по български на българчетата в матурите

Най-високи са резултатите по френски и италиански, а най-ниски - по история и философия
13 юни 2008 08:29,
69
4.30 по български на българчетата в матурите
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието съобщи, че най-високи са резултатите от матурите по езиците, където и най-малко деца са се явили на изпит.

Най-високите оценки са по френски и италиански език.

"Потвърди се очакваното, че най-слаби са резултатите по история и цивилизация и по философия", подчерта Вълчев пред бТВ.

За него е притеснителен фактът, че като цяло се наблюдава въздържание от „писането на текст със собствената ръка” на матурите.

Той акцентира, че не са се сбъднали предположенията, че зрелостниците ще се затруднят от тестовата част.

"След матурите ще трябва да направим много сериозни анализи, тъй като матурите дават много сериозна информация за размисъл какво става в българската образователна система", категоричен беше Вълчев.

На въпрос вярно ли е, че е имало масово преписване на тестовете, министърът изтъкна, че „за масови случаи на преписване едва ли може да се говори”.

Относно изпита по български език и литература Вълчев коментира, че нивото е около 4.30,  двойките са 2 721, а пълните шестици - 891.

Дипломите на зрелостниците ще бъдат готови на 26 юни.

По думите му всички университети щели да приемат документите на децата след тази дата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
хахахахаха!!!!!! само да имах трибуна да обясня малко работи и на заслепените граждани, не само на самоуверения министър, който говори адските глупости!!!! По-смешно нещо от това не бях чувал скоро. ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАР НОМЕР 2 С 3 РЪЦЕ
7
0
 
1
 
! Отговори
anonymous преди 15 години
недей така! Заблуждаваш хората. И това място изчезна вече.
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ima li izneseni ocenkite ot matyrite
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
има ли някъде вече изнесени резултатите от матурите ?
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
то не може да се препише в СУ,но лесно се купува оценка там ;)
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
много ясно,че ще са слаби резултатите при такива нереални отговори на теста по история...а и картата беше объркана!!!!!!!!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 15 години
Хаха наи-голямата порнография,която видях - матурата.Масово преписване,занижени критерии и слаба организация.Всичко заедно показва и състоянието в БГ.Аз бях от "опитните зайчета" и мога да кажа,че каквото не написах,го преписах.Но има разлика,защото аз поне учех за матурата,а има хора,които и малкия пръст не мръднаха и ще имат 6 -ци или 5 - ци.Никакъв реален критерий не е това.В Бургас почти на всякъде е било така,с малки,много малки изключения.Това е от мен.Само едно място остана,където на изпита не може да се препише и това е Софийския Университет.
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
това е добре. нереално е все пак 2/3 от учениците да имат между 5 и 6 както беше досега и да нямат никаква грамотност.колкото за приписването - матурите се получаваха на ЦД-та в 04 30 сутринта в училищата, където почваха да се разпечатват... и изнасят.