Как да купим цяло село? Нина знае.

58 къщи в Крива круша, телчарници и 1000 дка земи са собственост на съпругата на бившия пътен шеф Веселин Георгиев
23 юни 2008 11:07,
61
Как да купим цяло село? Нина знае.
Снимка: Булфото

Нина Георгиева, съпругата на бившия ръководител на фонд "Пътища" Веселин Георгиев, е изкупила над 1000 дка земеделски земи в района на магистрала "Тракия", съобщава вестник "24 часа".

Изданието уточнява, че жената купила цяло село – Крива круша, на 30 км от бъдещия аутобан.

В края на 2006 г., срещу 22 хил. лв., семейството придобило 523 дка ниви, лози и градини в китното селце, разположено в полите на Средна гора.

След напускането на фонда Веселин Георгиев купува от земеделското министерство 11.5 дка от бившия двор на ТКЗС-то в селото заедно с телчарниците и складовете за 7500 лв.

На прозорците на кметството в новозагорското Крива круша още стоят залепени обявите за изкупуване и замени в района.

За връзка е посочен телефонният номер на Петър Атанасов, съдружник на Нина Георгиева във фирмата им "Агропартнерс" ООД.

Селцето е с 58 къщи – между старите постройки се издига нова двуетажна вила, а в училищния двор започва строеж на втора.

Готовата къща е на най-големия брат на Веселин – Бойко, а другата е на бившия шеф на фонд "Пътища".

"Всички сделки са законни и надлежно декларирани", казва пред "24 часа" Веселин Георгиев.

От цялата история излиза, че само 5 месеца след поемането на "Пътища", семейството му се е видяло с достатъчно пари, за да си купи цяло село.

След оставката му обаче комисията "Кушлев" и Агенцията по вписванията са изискали всички документи за имотите на скандалния пътен шеф в районите на Стара и Нова Загора.

Финансовите операции на най-нашумелите братя, наричани "Батко" и "Братко", както и на съпругата на Веселин Георгиев, започнаха да се проверяват малко след уволнението му на 1 февруари т.г.

Тогава и министърът на финансите Пламен Орешарски обяви, че се проверява дали има конфликт на интереси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
suni преди 15 години
pravo kazvat,4e kyrvite i prostitytkite sa v politikata i biznesa,a naroda gi bogoslavia-kakuv rezil.....
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз ако знаех от къде ще минава трасето на магистралата щях също да купувам земя! но никой не казва! само за вътрешно ползване, за връзкари, аре обявете ги поне всеки да има възвожност да изкара кинти!
38
0
 
0
 
! Отговори
Супертъпанар преди 15 години
#31 мога ли да те питам по около 43лв на декар кое му е толко странното за земеделска земя извън регулация у некво забутано село а ? Може би си по запознат - би ли ме просветил ?
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"4. - 11:24 - От: АнонименСамо АТАКА ще ги вкара в затвора всичките номенклатурни *** които оглозгват страната!!"АТАКА НИКОГО НЯМА ДА ВКАРА В ЗАТВОРА ЗАЩОТО И ТЕ СА В ДО УШИТЕ!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 15 години
...че да - можеш да си купиш тези земи за посочената сума - защо не..? Нали всички са се оплели един с друг като котешки черва - прав е Супетъпанар ли какъв беше ника - какво недоволствате, какво църкате - вие си ги избирате, гласуват за тях като ви бутнат някой миризлива стотинка, а сега плачете като...като моряшка жена за бой...ха де...
35
0
 
0
 
! Отговори
mafiota преди 15 години
ko laete we tapanari praite i vie pari i vii 6esi kupete kvoto iskate.....az imam 7 vili i praq kot si iskam,koito pla6ta toi komandva maina ai stiga ste se morili vs ebokluci 6esi ostanete
34
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Нищо ново под слънцето в България. Та нали затова се борят да са във властта, за да крадат...И без заплати ще работят, че и ще плащат да работят по върховете на държавата. Там е ДАЛАВЕРАТА, всички останали можем да духаме супата, както казваше чичовото...
33
0
 
0
 
! Отговори
Ros преди 15 години
Напазарила си е добре женицата,защо се дърлим толкова,защо да не си купи,не вийдам причина.Има ли пари,ако ще и 22 000 хил лева да са-има ги, има ли кой да застане зад гърба и-има,тогава видима причина за да не стане покупката няма.Има ли кой да я подведв под одговорност-няма,ще се наеме ли някой да и прочете осъдителна присъда-няма да се намери,дори и да се докаже някаква вина,ще влезе ли е панделата-няма, защото си има парички и солиден благодетел зад гърба.Така, че всички спорове са излизшни.
32
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
IMA DVA VARIANTA:1-BRATIA NA ORUJIE!!!-TRUDEN... 2-HI4 DA NE VI ,VSI4KO NA GAZA VI SE TRUPA!!!-LESEN IPREDPO4ITAN OT BULGARITE.....
31
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
Ти сериозно ли си мислиш,че за 22 000 лв.можеш да си купиш 523 дка ниви?Тая сума може да е в договора за покупко-продажба,а колко са дадени на ръка?Помисли малко преди да пишеш глупости!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някои нямат пари за хляб да си купят, а тия цяло село вземат. В България всичко е възможно!
29
0
 
0
 
! Отговори
пенсия преди 15 години
Управници да ама друг път. Нямат наяждане тези пеликани.Гадове. Голямото лапане продължава. Всеки краде с тезата ,че прави в името на народа.То за това сме на тоз хал. Нищо не мога да кажа за тези мерзавци освен това че ковегът джобове нема
28
0
 
0
 
! Отговори
Супертъпанар преди 15 години
Абе ,немога да разбера тва българите са най-тъпия народ на света от една страна половината малумни не гласуват (та даже и повече) ,другата половина още по-*** пък гласуват за възможно наъ-неподхоящите и после дружно се оплакват и псуват.?!?!? Ми тва си заслужавте.По темата - аз тоя господин не го познавам *** като го гледам едва ли е от най-чистите , но немога да разбера що му завиждате ,че сте *** и ограничени.Той като малко по-умен и предприемчив си е осъществил съвсем легална сделка "срещу 22 хил. лв" ,и доколкото разбрах повечето земи са частни така че къв е проблема ?? 22 000лв е сума ,която е по-възможносттите на всеки ,който иска да прави малко бизнес.Сори ама проблема не е във вашият телевизор!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Вервайте ми преди 15 години
има много мислещи приятелю....и страшно много говорещи......само дето няма можещи
26
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
комисията кушлев още един омагьосан кръг в който ще има алъшвериши, никой няма да бъде нито наказан нито вкаран в затвора....всичко което гледате по телевизията и четете по ветниците се нарича "алабалистика" съвършенното оръжие в ръцете на нашите управници
25
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
Браво 21-ви! Най-после един мислещ човек тук! И само да попитам - на г-жа Плугчиева това не и ли е ясно??? Стой та гледай какъв "търг" ще спретне др. Гагаузов. Голяма веселба ще падне......на наш естествено....
24
0
 
0
 
! Отговори
lisyg преди 15 години
е поне тези вкарайте в затвораааааааа бееееееееееееее пишман политици
23
0
 
0
 
! Отговори
disp преди 15 години
Що приказки се изприказваха и що хартия се изписа за всички случаи на корупция, шуробаджанащана и лапане на народни пари в тая държава и - НИЩО!!! Аре по-добре да закриваме седянката и на морето! Щото хората се възмущават по форумите, ама файда никаква...
22
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Ми те червените барони и кардиналите от ДС са собственици на цяла българия заедно с 7 500 000човешки ***!Да ви слагат номера на ухото , да ви жигосват зад врата и вкупом към червената урна...БСП+ДС=ГЕРБ=МАФИЯ
21
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Е стана ли на някои отявлени,манипулирани и от платени масмедии,антицаристи ясно активното мероприятие,наречено "далаверата магистрала Тракия".На другарите им бе необходимо време и сега,когато терените по трасето вече са изкупени,магистралата може да се строи от "наши" фирми с бюджетни пари,с други думи с парите на всички данакоплатци.Дано най-сетне някой немислещи се позамислят.