384 514,9%. Що е то?

Това е натрупаната инфлация от май 1990 г. до май 2007 г.
25 юни 2008 14:51,
27
384 514,9%. Що е то?
Инфлацията все пак храни някои. Снимка: Dnes.bg

Натрупаната инфлация от май 1990 г. до май 2007 г. е 384 514,9%, показват изчисления, направени чрез новия калкулатор на инфлацията, който от днес е достъпен на сайта на Националния статистически институт /НСИ/.

Всеки ще може да изчислява инфлацията, спрямо желан от него период за различни стоки, горива, храни, се похвали председателят на Института Мариана Коцева.

От днес в 28 статистически бюра в страната гражданите ще имат достъп до електронната библиотека на НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
31
 
! Отговори
Грешчици преди 15 години
Е, като поправим МАЛКАТА грешка, че годината е 2008-***, а не 2007-***, инфлацията излиза горе-долу вярна. Горе-долу защото изниква въпроса - на коя инфлация да вярваме? На тази според калкулатора или на тази според останалите публикации на НСИ, примерно на "СЕРИИ ОТ ИНДЕКСИ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ ЦЕНИЗА ПЕРИОДА МАЙ 1990 - МАЙ 2008 Г. ПО МЕСЕЦИ", според която инфлацията е близко до тази на калкулатора, но не е толкова, а е 384137.09%. После този калкулатор защо не дава и трите вида инфлация, които пресмята НСИ - по голямата кошница, според малката кошница и хармонизирания индекс?
25
0
 
31
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
такъв ,освободи форума от твоите глупости.
24
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
сигурен ли си че не съм излизал на улицата???? и още нещо-от смешковци като теб "толерантни"сме на това ДЕРЕЖЕ-разни османчовци да си позволяват да пишат така в нашата страна.аз съм от варна и ако си запознат тук доста се борим особенно с областния от квотата на дпс.така че не говори глупости че само пишим в форумите-това драги ми *** също е начин да събудим и вразумим заспали те и заслипени те!
23
0
 
31
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
Приятел ти хубаво си се изходил по темата, може и да е така край вас .Ако се опитам да те центрирам, май требе да си из ЗАГОРЕТО, те така се изразяват с едно доста НЕПОВТАРЯЩО СЕ И ДОСТА ТИПИЧНО ЗА ТЕХ **малииииии**
22
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
"Всеки ще може да изчислява инфлацията, спрямо желан от него период за различни стоки, горива, храни, се похвали председателят на Института Мариана Коцева." ?! И какво му е похвалното на товя? Управляващите са смешници отвсякъде, а инфлацията има по-скоро повече отрицателни, отколкото положителни страни!
21
0
 
31
 
! Отговори
хаха преди 15 години
Идва времето когато колелото ще се завърти, още малко и тогава няма да е приятно за Турците и ***, ще дойде някой който ще защитава България а не ***! А сега плачете за Тодор Живков!!! Искаме да е той нали.... но няма вече!!!! Всичко се разруши каквото имаше се продаде а сега само с данъци държавата преживявя а и ..... Мафия!!! Лека му пръст на другаря Тодор Живков!!!
20
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
хахаха ,погледни се бе, от толкова ходене по улиците си хванал слънчев удар, земи се скрии в накоя канализационна шахта да се поохладиш малко
19
0
 
31
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
МАЛИИИИ КАКВИ СМЕ БИЛИ СТРАШНИ ПО ФОРУМИТЕ? МАЛИИ А КАК СЕ ПОДРИСКВАТЕ НА УЛИЦАТА ОСОБЕННО КАТО ВИДИТЕ МАЛКО ПОВЕЧКО ПОЛИЦАЙЧЕТА... МАЛИИ КАКВИ ХРАБРЕЦИ СТЕ НА ШИПКА ИСКАТЕ ДА СЕ ГЛЕДАТЕ С НЯКАКЪВ СИ ОСМАНЧО ЛИ ЩО ЛИ? А НА УЛИЦАТА НЕВИ СЕ ИЗЛИЗА ? БРЕ ЧЕ МАЗОХИСТИ СТЕ >? ЧЕ УЛИЦАТА Е ПО БЛИЗО ОТ ШИПКА БЕ ГЕРОЙЧЕТА ФОРУМЕРИ:) ОСМАНЧО НЕЗНАМ КОЙ СИ И КО ТИ ТЕЖИ АМ НЕДЕЙ ТАКА С МАЗОХИСТИЧЕН НАРОД НЕДЕЙ ДА СЕ ГАВРИШ?? ЧЕ ВИДИШ ЛИ ГИ КАКВИ СА СТРАШНИКОВЦИ ХЕХЕХ СМЕХ ОТ ВСЯКЪДЕ. ЖОРКО КОИ СА ТЕ ЛИ ? АМИ АЗ ЩЕ ТИ КАЖА АКО ТОЙ НЕИСКА ? ТЕ СА ОНЕЗ КОИТО СИ ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА А ВИЕ СТЕ ТЕЗИ КОТО СЕ ДУПИТЕ СЕГА СХВАНА ЛИ КОЙ КОЙ Е ? СМЕЛЧАЦИ МАЛИИИ :п
18
0
 
31
 
! Отговори
smeh преди 15 години
za predpochitanie zapadni, no dori ruski da sa, shte sa po-dobre ot gnidite v momenta.ps. latinica rules
17
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
османчоооо,османчооооо айде да се срещнем-примерно на шипка
16
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
как да се оправят с кюрдите-те са близо 3000 бойци-как смешната 500000-на турска сбирщина(казват че били армия)да се справи с тях -невъзможно е!те са побеждавали само когато армията им е била от 97 нации-числото е точно
15
0
 
31
 
! Отговори
Земеделец преди 15 години
Ей Осман ли си , *** ли си !?! Не знам ! Запони едно България не се продава , България не се предава ! 1300 ГОДИНИ Държавна история и още някъде толва преди това не се трие как да е ! Вие ще ни се молите ! Рахат да ти е още малко ще е !!!!!!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!
14
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
първо се оправи с кюрдите, па после ела да ни "спасяваш"
13
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ХАХАХАХХАХАхХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХтова е за теб и всички като теб!Много ви се иска,ама няма да стане!
12
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Как изобщо функционира държавата ни - май преливаме от пусто в празно. Световната банка каза" Не можем вече да разберем какво става в България". Лошооооо...
11
0
 
31
 
! Отговори
tetra преди 15 години
Тоя Османчо да си ходи вкъщи, какво прави още тук щом не се самоопределя като българин.
10
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
"Осман бей, хайде още от сега да започнете да ни спасявате от *** напаст, че не се трае!!!Ще почерпим, честна дума, бъди рахат!"Ще почерпим Османчо с някое друго мъжко дупе...е даже предварително ще почерпим в събота...отиди Османчо да си харесаш някое и после направи услугата:)
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Осман бей, хайде още от сега да започнете да ни спасявате от *** напаст, че не се трае!!! Ще почерпим, честна дума, бъди рахат!
8
0
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 15 години
Кои сте "вие" бе, Османчо?
7
0
 
31
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Вижда ви се края на измислената ви държава вече!!!Скоро ще ни молите на колене да ви спасим от *** лавина...