Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо никой не направи шествие срещу педофила от АТАКА КОТУЗОВ???? Той доказано е насилвал малки деца и никой не се възмущаваше от това!!!
174
1
 
0
 
! Отговори
SP преди 15 години
Дайте да направим един парад на нормалните хора! В момента по-скоро ние сме дискриминираните. ;)
173
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Демокрацията не ти дава право да биеш никого и да го ограничаваш в упражняването на гражданските му свободи! Това на което имаш право е да излезеш и ти на шествие и да кажеш не на нещо в което вярваш!
172
1
 
0
 
! Отговори
трйнспотин преди 15 години
част от демокрацията е правото да избираш. е аз и много други избираме да НЕ сме толерантни към безпардонната п.е.д.ер.а.стщина и звъчното афиширане на жалките пидасти. европа и САЩ да го духат с техните разбирания.
171
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България всеки се прави на мъж, но когато наистина трябва да е мъж се крие в миша дупка! Нищо мъжко няма в това да нападнеш един гей! Що не излезете да замеряте с яйца и камани мутрите, като сте такива мъже???
170
1
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Ъхъ. А всички,които мразят комунистите,са всъщност комунисти! А всички,които мразят фашистите,са всъщност фашисти! Аре,шибaй се! Мразим ви,не го ли разбрахте?
169
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не излезете с камъни и яйца, когато Депутата от АТАКА Котузов насилва малки деца, когато политиците ви обират, когато малки деца живеят по домовете като животни!Българите са неандерталци, които реагират първосигнално животински! Жалко, че сме много далече от Европа :-(
168
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
са латентни Гейове! Не може един истински мъж с такава сила да са противопоставя на гейовете! Противниците на гейовете са тези, които искат да докажат на околните, че не са гейове!
167
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това писмо някой го пусна в началото. Копирам го, защото е доста поучително за двойните стандарти на българските националисти!Отворено писмо до Европейската Комисия по Защита от Дискриминацията от г-н Жак Монтание, фермер от ФранцияУважаема комисия,Бих искал да се оплача от жестоката дискриминацията на която бях подложен в България! Какво се случи с мен?Със семейството ми решихме да си направим пътешествие в най-новия член на Европейския Съюз България. Още с пристигането си бяхме посрещнати с огромни и неразбираеми за нас надписи на кирилица. Истинските ни проблеми обаче почнаха, когато взехме кола под наем и нашите карти с изписани на латиница имена на селища и улици се оказаха напълно безполезни, защото 90 процента от надписите в България са само на кирилица!!!Като капак на всичко на 24 май попаднахме на някакъв парад на кирилицата в центъра на София, където празнуваха различието си, а Европейската Централна Банка прие името на общата европейска валута да се изпише на банкнотите на кирилица и то по някакъв абсолютно изкълчен начин, като ЕВРО, а не като общоприетото ЕУРО!!!!Питам аз??? Може ли едно 7 милионно малцинство да тероризира 500 милионна Европа със своята неразбираема азбука??? Има ли някъкви права пишещото на латиница нормално мнозинство или трябва да търпим различните да ни се качат на главата?Аз съм демократ нямам нищо напротив българите да си пишат на кирилица в къщи, но защо трябва да парадират с нея на публични места и да тровят живота на нормалните европейци? Как да обясня на моята дъщеричка какво пише на ъгъла на улицата, като самият аз не мога да го прочета?С Уважение!Жак Монтание, фермер от Франция и ЕвропеецОтговор на Европейската Комисията за Защита от Дискриминация до г.н Жак МонтаниеУважаеми г-н Монтание,Вашето оплакване беше прието от части от Комисията!Прав сте, че българското малцинство самозабравайки се в различието си е нарушило вашите права, като на публични места не е сложило двойни надписи на кирилица и латиница. Във връзка с това Комисията ще вземе необходимите мерки.Като несъстоятелно е отхвърлено желанието Ви българите да не могат да ползват на публични места кирилицата. Демокрацията в Европа не представлява диктатура на мнозинството! Всяко малцинство има максимално право да упражнява различията си, стига с това да не накърнява пряко и в голяма степен правата на някоя друга група!В казусът с кирилицата българите са малцинство, но не уважите ли тяхното право да упражняват и празнуват различието си утре няма как да очаквате те да ви толерират като част от някакво друго малцинство. Напримир като французин, фермер, гей или инвалид!С Уважение!Ерик РазмусенЕвропейска Комисия за Защита от Дискриминация
166
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пука и на ПРЕСТИЖНАТА Европа за нашите ***!Направиха си теста и видяха,че НЕ МИНА!
165
1
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
PRIEHME "DEMOKRACIJATA" , PRIEHME HAOSA , MUTRITE ,MAFIJATA , AMERIKANSKITE BAZI , NATO , ROLJATA ,KOJATO NI NALOJIHA DA SME VRAGOVE NA RUSIA , MAZNITE POLITICI , "BIZNESMENCHETATA" I T.N. NEKA PONE VEDNAJ DA SE OPANEM I DA NE PRIEMAME P-E-D-E-R-A-ST-I-J-A-T-A V PRAVOSLAVNA BALGARIA . NEKA DA JA OSTAVIM NA OBRATNITE . POVJARVAJTE MI - NJAMA RAZLIKA MEJDU GOREIZBROENITE ZLINI I HOMOSEKSUALIZMA . VSICHKO TOVA E CHAST OT GRANDIOZNA PROGRAMA ZA ZAROBVANE !!! NA STRANATA I NARODA . DAJTE DA PROJAVIM MALKO DOBLEST.
164
1
 
0
 
! Отговори
Lazar преди 15 години
mnogo golqma vina imat za tova mediite. te izpolzvat vsqka udobna vuzmojnost za da otklonqt vnimanieto na bulgarina ot deistvitelnosta. i za tova razbira se se pla6tat dosta prili4ni sumi. ot politicite i horata koito zadkulisno opravlqvat Bulgaria.
163
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На каквито и да се правите тук, сте жалки мизерници, заслужаващи да живеят в ***! Държавата ни гори отвсякъде, вие не коментирате важните неща, а някакви си сбърканяци?!!!! Жалко, сигурно сте млади хора, но колко години ще са ви необходими да мислите логично, не се знае! тези "ценности", които се надпреварват да ни тикат и журналисти, и политици, са ЧАСТ ОТ СЦЕНАРИЯ ЗА ПОГУБВАНЕ НА НАРОДИТЕ! Ние, като най-податливи на всичко пошло, сме лесна плячка в ръцете на евроатлантиците, където ***и.я.т.а е нормално явление! Където шепа хора искат за отмъщение да станем като тях! Ако имате поне малко разум, останал в главите ви, не би трябвало да четете дори такива статии! За доказателство, колко много ви вълнува това явление, вижте колко бройки са коментирали това! Спрете да пълните главите си с плява! Мислете и действайте! НЕ НА НЕНОРМАЛНОТО, НЕ НА АНТИПРИРОДАТА!
162
1
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
който където иска да си го хака, да се лиже да са самозадоволява и т.н. и никой не пречи на пидиругите да са такива нито пък на вас шпатулийки да се лижете там, обаче ако се опитвате д ами кажете че това е нормано ще ви покажа за мен какво е реалност като ви вкарам 2 туката
161
1
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
с тоя термин гейове!!! Не ми се правете на големи англичани! Тва са си чисти п.едерасти
160
1
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 15 години
!
159
1
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 15 години
да ви надупят, че толкова се занимавате с гейовете? Ако не бехте толкова нетолерантни, шествието щеше да мине и заминем а сега само ги рекламирате. Май Боян Расате се оказа най - голеемият , а?
158
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами това са българските политици!Кой от където и да дойде и те му се н-а-дупват!
157
1
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Iska mi se...vseki pod komentara si da napi6e godinite si...tai kato ako tezi komentari,propiti s idiot6tinai baiganuvshtina sa na mladi hora...prosto ne mi se misli....
156
1
 
0
 
! Отговори
Ani преди 15 години
На мен ми прави впечатление, че самата статия също е написана тенденциозно и в подкрепа на толерантността към гейовете. Вижте им само коментара по снимката "Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни."А иначе по отношение на толерантността - тя се насърчава от властимащите в БГ, защото имат директива за това.