Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
кво става на първия и единсъвен опит за гей-парад в сърбия, 2001, и тогава да говорим за станалото в София. аман от "парадиране", аман от п.едали.
134
1
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
malee tazi sgan ako sa mi desni,egati maitapa ..radikalni desni ama drug pyt minali pokrai dqsnoto!
133
1
 
0
 
! Отговори
евЗЕНи преди 15 години
Как точно преведе "горделивостта" спрямо "гордостта" и коя е оригиналната дума, която имаш предвид? От коя книга също?Иначе - един мъж няма защо да е горд наистина, че е жена. Нито обратното. Но човек трябва да се приема какъвто е (без да е горд / горделив от това) и да приема и другите каквито са си.Ти примерно се заяждаш виждам, ама това е ОК. Аз няма да правя същото, щото не съм като теб, което не значи че ще те мразя за това, нали? :-)
132
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
докато средния българин започне да мисли като разкрепостен европеец! Бай *** е жив и ще живее още дълго :-(
131
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе какви обратни какви пет лева бе ... хората гладуват, вие ни занимавате с глупости. Само му е до гейове на пенсионера, който като си плати тока, водата и парното и ВЛИЗА В ДЪЛГ, какво да говорим за храна или дрехи ??Комсомолците искат от човек който има 2 лева, да вземат 20 ако може.Народеца загива, вие с гейове се занимавайте ...
130
1
 
0
 
! Отговори
харабийко преди 15 години
евЗЕНи, умнико, горделивостта е смъртен грях, а не гордостта. И докато за поводи един мъж да се гордее че е мъж, както и една жена да се гордее, че е жена, можем да се досетим без особено усилие, то се изискват значителни лупинги и пируети на въображението за да намерим повод за някой мъж да се гордее, че е жена или пък обратното.
129
1
 
0
 
! Отговори
DZERZHINSKI преди 15 години
Toi e profesionalen revoluzioner - sthe gi izpravi do stenata i -.K-r-r-r-r-r-!Krai! Ima obratni - ima problem, niama obratni, niama problem!
128
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** като политика е начин за подмяна на скалата на ценност, както комунистите са подминили семейството с това на партиятя. *** е също античовешка колкото комунизма и нацизма. *** е престъпление срещу човечетството и трябва да бъде преследвано със закон.
127
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova li vi e vode6tata novian??!! vsi4ko mara vtasala, samo pederastite da si opraime i sme na 6
126
1
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
OBRATNI STE I OBRATNI SHTE SI OSTANETE !!! NJAMA DA VI POMOGNE IZTRIVANETO I NA TOZI MOJ KOMENTAR .
125
1
 
0
 
! Отговори
GADATEL преди 15 години
Mnogo dobre napisano...Da ne bi da si rodena na 13.01.19....?
124
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Символните тълкувания пораждат тъй.нар. суеверие поради индивидуалните тълкувания. Примерно аз мога да разтълкувам по съвсем различен начин символа на тай-чи, но това няма да промени реалността, а дори и да се смени мястото на тъмната и светла част на хълма в неговата цялост, само ще сменим гледната точка и позиции. "мерките" пак ще останат едни и същи. Единствено няма да се промени скалата на ценност.
123
1
 
0
 
! Отговори
евЗЕНи преди 15 години
А защо си горд, че си мъж !?По си добър от жените или ?И апропо - гордостта е порок и смъртен грях според църквата :-)
122
1
 
0
 
! Отговори
eвЗЕНи преди 15 години
Тук не се разбираме нещо. Явно не следиш какво има в nick-а ми :-) Не става дума за мислене. И не става дума за борба. Двете страни на хълма не се борят. Нито двете страни на една монета. Без двете страни - няма монета! Борбата поражда съпротива, а достигането до Съзнанието изисква Само-предаване. Поради което методите на медитация, йога и тай чи водят до това, до което повтарянето на фалшифициране книги не води. Важно е да изживяваш и осъзнаваш. Това е пътя на мистика и той е този, който води.Просто погледни Тай Чи Ту (символа) и помисли над него, ако не си.
121
1
 
0
 
! Отговори
tankista преди 15 години
kva tolerantnost wee ave kat si m1j b1di m1j gordei se s tova kat si sb1rkan peperudek kako si tr1gnal po ulicite da pokazva6 kolko si jal1k
120
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
evala 4e sa izskali da gi izbiqt... bravo
119
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
117 за това се допълват и се борят защото съществуват и са във вечно движение и са противоположни -отблъскват се борят се!
118
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
117 за това е единство и борба !!! ако разбираш какво стои зад тези думички! Мислии а не се пъни!
117
1
 
0
 
! Отговори
eвЗЕНи преди 15 години
Е тук грешиш! Yin и Yang например не се борят. Те се допълват взаимно, ако и да са противоположни. Произхода на думите идва от "огрятата" и "сенчестата" страна на един хълм. Хълмът не е нито огрят, нито сенчест - той е и ДВЕТЕ! Едното става 2, двете стават 3 и от тях произлизат милиардите неща (Дао Те Чинг). Едното (Съзнанието, Дао, Браман, Бог) може да се промени едиствено в изявата си в 2. Което е и истината за всичко на света. Включително и това, че всеки един от нас има в себе си и мъжкото, и женското. Баланса на двете довежда до проявата на сескуалните наклоности.Така че сме си изяснили доста философията. И Западната, и Източната. Дуализма на първия води до разделянето на Духовното и Материалното, който ти не хареса по долу. Така че не заставай зад него :-)
116
1
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
POIZDIGNA MI SE V OCHITE ! MNOGO GREHOVE SHTE TI SE PROSTJAT ZA IZKLJUCHITELNO PRAVILNOTO TI OTNOSHENIE KAM OBRATNITE I VREDATA OT TJAH .