Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, смята Емел Етем
9 юли 2008 19:40,
163
Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене
Медиите объркаха хората за Челопечене, смята вицепремиерът. Снимка: БГНЕС

Медиите ескалираха напрежението в първия час след взривовете, заяви вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем пред парламентарната комисия по бедствия и аварии.

Етем обвини медиите за забавянето на информация за взривовете във военния склад край Челопечене.

Вицепремиерът каза пред парламентарните репортери, че законът задължава медиите да предават едно към едно официалната информация, подадена в 7 часа.

Акцентът в официалната информация тогава бил, че няма опасност за живота и здравето на населението.

"Това, че по никакъв начин медиите не са обърнали внимание, а ескалираха напрежението в рамките на един час, е друга тема. Те решиха да разпространят информацията, която са получили от столичния кмет", заяви Емел Етем.

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, подчерта министърът на извънредните ситуации.

Вицепремиерът се позова на член 35 от Закона за бедствия и аварии, където пише, че когато се спуснат такива информации и указания от държавните институции, медиите едно към едно трябва да ги предадат на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
0
 
! Отговори
Цветан Валериев преди 15 години
Взимай си парцалките и се махай от нашата родина! Стига са ни управлявали турци. Неставаш даже да оправляваш една ферма дали са и непосилна задача ама така е като не е учила като малка.*** изнасяй се от БЪЛГАРИЯ.Да нете изнасяме ние щото търпението ни вече почва да се изчерпва.БЪЛГАРИЯ над ВСИЧКО !
101
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Тая си няма понятие от управление, а само от едно - да лъже нагло и да краде смело. Еввалла, феске Етем! Свалям шапка на такива като теб, които не се свенят да крадат, но запомни - дори за такива като теб рано или късно има съд. И ако н тук на земята, то тогава след смъртта. А Божият съд няма да ти се размине!
100
2
 
0
 
! Отговори
rico преди 15 години
abe vinovno e VIKato....che sprq vodata ,i nqma s kakvo da se izmie osraniq gaz tova oakano kadanche,to oste ne moje da razbere kade e ,kakto kaza dr.Kostov,abe pratete q v Sofiiskiq ,tam ne samo polovin ,ami i cql bahur ste i dadat,ima i sirene ,tq samo dinq da si vzeme ....heheeehh
99
2
 
0
 
! Отговори
Angry преди 15 години
Тази не случайно е във властта при положение че не разбира и грам от това, за което са я сложили да отговаря,но щом си лоялен н Доган ага, може всичко. Трябва да се направи нещо за излющването на ДПС от власттс, може би като се забрани на *** и бръснатите да не идват с автобусите и да ни решават съдбата, а ние на следващите избори трябва да гласуваме.
98
2
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
нищо не се отваря?!
97
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Медиите трябва леко и нежно да ни намажат отзад с вазелин, за да влезе по-безболезненно на народа, като му го слагат управляващите, според т.нар.министърка.....
96
2
 
0
 
! Отговори
saddada преди 15 години
zashto govorite bre tyrci kato postoiano i ot krai vreme pravite svirki na agli4anite i amerikancite:}da ne mislite 4e v tyrcia komandvat tyrcite ehehehe typi ste ;P plus s tova vie ste potyr4eni ne go zabravqite tova
95
2
 
0
 
! Отговори
Cиготури Hакура преди 15 години
А ти гласува ли за "АТАКА"? Ако не си, то тлъстата *** е и ТВОЙ министър. Не забравяй, че в момента ни управлява правителство, създадено с квотата на ДПС, след като комунистите и хората на мадридския комарджия не можаха да се разберат кой какво да открадне в следващите пет години. И всеки, който не е гласувал за "АТАКА" помогна на тези *** дойдоха на власт.
94
2
 
0
 
! Отговори
EDIN OT VSI4KI PAK преди 15 години
TYR4ALIATA NIAMAT IZOBSHTO RABOTA V EVROPA DA SI STOIAT V ANADOLA TE SI ZNAIAT KOLKO SA TAPI:))
93
2
 
0
 
! Отговори
Patriot obiknoven преди 15 години
etemkata ia savetvam da hodi po 4esto s ohrana 4e malko i ostana v bg ..Naroda znae i vijda kakvo pravi... shte strada mai tazi jena:)
92
2
 
0
 
! Отговори
Komsiyata преди 15 години
Ste vi izbiem do edin GEURI mazni dolni spioni Mamka vi kelesi
91
2
 
0
 
! Отговори
Kara Rustem Pasa преди 15 години
Iskam vsicki GEURI na kolaEvalla na tebe Kneginya ETEM im maykata na geuriteAskolsun sanaYasasin TURKIYEDa jivee BOSNIYASmirt na Sirbite
90
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...медиите са и виновни... виновни са и затова, че не я осведомиха поне 24 часа предварително, за да може да избяга от България, както бяга преди всяко природно бедствие !!!На тая *** и ножът да и теглиш като на ***, пак и е малко !!!
89
2
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
не ми е никакъв министър на мен. Тя може да е министър само на рязаната пишчица на гражданина, пардон селянина Меди Доганов.
88
2
 
0
 
! Отговори
bache kiko преди 15 години
taia e skandalna
87
2
 
0
 
! Отговори
щангата преди 15 години
Вместо на 112 да я търсим тая *** по добре да каже някъкъв номер на който да я търсят и когато и се обадят да бяга да прави *** от това ще има по голяма полза.
86
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Грую преди 15 години
НЕКА ДА СМЕ НАЯСНО ЧЕ:1.За власт имащите ние сме само... първо електорат и после данко платци2. На никого от ония за които сме гласували и на които плащаме данъци не му пука за нас, за тях сме просто процент от някакъв списък кой е той не е важно3.Смъртта на един или повече човека е добре дошла за тази държава мъртвият не иска осигуровки, помощи , не стачкува не протестира а парите които е внесъл в хазната за своя по-кратък или по-дълъг живот се превръщат в "бюджетен излишък"4. ония там горе крепят държавата колкото електоратът да остне малко или повече жив за да гласува и после да плаша,плаща,плаща5. Наистина на никого не му пука за нас и не ни имат за хора
85
2
 
0
 
! Отговори
pffff преди 15 години
КУРШУМА, В ГЛАВАТА ... И ПРАВО ПОД ЗЕМЯТААА ТАМ ТИ Е МЯСТОТО ЗГАН ***!!!
84
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Грую преди 15 години
НЕКА ДА СМЕ НАЯСНО ЧЕ:1.За власт имащите ние сме само... първо електорат и после данко платци2. На никого от ония за които сме гласували и на които плащаме данъци не му пука за нас, за тях сме просто процент от някакъв списък кой е той не е важно3.Смъртта на един или повече човека е добре дошла за тази държава мъртвият не иска осигуровки, помощи , не стачкува не протестира а парите които е внесъл в хазната за своя по-кратък или по-дълъг живот се превръщат в "бюджетен излишък"4. ония там горе крепят държавата колкото електоратът да остне малко или повече жив за да гласува и после да плаша,плаща,плаща5. Наистина на никого не му пука за нас и не ни имат за хор
83
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БЕ КАКВА Е ТАЯ СНИМКА ЛУДИ ЛИ СТЕ КФО ДА И ГЛЕДАМ НА *** ФЕРЕДЖЕ ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ