Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, смята Емел Етем
9 юли 2008 19:40,
163
Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене
Медиите объркаха хората за Челопечене, смята вицепремиерът. Снимка: БГНЕС

Медиите ескалираха напрежението в първия час след взривовете, заяви вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем пред парламентарната комисия по бедствия и аварии.

Етем обвини медиите за забавянето на информация за взривовете във военния склад край Челопечене.

Вицепремиерът каза пред парламентарните репортери, че законът задължава медиите да предават едно към едно официалната информация, подадена в 7 часа.

Акцентът в официалната информация тогава бил, че няма опасност за живота и здравето на населението.

"Това, че по никакъв начин медиите не са обърнали внимание, а ескалираха напрежението в рамките на един час, е друга тема. Те решиха да разпространят информацията, която са получили от столичния кмет", заяви Емел Етем.

Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, подчерта министърът на извънредните ситуации.

Вицепремиерът се позова на член 35 от Закона за бедствия и аварии, където пише, че когато се спуснат такива информации и указания от държавните институции, медиите едно към едно трябва да ги предадат на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
0
 
! Отговори
Гнусна е преди 15 години
Оправда липста на обикновено човешко чувство да помогнеш на хора в беда с липса на законово задължение.ГНУСНА Е!Турците на власт ще предадат българите!
81
2
 
0
 
! Отговори
seksa преди 15 години
*** филтрите...Щом видя лицето на Етем мигом бивам обсебен от еротични желания. Обхваща ме желание да стана с долен *** с обратна наклонност
80
2
 
0
 
! Отговори
Edno BG Momche преди 15 години
ToЙ пук бай ти Костов е най-примерния!хахахаа
79
2
 
0
 
! Отговори
bsp преди 15 години
Самото Министерство на извънредните ситуации в този си вид е абсурдно и като маименование и като политическа структура. Не са виновни медиите, а самата администрация, която рязко трябва да бъде съкратена и ограничени неадекватните и действия, които водят до генериране на заплахи за хората и живота им. И освободените пари от подобни министерства да се насочат за нещо полезно като анализ, прогнози и превенция.
78
2
 
0
 
! Отговори
tbby преди 15 години
Огин да те запали, да *** твойта майчица мила и у министърката, и у чудото...
77
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, защо сте толкова прости и изгонихте Иван Костов и гласувахте за тези...Защо, защо, защо бе прости български *** и не гласувахте за онова силно правителство на Костов, защо, защо....
76
2
 
0
 
! Отговори
Atanas преди 15 години
Emel Etem e Lyda kak moje da govori takiva raboti che neznam si kakvo neznam si shto ! Tq trqbva da se sramyva i da si podade ostavkata i da se skrie nqkade a ne da obvinqva kmeta i mediite ! Tyi che tq nesi varshi rabotata kakto trqbva xorata nesa i krivi ama tq kato obicha qvno taz pogovorka na kriv xyi i valnata my prechi i poneje tq go nqma ima qvno valnata i prechi na neq ! Da me izvinqvat za vylgarnostta ama si e taka !!!
75
2
 
0
 
! Отговори
fogus преди 15 години
МАХНЕТЕ ТАЗИ СНИМКА, ПЛАШЕЩА Е
74
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dlazni sa ,da . Da si zurnalist ne oznachava da si kazvash sobstvenoto mnenie.Inache ne ia zashtitavam
73
2
 
0
 
! Отговори
Edno BG Momche преди 15 години
Дай Боже!Такива като нея нагли смукачи заслужават много да се гърчат!
72
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
довършат! Това го казвам на Етем ***.Гледайте от утре сутринта какво ще я направят първо телевизиите.Вестниците вече са я направили...И така всеки ден,докато не я смачкат като гнида! Медии, кмет...да види как я мачкат и да ги помни винаги.
71
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нека новините да звучат така:скъпи съотечественици, тази сутрин съвсем планово и закономерно-без да ви притеснява-гръмна погреб до Плевен(ако някой е имал роднини там да не се безпокой за тях-вече нищо не усещат) за няколко години ако не ви се налага не минавайте около Пл.има една огромна дупка.временно градът ще го премахнем от картата за де не се заблуждават туристите.има възможност от експлозия и в козлодуй.не се паникосваите-нищо няма да усетите.
70
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази госпожа очевидно забравя 5 неща:1. тя е министър на МИС и вицепремиер - т.е. трябваше да е първа на мястото на събитието и там да каже какво е положението а не да спуска "окръжни"!2. Който министър се е захванал с медиите, не е свършил добре, а настоящият огромен скандал е само началото!3. Ако спазваме въпросния закон, докато ни трепят шрапнели и гранати трябва да се усмихваме блажено и да си повтаряме: спокойно, спокойно, всичко е наред, това е само майски дъжд!4. тази куртизанка не може да си оправи задния двор на къщата, но за министър ставала според Доган ага: тя че става за него е явно, също и за наливане на грешни пари в партийните сметки, ама да се оправя с аварии? Това министрество е пълен срам в историята на БГ! Дори и без него, даже по времето на комунизма не се стигаше до такива фойерверки, наводнения, и прочие бедствия и жертви!5. пропорционално погледнато, сигурно и Националната гвардия на САЩ ведно с Бреговата охрана нямат такъв бюджет като това измислено министерство с още по нагъл министър, а се справят в пъти по добре - защото си знаят работата!
69
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Етем отсече: Медиите са виновни за драмата около Челопечене"Ами щом е така потърси им отговорност бе, джанъм. Явно те са крали и са гръмнали складовете , за да си покрият следите. А за масовата истерия е ясно, че ти, турска *** нямаш никаква вина. То кога ли си имала откак си на този пост. Вече май във вашите среди забравихте рефрена: "КОСТОВ Е ВИНОВЕН"... Сега модата е : "КМЕТА Е ВИНОВЕН"...
68
2
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
"Информацията до хората не трябва да е паникьосваща, а успокояваща, подчерта министърът на извънредните ситуации."аз пък си мислех, че информацията би трябвало да е обективна и да описва реалните факти.... Много ви е мъчно за комунизма, нали, другари управляващи? да ви *** майката *** продажна да ви ***, само гражданска война ше ви оправи!
67
2
 
0
 
! Отговори
Edno BG Momche преди 15 години
Да местя е ама просто искам да си кажа мнението...ако не Ти харесва си е лично твоя работа,Сега че журналистите раздуват нещата на всеки му е ясно аз не ги защитавам ама тая от къде на къде има тая Наглост? и не говора за доган,костов и т.н. те са много ама проблема е, че и да не са те ще има техни хора който пак ще лапат за тях докато ние не се вдигнем като един народ и то според мен един велик народ сме!Малко да се постреснат,може някои да ме изкарат расист - НЕ СЪМ аз лично имам много приятели от турски пройзход просто ме дразнят тия горе пък и няккак не е нормално да ни управляват хора от друг пройзход да не говорим,че те са ни заробили толкова години и сега на ново но по нов начин!
66
2
 
0
 
! Отговори
***** преди 15 години
hvani si mirizlivite shalvari i se mahai mirizliva sgan takava, hodi si v Tr tam da te ..........
65
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
63, подкрепям те.ТаЯ трябва да понесе наказателна отговорност и да не бяга и да се крие зад този и онзи.чума с чума злобна...
64
2
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Ей, Момко от БГ, леко местиш темата. Аз казах 4е Етем-тескера мадам, е пе4ена и кадърна Кадъне, тескерьосана, зна4и. Аз критикувам думите които ий се приписват: Медиите да успокоявали. Аз реагирам в тази посока, 4е медиите лъжат, изопъ4ават и прокарват инсинуираща информация. Ако резнеме историята и паднем на колене гледаики датата когат е паднала последнат Бг крпост под турско владение си задавам въпросът към коя дата и към кое село да обърна о4и за да се простя с последното Българско село, Към кое, бе Момко от БГ?И не ми казвай 4е Иван Костоф, БоБо Борисоф, Ахмак Тиган, или Станибософ в едно със Симеона са виновни за тази бъдеща дата. Виновни са ЕУйците, ЕУйнята и ЕУрасите. Те са виновните, а ние вси4ки заедно сме извършителите на изтриването ни като народ. Не 4е сме били нещо кой знае колко ценни. Ама, все нещо си е 4инил;о парата.Колкото до бабата с двата салама-това ме дере, къса ми съня, и диря сопа. Дъ ибъ и мангинзинерите- като виждат една баба да йи дадът сами пар4е хляб, салм и 4аша мляко. Та пак ти казван-не завъртай темата. И погледни каква снимка са подбрали за Ханъмата-за мен това е сигнал 4е ги е ебнала в мозъците. И за това и казавам турското евала, бе Ханъм, Машшаала бе Тескере Министреке, ашколсум бе нормална жено!
63
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на 62 човека, само тук/не ги четох всички,но то няма и смисъл/. Тая фльорца още при Т.Живков ли живее? До 7.20 ч. по Нова призоваваха някой от някоя държавна институция да се обади и да каже какво става! А взривовете се чуваха в студиото и нямаше нужда някой да всява паника-тя си беше на лице-именно от липсата на информация от министерството на безхаберната и супернагла Етем Еб-м!