Случаят Бончеви - тежък за държавата

Държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване случая с Бончеви
12 юли 2008 18:18,
116
Случаят Бончеви - тежък за държавата
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

Знам горе-долу кои служби работят по отвличанията и това, че така са се издънили, означава, че извършителите са били много добри професионалисти, каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на случая с Ангел и Камелия Бончеви.

Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност.

По думите му държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване на случая. Ако не стане това, ще бъде поредният голям прецедент след неразкритото убийство на сестрите Белнейски, категоричен беше кметът.

Според него в момента всеки може да прави каквото си иска „в тази обстановка и с тези рокади в МВР“. Вместо службите на Петко Сертов /председател на ДАНС/ да си провеждат непрекъснати контакти с Гамизов и съветниците на премиера, всички тези хора трябваше да участват по разкриване на случая с президента на ФК „Литекс“ Ангел Бончев, каза още Бойко Борисов.

Малко преди Борисов, ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ попита риторично защо от МВР не казват, че е отвлечена жената на Бончев при провалена полицейска операция. Сега ще чакат да се оправи съпруга й, за да го пратят да плати за освобождението й, продължи депутатът.

Кой ще плати за страданията на тази жена, която не отиде на среща по собствена воля. Защо не потърсиха помощ от страни като Великобритания и САЩ, които имат опит в подобни престъпления, коментира с въпрос Атанасов.

Под носа на полицията отвлякоха жената. Знам нещата от извора, подчерта Атанасов. По повод на тези думи на депутата от ДСБ министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че опитите на опозицията да използват случая с Ангел Бончев за политически цели са вредни и цинични.

Независимо от това министърът уточни, че думите на Атанасов има и частично верни неща, но и лъжи. Миков беше категоричен, че няма да се изкуши в хода на казуса да коментира едни или други действия.

Отказа да коментира дали има полицейска акция, но допълни, че е невероятно нарушаване на правовия ред хора да бъдат отвличани. Той каза, че всяко престъпление срещу личността се приема от обществото болезнено и обеща, че от МВР ще да дадат отговор за случая Бончев, когато това е възможно.

Миков подчерта, че всички правоохранителни органи трябва да поемат отговорността си за всички случаи на престъпления срещу личността, вкл. и прокуратурата. Министърът беше категоричен, че на този етап няма да коментира и съобщава за различните версии по случая с Ангел Бончев.

Все пак Миков призна, че е коректно съобщението на пресцентъра на МВР, че президентът на ФК „Литекс“ е намерен случайно от полицейската патрулка.

Dnes.bg припомня, че днес сутринта директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, заяви, че са направени всички изследвания на президента на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. По неговите думи, има следи от "целенасочено насилие", упражнено върху Бончев. Здравният му статус е без отклонения, но Бончев е психически неадекватен.

На въпрос дали това не се дължи евентуално на вероятност да е бил дрогиран, генералът отговори, че не би искал да коментира. Бончев не е в състояние да говори, няма представа за време и място, допълни ген. Тонев.

Президентът на ФК “Литекс” Ангел Бончев, който бе в неизвестност близо два месеца, вече е на свобода, но съпругата му Камелия бе отвлечена. След полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерила в района на столичния квартал “Княжево” мъж в безпомощно състояние.

Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г.

Това е краткото съобщение на МВР по повод освобождаването на отвлечения президент на футболния отбор. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука са се заформили някакви епични междуличностни битки от типа "кой е по по най" ... Вместо културно да поразсъждаваме върху конкретната тема, одново си мерите *** (както винаги).... и се мислите за интересни дори...НЕ, не сте интересни и го знаете, и това ви ужасява ... и въобще ако това е идеята ви за събота вечер ...
54
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
#43 1-ВО С КОМПЮТЪРА СИ ИСКАРВАМ ПАРИТЕ 2-РО НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА 3-ТО НЕСИ ТИ ТОЗИ КОЙТО ДА МИ КАЗВА КАКВО ДА ПИША И КАКВО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТЕЗ ГОДИНИ МИНАХАИЛИ ТИ ЖИВЕЕШ ОЩЕ В ТЯХ ? ПРОЧЕТОХ ТИ САМО 2-А РЕДА ЗАТОВА ТОЛКОВА ? ДАЖЕ И МНОГО ТИ ОТДЕЛИХ ДА ТИ ПИША ВЗЕМИ СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА ПОСЛЕ ЛАЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ ПОНЕ СЕ САМОУВАЖАВАЙТЕ #47 БЪЛГАРИНО ПИШИ НА КИРИЛИЦА ИЛИ СИ НЕГРАМОТЕН ??А КОЙ СИ ТИ ДА МИ КАЖИШ?СМАХНАТ НАРОД СТЕ ЗАТОВА ВИ Е,,,,АТ КОГАТО И КАКТО СИ ИСКАТ А АЗ СЪМ ИМ ПРЕЧЕЛ ?СКАПАНА РАБОТА СМАХНАТА
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6tom 500 godini sa iztyrpeli dedite ni, to sega i nie 6te gi iztyrpim!za sega sa samo 20 godinki, ni6tojni...ni6to 4e sa propileni...6te si kupuvam suh hlqb i sirence, 6te hapvam bobec i 6te psuvam tajni4ko skrit v panelnoto si jili6te... za6to sym bylgarin, sviknal da se dupq..
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо ги нямаше тези уродливи явления?Много просто защото нямахме информация какво става в държавата.Гледах новините на Канал 1 тази вечер.Гост беше главният секретар на МВР.Водещите всячески се опитваха да изкопчат някъква инфомация,но само губеха ефирно време.Основната теза,която полицейският шеф защитаваше бе,че трябва да се мълчи по случая.Питам след като се мълча два месеца каква е равносметката?Откуп е платен,Ангел Бончев е върнат в състояние ,,жив труп",жена му е отвлечена,а разследването е на кота 0.
51
0
 
0
 
! Отговори
от зорлен комунист преди 15 години
Група психолози решили докъде може да стигне търпението на българина.Събрали хората от един жилищен блок и им казали:-от утре ви спираме водата.Някакви въпроси-не отговорили хората. на следващия ден ги извикали и им казали -от утре без ток и парно.Гражданите вдигнали рамене и си тръгнали.. Така като ги лишили от всичко психолозите решили да предизвикат все пак някаква реакция. Събрали хората и им казали- Утре всички ви ще избесим.. Някакви въпроси?.От тълпата някой плахо попитал:-а въженца вие ли ще ни ги дадете или ние да си ги носим?Това обяснява цялата ни народопсихология.
50
0
 
0
 
! Отговори
mahno преди 15 години
za kakvo grajdansko ob6testvo gorite?!? za kakvi promeni...vie ste typa naciq, robi i ***... koj narod bi tyrpql 500 godini robstvo?????????????????????????????????
49
0
 
0
 
! Отговори
Константин преди 15 години
С този случай,не чашата,ами и всичко преля!Крайно време е да се върне смъртното наказание в тази държава!Никой не може да отрече,че някой хора вече нямат страх и си позволяват много............!!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
зорлен комунист преди 15 години
Този случай за пореден път демонстрира в каква държава живеем. На нас ни остана да изливаме яда си тук. Да трябва ни гражданско общество ,но ние сме търпеливо робско племе и те го знаят това . В Б.Г. нищо няма да се промени, или ако това стане ще е след 100г.Колкото построихме социализма толкова ще построим капитализма .Отговорете ми само на едно: защо преди 10-ти ги нямаше тези всички уродливи явления?????????????
47
0
 
0
 
! Отговори
Asparuh преди 15 години
A be mahno kvo prai6 tuka be.
46
0
 
0
 
! Отговори
Asparuh преди 15 години
A be mahno kvo prai6 tuka be.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
39. - 23:01 - Не говори за хора без да си ги виждал ...От: ДО 31Ще ти помоля да не говориш за хора такива глупости без да си ги виждал дори. За жалост в нащадържавица има доста дегрдирали хора като теб и са най-голямото зло за наща държавица. Вие вместо да си подредите собствения си живот коментирате другите. А на времето си е давало много по-добра подготовка в чуждите езици от сега.Тъпата мутра направила 10-на правописни и стилистични грешки само в ТРИ изречения!И този о'лигофрен си позволява да ми заповядва какво да пиша и какво не!Ей Гриша Ганчев(или който и да си като него!), от 6(шест) години не живея "нащадържавица" и нямам намерение да се връщам най-малкото заради децата си! Изкарах магистратура в университет дал на света Нобелови лауреати и ако се върна да слугувам на такива като теб значи не уважавам себе си и труда си! Живей си в л*йната и трепери от страх!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Skapana mizerna i shibana i kakvo li ne, do neoznavaemost darjava napravena e ot, politici policai sudii prokurori i chinovnici vsi4kite tezi koito sum gi izredil sa Jalki Malki Drebni Chervii ot pomiina qma te sa prestupnici,imenno za tova stavat takiva neshta v lainqnata ni darjava mrazq 4e sum se rodil v neq
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe, pru4...imam 4uvstvoto, 4e po cql den sedi6 pred PC-to i redi6 vsqkakvi prostotii...ne vlizam mnogo 4esto v internet, za6toto sum zaet 4ovek, za razlika ot teb. No kato vlqza da po4eta malko *** i otdolu vseki te psuva i hra4i sre6tu teb...4ak sega ti 4eta glupavite pisaniq i bih kazal, 4e ot takiva *** kato teb Bulgaria nqma nujda..ne te znam dali si bulgarin ili ne...ili se pravi6 naro4no na 4ujdenec - ne me interesuva, no takiva kompleksari kato teb, deto nqma kakvo da pravqt i si vdigat samo4uvstvieto v tozi sait - ne znam za6to, sa mi tolkova sme6ni, ta 4ak jalki, 4e s udovolstvie nqma da se napragqm da te promenqm, za6toto takiva kato teb, muhlio jaluk sa manna nebesna za inteligentnite hora v tazi durjava...prodaljavai da si jaluk i ograni4en, prodaljavai da nqma6 rabota i da se 4udi6 kude da se izkendza6, az bih ti prepora4al da go napravi6 direktno v legloto si, za6toto ga6tite ti ve4e sa stanali prekaleno kafqvi i tvurdi...dano mata-kosmata ili t.n. angoreco, deto te e priutila, poneje ima golqma brada i nqma koi da q vzeme se smili nad teb - tova ti ostava...
42
0
 
0
 
! Отговори
хасан българина преди 15 години
един взе да прекалява вече...защото вечер му дават програмата и словата за утрешния ден..за да знае по кого и как плюе за да се издига в очите на избирателите, същата работа като Живков на времето когато му пишели книгите... сплотяване, това ни трябва...иначе жална ни майка... колко кадърни хора си заминаха от тук... в момента липсват специалисти ... как ще я караме, само със строежи ли...бетонирахме цялата красива държава богата на зеленина, реки и планини...опоменете се... излезте от черупките си, от панелните жилища, скрити зад остъклените тераси....препълнени с излишни вещи... стига сте сте запълвали работното време, стига сте плюли по съседа си, по колегата си, .... неможете да се задоволите само с една работа...да се прибираш в къщи с една найлонова торбика сух хляб , парче сирене....да се съблечеш по български по потник, да си хвърлиш миризливите чорапи пред масичката на телевизира, да пуснеш новините и да започнеш да изливаш ругатни и псувни ... да хапнеш паница боб с люти чушки, да изгледаш шоуто на слави... и да си легнеш. А на другия ден, какво? - как какво ами същото... торбиката, потника, слави....и докога??????Не ти ли се иска да погледнеш с други очи на този свят, защото рано или късно тези очи ще се затворят и няма да те има вече... не ти ли се иска, като се прибираш от работа да се поздравяваш със съседите, да се усмихвате, не ти ли се иска да дадеш предмство на някоя кола, и то с усмивка на лицето..не се бой пак ще заспиш вечерта, нищо е си се отстъпвайки път на друг....не ти ли се иска да пазаруваш на охота, да си купаваш дрехи, козметика, кола, да вземеш жена си и децата си...да отидеш на почивка.........защо не и на балеарските острови.... защо един средностатиски германец може а ти ИВАНЕ НЕМОЖЕШ...-Е НЯМА ДА СТАНЕ СКОРО ИВАНЕЕЕЕЕ, ДОКАТО ХОДИШ С ПОТНИКА, ВМИРИСАНИТЕ ЧОРАПИ, ДОКАТО ПЛЮЕШ НЕ САМО ПО УЛИЦИТЕ, А И ПО ХОРАТА.......ДОКАТО СПРЕШ ДА МИСЛИШ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ...А И ЗА ОКОЛНИТЕ.......ТЕМАТА Е ДЪЛГА И БОЛЕЗНЕНА.... ЛИПСВА НИ ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО...
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
@19Не сравнявай Атанасов и Борисов - те са коренно различни един от друг. Атанасов има зад гърба си участие в поне едно разкрито отвличане. Някакъв син на петролен бос беше, доколкото си спомням. Още по времето на мандата на Богомил Бонев. А другият какво има зад гърба си, освен няколкостотин *** ТВ прояви? Боко Тиквата като разкри отвличането на сина на колегата си от СИК Венци Стефанов, та си *** мамата? Спомняте ли си Венци Стефанов какво каза в предаването на Слави Трифонов? Не бил се обадил в полицията, щото и нямал на първо време вяра, та решил сам да се оправи!? Ми човекът познава добре главсека по онова време и знае какво е правилно и какво не! Да не припомням и другите случаи.@34 ИлиянМи как докога? Докато Боко Тиквата е най-рейтинговият политик в страната. После нали знаеш - Пашата, Маджо и ряд другие.@Някой малоумняци от форума съзнават ли, че "успешните" отвличания от "суперпрофесионалисти" не само че отклоняват общественото мнение от делничните проблеми, но и всяват известна доза страх у обикновените граждани. Ако някой може безнаказано да отвлече топ айдуче и жена му, то какво може да се случи на обикновен човек, решил да се противопостави на държавните простотии - парното, градският транспорт, заменките на общински и държавни имоти, цените на хранителните стоки, корупцията? Айде да се замислим и в тази посока!
40
0
 
0
 
! Отговори
хасан българина преди 15 години
Чета кви ги ръсите и се дерете тука... става ми болно, че някои разсъждават много тъпо и са като коне с капаци,... 1-во, какво сте го захапали тоя МАХНО - аз пък ще кажа, че той е прав ако не на 100, то на 98% е прав за гнусотията в държавата ни, а вие се обиждате - защо? защото истината боли нали?!?На друг фанатик от форума под номер 14 ще кажа следното - Тъпчо как прецени че махно е мюсюлманин или турчин...то май е едно и също, но както и да е...именно това разделение или по точно -ДИСКРИМИНАЦИЯТА на повечето българи към малцинствата е пречката България да просъществува, обиколил съм цял свят и съм се върнал тук в БГ за да помогна на страната си и уменията си и т.н.- дори сега знам драги ми български читателю какво точно се върти в главата ти , типично за българската задръстения, завист и плюене ще кажеш - че кой те е карал да се връщаш, стой там на майната си -....... и за съжаление съм прав,...и докато не изистим байганьовшината, ще умират хора по шосетата от ненормални шофьори, ще отвличат, ще крадат и ще убиват.....хората са казали - рибата се вмирисва от към главата...- така че ни е виновен махно или някой друг... виновни са управниците...а те за да си разиграват коня в нашия двор наречен БЪЛГАРИЯ го допускаме ние, да ни тъпат, лъжат,мамят и крадат...кой спечели от членството ни в ЕС, кой открадна парите от бедни змеделски и скотовъден народ...заложили имотите си за евросубсидии по сапард и тем подобни.......ТЕ СА НАГЛИТЕ, ТЕ СА КРАДЦИТЕ..ТЕ ПОЛИТИЦИТЕ... А НЕ НЯКОЙ СИ МАХНО...всяка седмица ни хвърлят по малко прах в очите, за да не мислим за глупости... да ви върна ли само няколко месеца назад, за една трагедия, която се забрави... горящия влак заминаха си млади хора, лека им пръст...забравихте ги вече,... още по назад се удавиха дечица в ледените води на р. Лим,...мир на праха им...и това се забрави от всички вас ....само близки и приятели си спонят за тях... преди седмица гърмяха муниции...сега друго...и трето... когато се усети недоволство и населението.... се правят подобни машинации за да се отвлече вниманието им....примера сега е пресен...занимавате се с МАХНО - а ония отгоре си пият коктейлите...и си броята парите, правейки си тънки сметки за преразпределение на следващите парички на бедния овчар от РОДОПА ПЛАНИНА...чакащ помощ от европа за овчиците му..ще спра до тук, защото ще се увлека и мога да засегна някого...сещам се една песен, която е толкова КОМИЧНА И ЖАЛКА -...СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ . ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ....хаха - наистина много жалко и комино звучи...не юнак балкански - а дупедавец европейски е правилното...п.с. Написах се хасан българина, защото и хасан е гражданин на бг, защото и хасан има твоите права българино, защото без хасан . без неговата опора...нищо неможем да направим против власта...власт която в момента е по-гнусна и по-лоша от комунистическия режим...всеки дърпа чергата към себе си, извличайки политиески дивиденти...един взе да прекалява вече...защото вечер му дават
39
0
 
0
 
! Отговори
ДО 31 преди 15 години
Ще ти помоля да не говориш за хора такива глупости без да си ги виждал дори. За жалост в нащадържавица има доста дегрдирали хора като теб и са най-голямото зло за наща държавица. Вие вместо да си подредите собствения си живот коментирате другите. А на времето си е давало много по-добра подготовка в чуждите езици от сега.
38
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
АБЕ ВЕСКО ЛИ СИ ВАСКО ЛИ СИ НЕТА ЗНАМ НО МИ Е ЖАЛ ЗА ТЕБЕ ?КИФЛАТА В РЪКАТА ЩЕ ВИ Я ДАВАТ ОТ СВЕТОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА НЕДОХРАНЕНИ КАТО ТЕБЕ ТИ СИ ПО ЖАЛЪК И ОТ НАЙ СКОТОУМНИЯ ТИ ПРОСТО СИ НЯКЪКВО СИ ПЕРДЕ КОЕТО НЕСИ ЗНАЕ МЯСТОТО НЯМА ДАТЕ ПСУВАМ ДАНЕЗЕМЕСХ ДА ПРЕХВАНЕШ ЧЕ ВИЙ СА СИ РОДИЛ НЯКОЯ ВЕЛИКА МИСЪЛСАМО ЗНАЙ ЧЕ С КОМПЛЕКСАРЩИНА И СТРАХ СЕ СТИГА ИЛИ ДО ЛУДНИЦА ИЛИ ДО ГРОБА ЕДНОТО Е ЗА ВСИЧКИ НО ДРУГОТО МАЙ СИ Е ЗА ТЕБЕ ИСКАЛО МУ СЕ Е И НА БАЙ ГАНЙО ДА СЕ ИСКАЖИ НО НЕСИ ПОДГОТВЕН ?ТОВА СЛЕД ДРОГАТА ЛИ ГО НАПИСА ? МАЙ МАЙ СМАХНАТА РАБОТА ОЦЕЛЯВАЙТЕ СИ
37
0
 
0
 
! Отговори
Phatt_Bastard преди 15 години
Ей мишоциии, вижте се колко сте жалки бре ... само пискате и цвърчите като някакви мадами ... ама като ги докарахте на власт не се вайкахте така, нали? Нищо, вие си ги избрахте, нека ви е...т сега докато ви пропушат трътките и ви дойде акъла в главата, да ви спорят и да знаете, че като БСП и Доган са на власт, винаги е така ..... Ако нямате спомени от последните двайсетина години и сега последните 3 не ви стигнаха да го разберете, догодина като дойдат пак избори, стойте си пак вкъщи, мрънкайте, че няма за кой, пък те само това и чакат - пенсионерите и електората на ДПС ходят под строй (ако трябва и ги носят), но пак гласуват ... и съответно печелят, толкова е логично ...Който не е гласувал - въобще да не мрънка ...
36
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Към господата: драги пи4ове, моля никой от вас де не псува МАХНО на мойка или да си онодвате семенното мляко в дупките на МАХНО- преди два дене предупредих у4тиво и по4ти леко интелигентно- може да го секснете, може да го опънете, може даже да го евнете, но никога не бликайте млекото си в анусо-глътката на трътката на този МАХНО. Ще земът да се клонират още по-МАХНАТИ от него и като ги махнат от ректумът му къде ще ги дяват теа от социалните грижи. Масларката шъ им турга по една кифла у 'ръки и айдее. А ти МАХНО, земи се 'махни от това правиш-неправиш (Ich Mache No), по-добре се прекръсти на Ба4йок (туй е турколейски) или се побългари на Непрев4о.