Над 200 човека свалени от влаковете заради пушене

От глоби досега са събрани 5 820 лева
17 юли 2008 18:30, Красимир Ангелов
28
Над 200 човека свалени от влаковете заради пушене
Черният влак София - Кардам. Снимка: БГНЕС

215 души да били свалени от влаковете, защото са отказали да заплатят глоба за тютюнопушене, обявиха от БДЖ.

От железниците спуснаха желязната забрана след трагичния инцидент във влака София – Кардам, при който загинаха 9 души.

Оттогава са глобени 291 пътници, които са хванати да пушат във вагоните.

Общата стойност на събраните пари е 5820 лева, а санкцията на човек за нарушаване на разпореждането е 20 лева.

След забраната във всички пътнически вагони, дизелови и електрически мотриси бяха поставени над 50 000 стикера, които указват, че пушенето не е разрешено, отбелязаха от БДЖ.

Контролът върху спазването на постановлението се осъществява както от кондукторите във влака, така и от специализираните контролни органи на железниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
hey, pura! bravo! radvay se, che ne si touk i ne patouvash vav vlak! az sam protiv pousheneto kadeto i da e! poushacha smardi na gnilo... i e tap negodnik!
6
0
 
32
 
! Отговори
stefanoff преди 15 години
Бургазлийке, така е, права си. Но не смеят да си признаят, че е атентат и затова замазват ту с фас, ту с дезодорант... Просто това е начин да се опитат да замажат очите ни и да си мислим, че са взели някакви мерки. Както се казва - мижи да те лажим.
5
0
 
31
 
! Отговори
stefanoff преди 15 години
над 200 свалени, над 2000 пуснати.
4
0
 
31
 
! Отговори
me преди 15 години
Ти долу, дето си на Ъол Стрийт и си финансово обеспечен, шо не вземеш да се гръмнеш? Как изобщо знаеш за влаковете като се возеше с лимузина и хеликоптер... Тури поне телефона да може крехкото месце да ти звъни за обеспечение срещу дудуци и т.н.
3
0
 
31
 
! Отговори
trim преди 15 години
И по цял ден четеш днес бг, хихи.
2
1
 
32
 
! Отговори
една бургазлийка преди 15 години
но от пушачи, които пушат редовно знам, че е трудно да се издържи 8 часа - горе долу толкова е пътуването от Бургас до София без цигара. Дори автобусите движещи се по този маршрут имат две спирания и пушача може спокойно да изпафка две цигари на спойствие. Може би мярката която взеха БДЖ е твърде крайна - все още мисля че не е доказано оконачетелно , че пожара във влака София - Кардам е причинен от фас .Може би трябва да има някакъв компромис. Преди имаше купета за пушачи и дори тогава хората с които съм пътувала и които пушат , излизаха в коридора да дръпнат една цигарка.
1
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Аз работя на Wall Street и бих искал да споделя че пученето не е разрешено вьв влаковете, има само няколко бара в които може да се пуши. Тук цигарите струват колкото една пенсия в Бьлгария. Аз като финансово обезпечен пуша само пури.