Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те

Стойков и Николов отрекоха обвиненията, доказателствата на еврочиновниците били "рекъл-казал"
17 юли 2008 10:25,
42
Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те
Двамата бяха набързо арестувани през миналата година и пак набързо освободени. Снимка: БГНЕС

Людмил Стойков и Марио Николов отрекоха всички обвинения срещу тях от доклада на ОЛАФ.

Пред бТВ двамата заявиха, че нямат общи фирми, не са прилагали фалшиви оферти и не са представяли фалшиви фактури.

"Силно ме учудва, защото до момента няма никакви доказателства срещу мен", заяви Людмил Стойков.

"В доклада прозирам почерка на български милиционер от 80-те години от типа "рекъл-казал", обяви на свой ред Марио Николов.

Стойков каза още, че е изненадан как без доказателства се отправят обвинения срещу него.

"Дори косвени доказателства срещу мен няма. Нищо общо нямам със САПАРД. Нито един лев от САПАРД не съм взимал", допълни той и обяви, че още днес с писмо до главния прокурор ще поиска, когато пристигнат служители на ОЛАФ, да го извикат, за да даде показания.

Марио Николов пък добави, че винаги е съдействал на разследващите органи.

"Ние сме били образцови обвиняеми. Група Николов-Стойков съществува единствено във въображението на българските полицаи", завърши той.

Кръгът "Николов - Стойков" е основен в доклада на ОЛАФ, който твърди, че фирми на бизнесмените са ощетили с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Европейската служба за борба с измамите изброява проекти на престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с българското правителство. За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/, че е финансирал предизборната кампания на президента Първанов и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред)", пишат в доклада чиновниците от Брюксел.

Самият Чаушев заяви също по бТВ, че никога не е бил съдружник с Людмил Стойков, но се познава с него по линия на туризма от 2000-та година.

"Стойков сподели с мен, че иска да съдейства на разследването, защото приказките срещу него пречели на бизнеса му, и каза, че иска да се срещне с представители на ОЛАФ в София", каза той.

"Аз бизнес нямам. Нямам акции", заяви Чаушев.

Задачата на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ е да защитава финансовите интереси на Европейския съюз /ЕС/, да се бори с измамите, корупцията, включително с нарушенията в европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
МИРЧО СПАСОВ - МИЛИ преди 15 години
ДА НАХРЯНЯ ПРАСЕТАТА С ТЯХ , ЗА ДА ЗНАЯТ ЩО Е МИЛИЦИОНЕР ОТ 50 - те ! КАТО СА ТОЛКОВА ЕРБАПИ ДА ОТИДАТ В ГЕРМАНИЯ И ТАМ ДА ДАВАТ ИЗЯВЛЕНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ! ЩЕ ГИ ОКОШАРЯТ ОЩЕ НА МИТНИЦАТА ! ЗА ТАКИВА АЙДУЦИ ДАВАТ ПО 15 - 20 ГОДИНИ ПАНДИЗ ! АМА ТРЕБЕ ДА ГИ ХРАНАТ ! А БАЙ МИРЧО ЩЕ НАРАНИ ПРАСЕТАТА С ТЯХ И ЩЕ ИМ КОНФИСКУВА ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ФИРМИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА !