Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?

ОЛАФ твърди, че докладът е един, президентът ни пък видял друг, а в него никой не го свързвал с кръга Стойков-Николов
20 юли 2008 15:02,
103
Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?
Снимка: Булфото

Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, обяви пред БНР говорителят й Йорг Воян.

"Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза Воян по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения.

Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.

"Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян.

Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.

В Доклада на ОЛАФ се казва още, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство.

За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/ , че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред), който според налична информация се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И защо сте толкова злобни ? Президента ни е красавец, а не малко човече. По оня пръч ББ всички благоговеят без да е красавец. Но Първанов говори малко и точно, докато Бойко не знае какво говори и се оплита в собствените си лъжи. Днес казва едно , утре друго
81
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно споделям мнението под 51 . Такъв достоен президент не сме имали . Почтените и честни хора са с теб г-н Първанов.
80
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Нашите политици имаха предостатъчно време за да действат професионално, но до ммомента нищо не показаха - и сега ЕС като вижда че паричките, които ни дава потъват без да бъдат усвоени по предназначение какво се очаква да направят. Да седят и да гледат?
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
приказки, приказки, колко типично по български, някои са по-умерени, на други направо пяна им излиза от устите. но важното е салатка и ракийка да има на масата, нали? и слави трифонов, азис и гадна чалга, за да върви ракийката. е, питам ви аз, измихте ли си ***, в която живеете, стаята, къщата, улицата, квартала, града, че да оправяте държавата???
78
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 15 години
Ако смяташ, че подобно отношение базирано на слухове ще ни помогнат... Какъв е стимулът на нашите политици да действат професионално, когато и европейските единствено търсят мишена, за да покажат на своите избиратели колко са "принципни" в процеса на европейска интеграция. Да вземем тогава да пуснем слуха, че Станишев е виновен за арменския геноцид и холкоста? Щом сега това ни е малко, поне тогава истински да си го получим.
77
0
 
0
 
! Отговори
нормален преди 15 години
този селски шмекер трябва да забрави какво е политика и да отиде да пасе овце на село. колко още лъжи ще трябва да чуем от "моралния" президент. да каже оказвал ли е натиск на главния прокурор да не закача стойков до изборите за президент? вижте само с какви мутри /президенски съветници/ се е обградил. то президенството заприлича на стрелбище.който ще става президенски съветник първо да си направи застраховка ЖИВОТа нашето момче ни лук яло ни лук мирисало. само чака да отиде на олимпиадата в китай там ще има ядене и пиене на корем а пък и засукани каки ще има.каза че не е доносник на ДС - а кой е този ГОЦЕ??? работил за България!!! дрън-дрън. не бил на лов но бил в в района в 6 часа сутринта. сигурно е провеждал оперативка. а весела лечева била ли е там?не го интересуват как спонсорите са придабили парите си!!! него го интересуват само парите защото без пари не маже да стане най-най- некадърния и лъжлив президент на България. но история рано или късно ще му отреди заслуженото място..до петър младенов.. комунист козината си мени но нрава си не. те винаги търсят вината в другите
76
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
В случая не защитавам Първанов, а правото на България към нея да се отнасят по-професионално.=================А България с какво е заслужила та да се отнасят "по-професионално" с нея. Тука е батака и това ни е малко.
75
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
na mediinite gluposti! Ako naistina vi interesuva problema i negovoto uspeshno reshenie, zapochnete ot sebe si. Mesiata niama da doide pri nas, dokato niamame gotovnost da go posreshtnem.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
наистина нещчта са много зле - какъв е тоя милен велчев, който две думи на кръст не може да каже??? боже, боже, че той и министър е бил по едно време!?!? тоя велчев е толкова жле, че направо ми се плаче, и това са хората в парламента!!! боже, боже!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 15 години
Дори и да е верен този доклад, струва ми се несериозно в такъв официален документ всяка втора дума да е "говори се". Баба Пена може да официално да твърди, че Саркози е взел пари от Митьо Крика, ала надали ОЛАФ ще я публикува. ЕС политиците започнаха да показват мускули, но само пред държави като България. Както се вика на умряло куче нож вадят. За мен това е двоен стандарт и неуважение към една страна - да правиш сериозни заключения и препоръки на базата на анекдоти. В случая не защитавам Първанов, а правото на България към нея да се отнасят по-професионално.
72
0
 
0
 
! Отговори
комуняга!!! преди 15 години
ОВЦЕ ОВЦЕ ОВЦЕ толкова лесно е да ви нагласят мнението че даже ви се смеят докато го правят, естествено че за ЕС не е в интерес човек да води политика с русия и с сащ едновременно идеята е твърда прозападна диктатура , а пък на нас бъгарите само ни промиват мозъците
71
0
 
0
 
! Отговори
невръстно дете преди 15 години
Мамо, мамо, защо всички държави си имат президент или крал, а ние си имаме главатар?
70
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Гледам какво пише тук и не вярвам на очите си! Толкова ли продажните ни политици си нямат пи ари, да им кажат, какво мисли 99 процента от народа за тях. Или те просто са гьон сурати и не им пука от всички нас, а както се вижда, не им пука и от докладите на европейските комисии... Няма какво повече да кажа за тази долнопробна ***...
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
мастиите си лаятКРЕВАНА СИ ВЪРВИ
68
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
Гоце е гьон-сурат и ще отрича до последно, но не е в това проблема. Просто всеки следващ ще е по-лош от предишния във всяко едно отношение.
67
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
че комунистите могат само да лъжат, крадат, и когато се наложи, да убиват.И Гоце не прави изключение.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПЪРВАНОВ Е НАЙ-КОМПРОМЕНТИРАНИЯ И НЕКАДЪРЕН ПРЕЗИДЕНТ- и това го знаят много хора! Хора които са запознати малко повече от тази Елена по-долу!
65
0
 
0
 
! Отговори
elena преди 15 години
ПЪРВАНОВ Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам дали ще дойде края на комунистите и т.н., но със сигурност няма да дойде края на *** коментари от неграмотни хора като тебе.Въпрос: "зган" и "збогом" една група думи ли са? :)))))
63
0
 
0
 
! Отговори
Anti - Mafia Group L преди 15 години
Спокойно граждани - наближава им края на тези *** - корумпирани ченгета , мафиоти , политици = долнопробна *** , *** долна зган : ) Просто е свършено с тях и с тяхните хора . . Комунисти кажете - бай бай лайф нещастници !