Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?

ОЛАФ твърди, че докладът е един, президентът ни пък видял друг, а в него никой не го свързвал с кръга Стойков-Николов
20 юли 2008 15:02,
103
Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?
Снимка: Булфото

Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, обяви пред БНР говорителят й Йорг Воян.

"Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза Воян по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения.

Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.

"Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян.

Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.

В Доклада на ОЛАФ се казва още, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство.

За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/ , че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред), който според налична информация се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
fuck.... преди 15 години
тези от западна европа не разбраха ли че всичко тук е мафия,правителство сипещо геноцид ден след ден...кого да накажат и как?гарга на гарга око не вади.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DPS E ISTINSKIYAT VINOVNIK.....(CREZ Feim Chaushev)
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нискочелият агент Гоце - доносник на ДС и роден в село Сирищник. Смях в залата. И той ми бил президент, тоя тъпан
39
0
 
0
 
! Отговори
dimo преди 15 години
КОСТОВ ПРЕМИЕР!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
От: ppp преди 15 години
В БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВА МАФИЯТА И ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ НЕОТЛОЖНИ МЕРКИ ЗА ТОВА !
37
0
 
0
 
! Отговори
nashio преди 15 години
не съм прочел коментарите Ви нито да и статията да края не прочетохпросто искам да напиша,че това положение,на което се намира държавата ни е защото сами ние го направихме (не ми се сърдете) и само ние можем да го оправиммисля,че всеки един от нас е достатъчно разумен да се досети как може го сторим-НЕ ПИША ЗА НАСИЛИЕ или нещо подобно (макар че само това би помогнало)на мен лично ми е писнало от бездарна работа
36
0
 
0
 
! Отговори
whistleblower преди 15 години
Щирлиц не пие !Той само дегустира
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6to ne doidat izvanzemni da na ypravlqvat pone nqma da xar4at i kradat pari kakto politicite imat navika da kradat >? Pone ako izvanzemni na ypravlqvat 6e ima red i mir v taq darjava >?
34
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Гоце не трябва ли да бъде подведен под отговорност,че излъга за престъпното си минало на Агент,Гоце какаъв историк може да бъде с десертацията му за Димитър Благоев-Дядото?какво и как е работил по отношение на Македонският въпрос,като се знае че Политбюро на БКП и КПСС на СССР предахоха Македония на Сърби и Гърци!Гоце бг президент ли е или ИЗселнически,избран с колко гласа и при,каква активност тоя е лъжец и ***!
33
0
 
0
 
! Отговори
kirilka ivanova lagl преди 15 години
da se ottegli ,i da razpusne parlamenta ,,,,,,-
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kak ne lajat ot ES/ ami lajat, razbira se... nie sme nevinni, te ni mrazyat i iskat da ni nakazvat, a nie... ha ha ha ! tova sme nie! nikoy ne moje da ni opravi, dokato sami ne reshim, kolko i koga da kradem i lajem!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Инициативен комитет от инТИЛИктуалци : да ПУТКрепим ГОЦИ за кмет на Сирищник /опа на България де/. Збогом
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Седефчов не лъже бре, той не излъга и когато подписа декларация че не е бил агент...само беше позабравил, че то отдавна е било, може ли всичко да помни.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
естествено че първанов лъже, това е ясно из селпите
28
0
 
0
 
! Отговори
Rrrr преди 15 години
Аз мисля, че ОЛАФ лъже ;-)
27
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
ABSOLUTNO SAM SAGLASNA S TEBE I TE PODKREPIAM NAPYLNO !!! Oste edin pyt - BRAVO . Dokato systestvuvat hora kato tebe Bg ima vse oste NADEZDA .
26
0
 
0
 
! Отговори
правилното е важно преди 15 години
Аз така не мога да говоря.не мога да зная и кой изказва такива отношения.Но това не бива да ти пречи,да си мислиш,че не знаеш какво мисля.В такава действителност-възпитанието ми-си остава само за пред мен.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се отказвайте да изказвате мнение,макар и с правописни грешки.Навремето неграмотни,но интелигентни люде са се събирали, на своя език са си говорили,че без образование-държавност няма.Правописните грешки са нещо което може да се поправи,но говорещите с погрешни мисли трудно нещо отстояват-освен мизерията си .Правилни мисли са нужни-тогава грамотността идва-сама.
24
0
 
0
 
! Отговори
седефчов преди 15 години
седефчов никога не лъже, той не беше на лов, когато изгоряха хората във влака, а просто беше в района на Симитли, той не лъже и сега, а лъжат от Олаф......Да си ходи в пернишкото село от където е изпълзял
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГОЦЕ Е ***