Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?

ОЛАФ твърди, че докладът е един, президентът ни пък видял друг, а в него никой не го свързвал с кръга Стойков-Николов
20 юли 2008 15:02,
103
Първанов ли лъже, ОЛАФ ли?
Снимка: Булфото

Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ не е изготвяла две версии на доклада си за усвояването на еврофондовете в България, обяви пред БНР говорителят й Йорг Воян.

"Има един документ, който беше връчен на българските власти на 9 юли", каза Воян по повод на изявлението на президента Георги Първанов, според когото в първи вариант на доклада на ОЛАФ, с който българските институции са се запознали още на 18 юни, не е имало политически заключения.

Реакцията на държавния глава беше свързана с извода на ОЛАФ за съществуването на "влиятелни сили в българското правителство и/или български държавни служби, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице" от групата на Людмил Стойков, финансирал предизборната кампания на Първанов.

"Това не е политически документ, а доклад след мисия, който установява какви са нещата към даден момент, каза Воян.

Той допълни, че не му е известно българските власти да са влизали в диалог с неговата служба след като са получили доклада.

В Доклада на ОЛАФ се казва още, че България е ощетила с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Най-голямо внимание е отделено на случая със Стойков и другия разследван с него - Марио Николов.

Според ОЛАФ групата Николов - Стойков е престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с настоящото българско правителство.

За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/ , че е финансирал предизборната кампания на настоящия български президент и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред), който според налична информация се е опитал да окаже влияние върху текущо разследване на това лице", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
bg.post преди 15 години
Разбирам иронията ти, обаче, баце другия път се консултирай с тълковния речник.
1
0
 
0
 
! Отговори
Първан Георгиев! преди 15 години
Ние кумонистите-социалисти не лъжем, не крадем защото сме набожни!Другари не се подавайте на лъжите на мръсните капиталисти!ВЕНСЕРЕМОСТ!