Земеделският министър е агент "Сендов"

Освен Валери Цветанов, лъсна досието и на Горан Йонов - доскорошният зам.-вътрешен министър, сега секретар на президента
24 юли 2008 16:58,
46
Земеделският министър е агент "Сендов"
Министърът на земеделието Валери Цветанов. Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Валери Цветанов е бил агент на Държавна сигурност, става ясно от публикувано решение на Комисията по досиетата.

Цветанов е вербуван през 1981 г. и е работил под псевдонима "Сендов".

Нямам основание да се срамувам от нито едно нещо, което съм направил в живота си, заяви Цветанов по повод оповестеното решение на Комисията по досиетата.

Комисията обяви още, че доскорошният зам.-вътрешен министър Горан Йонов също е бил щатен служител на ДС.

Само преди седмица президентът Георги Първанов назначи Йонов за свой секретар с ресор външна политика и сигурност.

Агент на службите е бил и зам.-външният министър Радион Попов, който наследи на поста Феим Чаушев.

Работил е като щатен служител на разузнавателното управление на Генералния щаб.

Комисията по досиетата е проверила седем ръководители и зам.-ръководители на министерства - Николай Цонев, Валери Цветанов, Стефан Фиков, Лазар Лазаров, Илонка Иванчева-Райчинова, Горан Йонов, Радион Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
fricko преди 15 години
masoni masoni i pak.... i nikakva promqna
44
0
 
1
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Едва ли има ненаакан в тази територия човек,страх ме обхваща,кой ще управлява България,незнам.Не искам да слагам абсолютно всички под общия знаменатал,но.......излиза че не е възможно да си прекараш живота в един *** и да не станеш или поне да не замиришеш на ла.но.Където и да пипне човек, където и да речи да разрови вонтежа е срашен.Предстоят ни така или иначе избори, Бог да ни е на помощ!
43
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Edin takuv ka4estven, s 3 visshi prez maskva i sluzhitel na bulgarsko posolstvo,si vurti pari4ni izmami,pridruzheni sus zaplati i psihopatsko povedenie.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
dvukraki,koito imat opredeleni ka4estva i nai-vazhnoto pri podbora v niakoi institucii e da niamat dusha,kakto kazvat angli4anite,bezsuvestni, v prevod tip sociopati.
41
0
 
1
 
! Отговори
иешуа преди 15 години
На вашия въпрос Оруел преди повече от 40 години дава отговор във "Фермата на животните".Там всичко е казано,така че с тези реалностти трябва да се съобразяваме. Всъщност релацията винаги е била ГОСПОДАРИ И РОБИ !
40
0
 
1
 
! Отговори
иешуа преди 15 години
Драги не си прав! нима ти се поставяш по горе от Пилат понтийски ? Римския прокуратор на Иудеа ? Даже него ,наместинка на цезаря, преди 2000 години , го вербуваха, и той биде принуден да предаде Иисуса Христа божия син на кръстна смърт и от двете му страни посатвиха разбойници. В резултат на тази вербовка на базата на зависимост този облечен със власт човек не можа да спаси Божия Син, а ти ми говориш, че вербували *** и , тровели обществото. Нима не осъзнаваш ,че незаисимо от твоята воля, в тайнството наречено живот, може така да се случи,днес да ти викат Осанна а утре разпни го. Кажи в кой момент си *** и в кой не. Не беше ли Вашия покоен кумир лека му пръст г-н Савов агент Николай, ами този сега на СДС Юруков, какъв му беше псевдонима,че го забравих ,какво да ти кажа, ами Сталин, ами др.Димитров,Лех Валенса, и т. н . и т. плеяда , кажи ми ти за някой който да не е ! Така,че случайните работи стават само в сънищата ,ама и там май не. Не става приятелю, да си свободен и независим от някоя сила, е много скъпа привилегия,и комай е дадена само на "онзи който проговори и сътвори света" ! В човешкия свят нещата стоят по различно. Разбира се винаги има избор. Всъщност можеш ли да посочиш кой от Римските императори не е умрял с лъжа на устата !Нима това не е по срамно от клеветата. А ти какво искаш от нашите пролетарии, или от човек който ,лъже ,краде, прелюбодейства, убива,лъжесвидетелствува, хули,клюкарства, и винаги си мисли " никой няма да разбере" ! Кйото престъпва заповедите и отрича доброто! Какво искаш от онзи който по една или друга причина е принуден да яде " срамен хляб" ! Я си отговори ти ядеш ли такъв или не?А близките ти ? Ако да ,бъди сигурен вече сам си се вербовал, въпроса е на някого да му потрябваш за да посегне към теб , да бръкне в съзнанието ти за да те използва,чедаже и няма да разбереш,че това се е случило. И бъди убеден няма да можеш да откажеш ! Лека нощ!
39
0
 
1
 
! Отговори
иешуа преди 15 години
Да ,пораженията са страшни ! Има едно изследване на академик И.В.Шафаревич ,който не е никак несъпричастен към КГБ, със заглавие "Социализмът като феномен в световната история" ,което според мен би следвало да се изучава като отделна дисциплина във ВУЗ ! А сега за нашата България. Въпреки всичко ще я бъде ! Иначе, корените на престъпността,мафията,и хаоса явно са ясни и на вас и на мен. Едно обаче не бива да се говори никога. Балгарите на се ***. Народа не е виновен и не бива да се обвинява. Българите са прекрасни хора.Да си наясно ,че сме декапитирана нация и въпреки това да имаш убеденост,че българия ще я има трябва много да обичаш родината си и много неща да знаеш ,да имаш широка култура за да се съхраниш духовно ,да бъдеш полезен и да устоиш на изкушенията.В България има и такива хора и никой не бива да си присвоява званието патриот 1. Омразата е лош съветник,лоша сила,а просотията е бедствие. Ето преживяхме някакси комунизма,тепърва светът ще установява,че това е най мрачната страница от световната история,но България и българите убеден съм ще ги има. Сега няма време за омраза, въпреки ,че невинно пролятата кръв е страшно проклятие върху главата на онзи който го е сторил,защото светът със страхотна скорост се глобализира. На прага сме на сериозни обществени,духовни ,технологически и икономически катаклизми. Тези изменения трудно се понасят от човешкия мозък и никойне е застрахован да не успее да издържи поради липса на опорна точка в съзнанието. А иначе за ваше сведение да, комунистическата идеология по своя генезис е престъпна,но това е сложна и тежка тема ! Но не само тази идеология е такава.Така,че спокойно. Комисарите от Брюксел не са водица ненапита. Тепърва народите на Европа ще осъзнават какво означава думичката КОМИСАР ! Какво да не мислите,че нашите бандити не са крали с мълчаливото одобрение на европейските си приятели ? Едва ли ! Приятна вечер !
38
0
 
1
 
! Отговори
Камен преди 15 години
Административната и наказателна отговорност у нас е "лична"!!! Не може като прадядо ми е бил измамник и аз по презупция да съм такъв или ако съседа ми е изнасилвач, аз също ! Другото е чесане на езици!
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво от това като е бил агент на Държавна сигурност. Очевидно е бил качествен човек иначе ДС на *** и мижитурките не обръща внимание. Точно обратното, привличат най-безскрупулните и непочтени ***. Намират най-долните *** и интриганти, внушават им, че са богоизбрани и ги пускат да тровят обществото.
36
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 15 години
do34..VIJDAM SRODNA DUSHA! NO KAKVO OT TOVA 4E SME 4ELI? ZNAEM MNOGO, NO I NEVEJITE SA MNOGO. KAKVO MOJES DA KAJES SRESTU ARGUMENTA:NII TRIABVA DA PODKREPIM PARTIATA, NE STANISEF,NE PARVANOV, PARTIATA.....VSI4KI OBIASNENIA OTVAT NA KINO,TE SI ZNAIT PARTIATA,TAM IM E BILO DOBRE I SE NADIAVAT DA SE VARNE DOBRETO.....SORRI ..
35
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
нашите ,,качествени хора" освен да крадат , съсипват и убиват , май нищо друго не могат да правят , вижда се по делата им , а не по шпионската литература , която посочваш . Видя се и по някои оценки от ,,неграмотниците" от ЕС . А и ,,борбата" им се видя каква е ,,качествена" , още със срива на комунизма , през 89-та.Това , че тук са ни яхнали и ни смучат като кърлежи , се дължи не на техните ,,качества" , а на ,,некачествения" човешки ,,матриял" на населението , пак техен продукт , между другото.....
34
0
 
1
 
! Отговори
иешуа преди 15 години
Драги, по думичките ти си личи ,че си слабичък и не си в час. убъркал си се, но няма как да ти го обясня. Все пак като начало за обща култура ти препоръчвам да прочетеш на първо време няколко книжки ! Записвай: Сто години тайна война, Изкуството да се разузнава, Играта на лисиците, Вътре в компанията,История на КГБ, История на мосад, не е лошо да прочетеш и Юдейската война, след това започвай усилено да изучаваш Стария Завет, законите на Мойсей, можеш да прочетеш нещо и от Григории Климов,примерно червената кабала, След това почети философията на Джон Лок и франсис Бейкан, Можеш да попрочетеш и от Ерусалимския талмуд, и накрая попрегледай историята на КПСС , поинтересувай се и от книгата , ФБР тайната полиция на сАЩ, виж и убийството на Кенеди, и след това обяснявай,че този който ти говори няма милиграм представа за КГБ,ДС,ЦРУ ,МИТ, БНД, ЧК, Секуритате, и т.н. Пропускам великобринтания щото там е друга манджа! П.С. Забравих да ти препоръчам да прочетеш и Робинзон Крузо, от Даниел дефо ! Какво да ти кажа, много трябва да знаеш, ама и да може да си траеш.Освен това да знаеш е сериозна работа щото може много и да си навредиш. Знанието не е даден всекиму. Трудно се придобиваусъхранявау управлява и контролира,може сериозно да си навредиш. А иначе вервай ми , става дума за наистина качествени хора ,само ,че представите ти са малко убъркани, но нищо човек се развива , а след това идва време и се увива ! Няма да те пращам в Кабала и Зороастър ,щото няма да имаш време.
33
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
Агент бил.... Ами президента - агент на ДС , премиера - син на началник на ДС-то , Амет - агент , предател на интересите на своя етнос , Симеончо-Хасанчо - хрантутник на ДС-то ( щото не му вървял комара , разправят.....) , и много други , все *** .Но !!!! Народа обича ли ги - обича ги , както обичаше и Шорш Ганчев , също агент на ДС-то . А защо ги обича - ами защото са същите *** като 80% от българите , само че ,,осъществени" , е затова ги обича и си трае като го е..... и крадат . Затова !
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
гледах ги отрудените изстрадали хорица от Кърджалийско тръгнали на протест, че им спрели парите по земеделски проекти... пак гласувайте за ДПС
31
0
 
1
 
! Отговори
...... преди 15 години
SAMO SE ZAMISLETE ! -KOI PALNESE LAGERITE S VRAGOVE NA NARODNATA VLAST ?-TOVA BIAHA AGENTITE NA DS.-DOSTATA4EN BESE EDIN DONOS NA TEZI AGENTI ZA DA SE OZOVES V BELENE,KUCI IAN,BOBOV DOL ILI V DRUG LAGER NA SMARTTA.TE NE SA AGENTI NA IKONOMI4ESKIA SPIONAJ,TE SA AGENTI NA POLITI4ESKIA,TE PREDAVAHA BORCITE SRESTU KOMUNIZMA.TEMATA E OBSIRNA,NO TE BIAHA PODLECITE MEJDU NAS.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Службите набирали най-качествените хора....Това може да го каже само човек, който няма милиграм понятие от историята и деянията на ЧК-НКВД-КГБ, чийто прилежни ученици и послушни изпълнители на нарежданията на Големия брат са били десарите. Които всеки поотделно наистина са изпълнявали доста различни функции. 28 е абсолютно прав.
29
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
да за жалост СТОЛКХОМСКИЯТ синдром СРЕД МАСАТА ОТ ПЛЕБСА е налице!ПИТАМ КЪДЕ СА ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ?НЕ ОНЕЗИ ДЕТО ПРАВЯТ ЧЕРВЕНИ КЛУБОВЕ ЗА ИЗДИГАНЕТО НА ХОРА КАТО АГЕНТ ГОЦЕ....ДА ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА СЛУЖБИ1РЕДНО Е И НИЕ ДА ИМАМЕ!НО ТЕЗИ СЛУЖБИ СЛУЖАТ И ЗАШИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА СИ!ПИТАМ КАКВО СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЛЪЖЕ ДЕСИДЕНТИТЕ?ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ШПИОНАЖ НЕЩО КУЦА..., ЗА СМЕТКА НА ТЕСНИ ВЪТРЕШНО ПОЛИТИЧЕСКИ И ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ...
28
0
 
1
 
! Отговори
европеец преди 15 години
На много тук, вижда се, мазохизмът им е проникнал в костите вече. Не само, че нямат сили да се опълчат на ДС мафията, поне мисловно, а чак и я защитават и се опитват да убедят и себе си в правотата си. Защо така, БГ мазохисти? Наистина ли сте толкова ограничени, че отвъд номенклатурата, ДС, БКП, КГБ не може да видите нищо друго в този свят? "Те са служили достойно на Родината си" казвате. Хайде сега пишете на внуците на немските нацисти, че трябва да се гордеят с дядовците си. Същите тези внуци ще ви напсуват и ще позвънят в полицията. Това е разликата между нормално съзнание и болен мозък - в случая вашият. Да на България без червена чума и доносници!
27
0
 
1
 
! Отговори
агент преди 15 години
ГНУСНА ТВАР!
26
0
 
1
 
! Отговори
СИДХАРДКА ВАРДХАМАНА преди 15 години
***, ПАК НЕ СИ НА ЯСНО, НЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, А НА ВСЕКИ МИЛИМЕТЪР. ДАЖЕ СМЕ ВЛЕЗЛИ В СЪЗНАНИЕТО ТИ , И САМ СЕ РАЗПЪВАШ НА СОБСТВЕНИЯ СИ КРЪСТ !