"Синият агент" снасял за Доктора, Пилето и Капустин

Пламен Юруков е снет от отчет през 2005, информирал e службите за свои конкуренти в бизнеса с кафе
25 юли 2008 09:38,
50
"Синият агент" снасял за Доктора, Пилето и Капустин
Снимка: БГНЕС

Председателят на СДС Пламен Юруков е сътрудничил на Икономическия отдел на Столична полиция в периода 1994 - 1997 г., пише вестник "Монитор".

В края на 1997 г. синият лидер се е самопредложил за информатор на Национална служба “Сигурност”, като неговата връзка със службата е станала през тогавашния началник сектор в НСС
Константин Гребенаров, който понастоящем е общински съветник на ГЕРБ в Созопол.

Гребенаров признал, че се познава с Пламен Юруков, но отказал да уточни от къде.

"Аз съм офицер на честта, спазвам законите и не мога да ви дам информация", заявил Гребенаров.

Юруков донасял информация за свои конкуренти в бизнеса с кафе, свързани с нарушаване на митническите правила.

Настоящият син лидер бил снет от отчет през 2005 г. и делото му било засекретено за период от 10 години с гриф "ограничен достъп", което означавало, че информацията в него не може да бъде публично оповестявана.

По непотвърдена информация синият лидер е "донасял" за покойния Иван Тодоров-Доктора, Николай Методиев-Пилето и Майкъл Капустин.

Един от бившите лидери на СДС Александър Йорданов каза по бТВ, че в момента има морален проблем.

"Начело на една демократична партия стои лице, което "евентуално има вземане - даване със службите за сигурност". В този случай трябва да разберем истината", каза още Йорданов.

От своя страна председателят на вътрешната комисия в Парламента Минчо Спасов съобщи, че документи за настоящия лидер на синята партия Пламен Юруков са получени в Комисията и са предадени на МВР, което трябва да си свърши работата.

Само преди два дни Юруков категорично обяви, че не е бил агент нито на бившите, нито на съвременните специални служби.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Юруков не е бил от ДС. Ако четеш правилно той е подавал информация за престъпления извършени от негови конкуренти. Говорим за престъпления, за които той е давал информация. Няма значение, че са на негови конкуренти, това все пак са престъпления. В крайна сметка какво лошо има да помагаш на органите на реда, за да заловят някой престъпник? (В България това изглежда,че е лошо.)Не ви ли изглежда, че започва предизборна кампания тип БСП? Започват да се кроят номера на тези, за които е най-вероятно да вземат повече гласове ан изборите. Например сагата с *** в София. Доколкото разбрах това се получило, защото работниците отишли колективно на почивка????? Случайно или не това ще удари по имиджа на Борисов. А сега това с Юруков. Явно целта е хората пак да не гласуват, за да бъдат пак БСП/ДПС на власт под една или друга форма.
28
0
 
0
 
! Отговори
да преди 15 години
защо издавате информатори срещу *** бе и защо ге представяте като нещо гадно и недостойно, ония да не са от бандата на Робин Худ та ги защитаватеунищожавате човека бес да ви мигне окотозначи как няма едно бедствие да затрие тоя народ един път завинаги
27
0
 
0
 
! Отговори
lazar преди 15 години
az 6te glasuvam za SDS! da se ebat v guzu 6ibanite komunqgi deto lijat guzu na turcite. kolkoto i kompromati da izvadqt pak nqma da me ubedqt!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
go60 преди 15 години
v taq darjavica ne bi me u4udilo ve4e ni6to,daje i da si pro4eta moeto si sobstvenno DOSIE,dotam sa ni i3manipulirali tiq.mladi hora begaite ot tuka,nqma opravqne ,mama i ra3goniha tiq,taka pone nqma se gavrqt s vas.bqgaite i se ne obra6taite
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия нещтастници луди ли са бе как искат да се разкриват престъпление без информатори . Сега заради тия глупости стотици хора които работят за националната сигурност ще се махнат и да става каквото ще . утре някой малуумник като Борисов и Янев ще дойде на власт и ще ги осветли а хората си рискуват живота и на семейството си
24
0
 
0
 
! Отговори
Европейска България преди 15 години
Единият - свидетелствал срещу фигури от подземния свят по време, когато един министър казваше "пуснахме цистерните към Сърбия, че иначе трябваше да се стреляме", ерго голяма част от правителството работеше за мафията- отворил производство в дискриминиран бранш, само допреди 2 години кафето се смяташе за "луксозна стока" и беше обложено с извънреден акциз като цигарите и алкохола. Единствено в България от цял свят! Моля, не очаквайте при такива условия да оцелееш и да си чист като капка, но по-добре, отколкото да не правиш нищо!- издава на свои разноски списание "Философски форум", списанието на най-мизерната прослойка от българската наука - философите, което без него никой никога нямаше да се навие да издава и отдавна да е закрито- на Юруков от години доверие гласуват клиентите, банките му дават кредити- знае как да се облича, има ораторски качества, приказката му е на интелигентен човекVERSUSЯне Янев и групичката около него- агресивен, натрапчив селянин и ***- поборник на ориенталската простащина- *** селски хитрец на дребно от типажа ДПС, уличен да купува гласове (поне да беше пуснал поставени лица, вместо да стане сам за смях!)- отвратителен език и дикцияКонфликт на цивилизации се вика това!
23
0
 
0
 
! Отговори
Шашник преди 15 години
Тая държава съвсем откачи.Как си представяте да се разкриват прекстъпления да се прави превенция на престъпления и то икономически без да има информация.А тази информация може да се поличи най-добре от информатопи.Без информатори разкриването на престъпления ще стане невъзможно.И сега как МВР или ДАНС ще убеди някой да сътрудничи след като никой не е сигурен,че после няма да бъде разнасян из вестниците като предател.Тоя дебелак Ал.Йорданов таз *** гад и тя да си затваря устата
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо не става въпрос дали някой ще сътрудничи а става въпрос дали ще изяви желание да доносничи. Както е в случая с Юруков-никой не му е искал услугите ама той сам си ги предложил!! Друг е въпроса ,че никаква работа не е свършил щото срещу тези хора не са образувани дела!! Трето вестник Стандарт си е СИН вестник от както съществува. Тоест Сините сами си издават лидера. Обърни внимание ,че никой друг вестник не е публикувал това !!
21
0
 
0
 
! Отговори
МВР Варна преди 15 години
Не знам дали си давате сметка, какво значи изтичането на такава информация. Много се съмнявам, че за в бъдеще изобщо някой ще се навие да сътрудничи срещу престъпни босове, след като отвърте изтича информация за 10 години назад, а някой нов Яне Янев ще му разнася името по вестниците, като след като изнудването за пари и политически облаги не е дало резултат.
20
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
В Бранша Демокрация съм от 1989 г. Всички ги знам и помня.Дори онова веселиновско селянче, кичещо се по-късно с прозвището "президент".Поман вечерта, когато около парламента имаше десетки хилади, готови да смачкат всичко червено и той и онова нещо Доганов /Меди Доганов/, сега Ахмед Доган ,ни каднърдисаха за "мирен преход. И ни убедиха, му!Помня и нощта на падането на предпоследното червено правителство.Пред Ал Невски имаше хиляди мъже готови за пряк сблъсък с червените. И пак "мирен преход".Абе на червените им трябва мир за да крадат,не разбирате ли?Луканов, Виденов и сега тази измишльотина, Станишев.Просто се повтаря една и съща схема.
19
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МРАЗИ МНОГО БЪЛГАРИЯ ЗА ДА И ПРИЧИНИ ТАКОВА НЕЩО ! ЗАРАДИ ДРЕБНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЖБИ СЕ РАЗКРИВАТ АГЕНТИ ! КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ПОСТЪПВА ТАКА С АГЕНТУРАТА СИ ! САМО ВАСАЛНА НА РУСИЯ МОЖЕ ДА ПОСТЪПИ ТАКА С ЛИДЕР , КОЙТО ГОТВИ КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ С ДСБ И ИВАН КОСТОВ ! НО ТОЗИ , ИЛИ ТЕЗИ КОЙТО СА НАПРАВИЛИ ТОВА БЕЗУМИЕ ОСВЕН ОМРАЗА КЪМ КОСТОВ ХРАНЯТ ОМРАЗА И СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ! НО ЩОМ ЧЕРНИТЕ ЗАДКУЛИСТНИ ГАРВАНИ ГРАЧАТ СРЕЩУ ЮРУКОВ , ТО ТОЙ Е ЛИЧНОСТ И СИЛЕН ЛИДЕР ! ПЪРВО СЕ ПОЯВИ БАТЕ ПЕТЬО И В ХАРАКТЕРНИЯТ МУ СТИЛ ЗАПОЧНА ДА ГИ СУЧЕ И УВЪРТА , СЕГА И САШО ПОЛСКИЯ ДАЛАВЕРДЖИЯ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖАБИ ! ПРОУЧВАЙКИ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЧЕРНИТЕ ГАРВАНИ СА УСЕТИЛИ ЗАПЛАХА ОТ СТРАНА НА СДС И ДСБ И ГРАКНАХА !НО НИЕ ЩЕ СИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ДСБ И СДС И ЩЕ ПОБЕДИМЕ ЧЕРНАТА КЕГЕБИСТКА ЧУМА ВЪРЛУВАЩА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК В ПРЕДЕЛИТЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ! АЗ ЛИЧНО МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ Г-Н ЮРУКОВ Е СЪТРУДНИЧИЛ НА СЛУЖБИТЕ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ НАПРАВЛЕНИЯ И БИХ ИСКАЛ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА КАТО НЕГО ! ПРЕЗИДЕНТА ГОЦЕ БИЛ СЪТРУДНИК НА ДС И ПРОКАРВАЛ КГБ ЛИНИИ И ИДЕИ ЗА МАКЕДОНЦИТЕ , ДЕТО СА ПО БЪЛГАРИ ОТ НАС ВЪВ ВРЕДА НА НАЦИЯТА , ГО ИЗКАРВАТ ПАТРИОТ , А ЮРУКОВ РАБОТИЛ ПРОТИВ ИКОНОМИЧЕСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ ОЩЕТЯВАЩА НИ С МИЛИАРДИ , ДАЙ ДА ГО ПЛЮЕМЕ ! ИЗВРАТЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ Е ОБХВАНАЛА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ , НЕИНИТЕ ЛАКЕЙ И АРХИТЕКТА ИМ АГЕНТ ГОЦЕ , КОИТО СЪСИПАХА ЕМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ И Я ДОКАРАХА ДО ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА С *** И СКРИТА ПОДМОЛНА ВОЙНА НАСОЧЕНА ПРОТИВ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ПРОТИВ БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ! АНАТЕМА БЪЛГАРОМРАЗЦИ !!! АНАТЕМА ЧЕРВЕНИ КЪРВОПЙИЦИ !!! АНАТЕМА ПОДМОЛНИ ПОСЛУШНИЦИ НА КРАДЛИВАТА ПРЕСТЪПНА ТРОЙКА !!!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е поне е доносничил срещу мафиотите,комунистите го правеха срещу колеги приятели роднини,че даже и в семействата си ....чакай че сега станаха социалисти,че и от различни крила..Абе въшки такива...
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно някой много го е страх от това СДС в което средната класа има представителство щом извадиха такава доза компромати срещу Юруков. На конференцията на СДС преди години човека само си взема поста лидер просто защото е земен, естествен и не е партийна номенклатура. Щом има подобен вой срещу него, какво ли трябва да е срещу Бат Бойко дето си беше шеф на службите и май още се има каналчета с тях ...
16
0
 
0
 
! Отговори
Снайпер Пауър преди 15 години
Ако български политици не бъдат наказани подобаващо с по 50 години затвор за състоянието на държавата следва:Всички български политици в редичка до стената и огън!Толкова много политическа *** се е настанила във властта, че изчистването то нея може да бъде само по бруталния начин.Костов, Станишев, Божков, Атанасов, Юруков, Доган, Симеон, Велчев, Сидеров и др. всички политици под ножа
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и коя в крайна сметка е най-добрата алтернатива!? от съществуващите в момента не се сещам за такава...
14
0
 
0
 
! Отговори
Недоносник преди 15 години
сДС, ДпС, нДСв, ДСб, бДС и всичко друго което ви дойде на ум.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая държавна сигурност беее .. Ейй на всякъде се е намърдала.. Щом като и лидера на СДС е от ДС кво да говорим повече. Че и лъга наляво и надясно ,че не е ама май Янев се оказа прав. Ако и за контрабандата и скриването на данъците е прав то Юруков ще излезе един от големите мафиоти в България и то с протекции от ДС.. Егаси държавата. Управляват ни от ДС и опозицията и тя от ДС .. Както и да въртим и сучем все ДС ще е на власт. А най-интересното е ,че въпреки ,че е работил като доносник ,както сам се е предложил все пак тези за които е донасял не са били арестувани или осъдени !! Тоест и работа не е вършел.
12
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
И какво като е донасял за мафиоти като Доктора? Помагал е в борбата срещу организираната престъпност....Той е достоен човек,а не мижитурка като Ал.Йорданов,дето искаше по 100 000 лв. да влючи някого в депутатска листа.Юруков е истински лидер!
11
0
 
0
 
! Отговори
Старши преди 15 години
Когато имаш някакъв бизнес и го практикуваш по незаконен начин, доносничеството срещу конуренти, които също не спазват законите е един от начините да остнаеш "сух". В СДС отдавна са доказали, че са сбирщина бивши и настоящи доносници, дребни душици и далавераджии на дребно.
10
0
 
0
 
! Отговори
ДПС Монитор преди 15 години
да, да. всичко казано във вестниците на ДПС е истина. спор няма. крайно време е Доганчо да ви хване шапката и да се скрие в Лудогорието, където да бере тютюн, да се картофи и да се занимава със земеделие. видно е, че не го бива в управлението на държава. само интриги, лъжи, кражби около него. като в доброто старо време на упадък в Османската Империя...