Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум

Администрацията си пише оценка 5,7; служителите били любезни и отзивчиви
5 авг 2008 11:30,
125
Ха-ха! В България се чакало 5 минути на гише, максимум
Снимка: БГНЕС

5,7 е оценката за работа с граждани в различните звена на администрацията.  Това показват резултатите от проучване, поръчано от Министерството на държавната администрация и направено по метода „Таен клиент“.

Според проучването, в България се чака пред различните гишета не повече от 5 минути, а 86,3 процента от служителите в администрацията се държат любезно и предоставят исканата информация на разбираем език.

При посещение на място служителите упътват добре гражданите при ползването на публични услуги.

Изследването е направено в рамките на проект “Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация”, който се реализира по Оперативната програма “Административен капацитет”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд с почти 2 млн.лв.

Проучването бе представено днес от министър Николай Василев. Резултатите сочат още, че връзката по телефона със звената за административно обслужване е на добро ниво.

Отговорено е на 89 на сто от обажданията. Служителите са любезни по време на разговор. А случаите на лошо отношение са единични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Джули преди 15 години
Не мога да си представя такава извадка от "проучване", най-вероянто се касае за поредната манипулация на общественото мнение. Най-учтиво призовама - елате в нотариата, данъчните служби ииии..... ама, защо ли за изброявам....безразсъдно е да се публикуват изобщо такива новини!
43
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
На гише се чака макс 30 сек, за да чуеш..."ооо...не сте за при нас, за еди къде сте". От там те препращат съответно н адруго място. При толкова администрация, да не обиколиш 50 гишета си е чист късмет.
42
0
 
0
 
! Отговори
tess преди 15 години
Току-що се връщам от община Надежда за регистрация на МПС. Опашката е с дължината на коридора и се чака повече от 1 час. Служителките "пишат" по клавиатурата с два пръста и правят грешки при преписване на елементарни данни от талона на колата. Нямам думи!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дам. И аз чакам 5 мин но като се събудя виждам как кучето на съседа ми пере чорапите и един мармот завива шоколад
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз вчера ходих в НЗК охраната ме изгледа кръвнишки как го безпокоя в 11,50 и незнам къде се подава молба за здравна книжка, както и да е. Намерих нужното момиче/23-25години/, което въпреки, че беше минало дванайсет ми взе документите и ми каза какво да попълня, даде ми номерче и ме прати да ходя в счетоводство. Изчаках до 13 часа да свърши обедната почивка, както си му е ред но в 13,15 лелите в счетоводство още си стояха тихо. Звъннах нахално 2 пъти и едната отвори без дума, вътре имаше още две, които се опитваха да изтеглят снимки от цифров апарат :).Цялата разправия за 59 ст.такса за нов документ Дадоха ми бележка и се върнах при девойката да и дам разписката от горния етаж. Тя ми беше приготвила документите. Благодарих и си тръгнах.Да се махнат всички дърти кранти от такива институции.
39
0
 
0
 
! Отговори
Агент 707 преди 15 години
Абе кви са тия манипулирани резултати!!! Има саботаж тук... данните са изопачени... института към който работя и на който беше поръчано това изследване сме дълбоко разочаровани - данните са до 2 минути на чакане! подчертавам - до 2 мин! Незнам защо така несериозно се отнасят към труда ни... може би да не подразним ЕС
38
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 15 години
Тия сами си пишат оценките. И техните деца в училище също сами си ги пишат и затова като тръгнат да се реализират в живота, автобиографията си без грешки не могат да напишат. Аз съм по принцип против хатърките.
37
0
 
0
 
! Отговори
brokera преди 15 години
zanimawam se nedvijimi imoti i vseki den mi se na;aga da xodq po nai razli4ni instancii i slujbi. za 5 minuti ne moje6 da se naredi6 na opa6kata puk kamo li nqkoi da ti oburne vnimanie.
36
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Дааа, само 5 мин. се чака-колкото да ти се накарат, да ти теглят една майна,щото си им нарушил спокойствието!
35
0
 
0
 
! Отговори
един преди 15 години
Миналата година чаках пред КАТ 12 (дванадесет) часа за регистрация на колата от 3 ч. през нощта до следобед :)Преди няколко дена бях пред гише на КАТ където на 30 мин. влизаше по един човек! ..но предполагам, че КАТ не е звено от държавната администрация :)
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
leleee ama tes deto sa pravili tova prou4vane mai sami ne si vqrvat. ako za 5 minuti obslujvat klienti zna4i az sam supermen
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
те от Европа чак им казаха, че администрацията е скапана във всяко едно отношение, че няма капацитет, че в адм-ията са некадърник до некадърника, тея си пеят тяхната песен: "Всичко е наред"
32
0
 
0
 
! Отговори
Anton преди 15 години
NIKOgA NE e BIlO tAKa . .. da .. Ako chakash nqkade v pIkadili da ... V KAT chakash edin chas pred men ima 3-ma 4oveka te sa PRosTI HORA .. BavNI IZklUChiTelNO .... NQma da se opravim !! NE i S TAkIVA SluJuteli
31
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
никога няма да повярвам,на сън да ме бутнат дори!!!само европа им вярва защо ли?защото като погледнат от там е много добре но като стъпят на наща земя им става ....
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези тайни агенти ходили ли са в община, в НАП, в търговския регистър, какви са тези измислени резултати. А да не говорим за съда, леле там какви деловодителки - стари, дебели, мързеливи, високомерни, една нормална справка не може да се направи, без да съжалиш, че си дръзнал да караш лелята да говори и да се движи
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
предлагам всички да ни направят тайни клиенти, та да почнат най-накрая да ни обслужват за 5 минути.
28
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Нека мен да ме пратят за таен клиент и ще ви докажа, че съвсем не е така. Съгласна съм с номер 27 - на повечето места са само дърти лелки, които като видят млади момичета, че се занимават с по-сериозни неща за възрастта си и започват да се заяждат. На мен ми се е случвало и искам да ви кажа, че в съда за пускане на тежести се работи само 3 часа и всички служителки закъсняват с поне 15 мин. Е това ли е бързото и качествено обслужване??? Да не говорим, че и документи са ми губили в съда.
27
0
 
0
 
! Отговори
boriss преди 15 години
тия луди ли са? в 90 процента от случаите да не казвам 95 процента жените зад гишето са лелки на около 45-50 години недоволни от живота си и от работата си в частност, работещи на принципа колкото ми плащат толкова и работя и се държат супер невъзпитано и неотзивчиво с хората, които дръзват да ги попитат нещо елементарно...срам!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По-голяма лъжа не съм чел от началото на годината!
25
0
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 15 години
Да споделя опита ми с администрацията на КАТ Бургас. По кофти стечение на обстоятествата се наложи да отида до там и се сблъсках с най най-гадната жена която съм виждал, тази която е на гишето за получаване на документите...майко мила...какъв бурсук ня бях виждал, лелка на около 55 години, мустак, поглед на недохранен психопат и никакво ама никакво уважение и любезност...на следващият ден по скоро седмица друга ....ама същата тези жени са пълни откачалки...