Прокурорска метла през есента

Говорителка на Велчев пък твърди, че мерникът не е вдигнат на никой и чистки няма да има
5 авг 2008 08:02,
12
Прокурорска метла през есента
Снимка: Булфото

"В българската прокуратура няма програма за есенни чистки”, обяви Маргарита Попова, говорител на главния прокурор.

Изказването й е заради прогнози в медиите за големи кадрови размествания по върховете на прокуратурата след летните отпуски.

Публикации твърдят, че мерникът вече бил вдигнат на спецзвеното за борбата с корупция и организираната престъпност във Върховната касационна прокуратура (ВКП).

В този сектор, ръководен от прокурора Марио Стоянов, се водят и разследванията за злоупотребите с европейските средства.

От Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) нееднократно са изразявали неудовлетворение от необяснимо бавните разследвания в България.

Критиката достигна унищожителни мащаби, след като в доклад на ОЛАФ беше посочено наличието на политически чадър над бизнесгрупа, известна с близостта си до властта /Людмил Стойков, Марио Ноколов- бел. ред/

Попова пък наблегна на това, че през септември с максимална мобилизация ще се работи по създаването на специално звено за борба с организираната престъпност в прокуратурата.

"Ще се подберат подходящи хора за него, така че да не се игнорира направеното досега", изтъкна  тя.

Попова посочи, че българската прокуратура е поела своята отговорност за отстраняване на критиките от доклада на Европейската комисия.

"Тази отговорност е преди всичко свързана с нашата работа по разследване на всички случаи, за които прокуратурата е сезирана", подчерта Маргарита Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
от Главния прокурор,който умишлено затри прокуратурата,благодарение на агент Гоце - неговия партиен другар БКП(ДС)
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За мен причина над всички причини за корупцията в РБ е липса на правосъдие - повсеместно! Такъв уют за престъпниците със сигурност няма никъде по света! Не съществуваще и преди 1989 въпреки царството на партийните секретари!
9
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 15 години
Тези всичките поемат отговорност така, както Азис го поема отзад - с удоволствие, искат още отговорност да поемат.
8
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 15 години
с помощта на европейския съюз закон за корупцията на държавните служителиза изземане на заграбеното в полза на народа!
7
0
 
0
 
! Отговори
ИЦО преди 15 години
И АЗ СЕ ЧУДЯ КАК ТОЧНО ЩЕ СТАНЕ ПРЕСТЪПНИК И НАЗНАЧЕН ОТ ПАРТИЯТА-МАЙКА, ДА СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КОИТО ПЪЛНЯТ КАСИТЕ НА СЪЩАТА ТАЗИ МАЙКА. А ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ИДВАТ ИЗБОРИ И ЩЕ ТРЯБВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ ...
6
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Най-голямото мафиотче ще гони по-малките мафиотчета,че да си почисти пътя....
5
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Ами то тогава трябва да се започне от момчето на снимката, дето Гоце го сложи да замазва положението, да крие следите и да имитира дейност. Неговата работа, свършена за времето, откакто зае поста "Главен прокурор" заслужава оценка - "Кръгла нула"!! Справка: всички събития от това време насам!
4
0
 
0
 
! Отговори
molli преди 15 години
щото ме хваща смях-тия там бяха си определили цена за прокуров в ВКС от 150 00 евро който ги има става който не слуша да брадатия послушко човек на ПИЯН ПЕТКОВ тъпотиите!!!АЙДЕ МЕТЛАТА:)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Шабленски преди 15 години
... на престъпност в прокуратурата е по- високо от това в страната...
2
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
"Попова посочи, че българската прокуратура е поела своята отговорност за отстраняване на критиките от доклада на Европейската комисия." - и как и къде я е поела?"Попова пък наблегна на това, че през септември с максимална мобилизация ще се работи по създаването на специално звено за борба с организираната престъпност в прокуратурата." -Ама не бързай толкова ,бе Попова. До колкото си спомням, нямаше организирана престъпност, а организирани групи.Сега трябва да се напънем и организирана престъпност да ти направим.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КОРУПЦИЯТА И ОСОБЕНО ЗА КОРУПЦИЯТА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ