"Атака" срещу ромите в Бургас

Националистите искат да изселват мургавите ни събратя, те пък подават оплакване за дискриминация
190
"Атака" срещу ромите в Бургас
Миналогодишните размирици в Красна поляна продължиха няколко дни. Снимка: БГНЕС

Около 30 коли с привърженици на “Атака” са окупирали бургаските квартали “Меден рудник”, “Победа”, и “Горно езерово” преди седмица.

"Националистите искаха да изселват циганите от Бургас", оплака се председателят на Областния ромски съюз в града Митко Доков.

Причините за атаката били, че ромите нарушавали обществения ред, тормозели българските семейства и крадяли от техните имоти.

В тази връзка, мургавите жители на трите квартала са изпратили жалба до Центъра за правата на ромите в Будапеща за това, че в Бургас циганското население е дискриминирано.

Напражението между националисти и роми отново се покачва, коментираха запознати със случия.

Dnes.bg припомня, че миналото лято се разрази огромен скандал между скинари и роми в столичния квартал Красна поляна.

Последваха 2 дни на циганска вендета, като въоръжени с всякакви подръчни средства местни жители се опитваха да отмъщават на българите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe kakvi gazovi kameri e izpolzval ***? haide stiga fantastiki. vijte v neta sa pokazani kamerite kakvo predstavlqvat
10
1
 
0
 
! Отговори
cigani преди 15 години
*** и политиициръка за ръкапо нашта земя
9
1
 
0
 
! Отговори
мента преди 15 години
Тоя "ром" на снимката сигурно е препил с ром...
8
1
 
0
 
! Отговори
бачо кико преди 15 години
Аз ,като българин , понеже вече сме малцинство, много ми се иска правозащитниците да се заемат с нашите права и да можем вече и ние да не си плащаме тока , водата , сателита ,да си крадем на воля , да обиждаме полицаи безнаказано (щото ако ни приберат-нагнетяват обстановката ) ,да си строим къщички където си поискаме без разрешение , може наркопласьорство да ни се издеиства ,все такива малцинствени права ми се искат!
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** ***, турците по ножа, комунистите на електрическия стол!
6
1
 
0
 
! Отговори
мастика преди 15 години
Супер много ми е интересна тази странна дума "ром", прекнала се незнайно откъде последните години? И какво тогава е ***? И какво представлява това чудо "ром"? Може би питие.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как може *** да се оплаква, той името не може да си напише, до кога ще търпим да живеят на гърба ни, докога ще ограбват държавата, съвземете се БЪЛГАРИ..... Скоро май в малцинство ще се превънем. Борете се за родината си !!!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 15 години
Само дето миналата година в "Красна поляна" се оказа, че е нямало никакви атакисти или скинари, а *** не просто се "опитаха", ами и доста отмъстиха на българите в квартала. Това е очаквано развитие, след като *** са привилигерована класа - не плащат вода, ток, данъци, раждат безконтролно, остават ненаказани за престъпления, замяргат влакове с камъни, бият, изнасилват...
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че в Бургас *** население е дискриминирано....Spored men Balgarskoto naselenie e diskriminirano, zashtoto triabva da tarpi nabezite na tazi paplach-hlebarki gadni. Shte gi izdarjame i te shte ni se kachvat na glavata... Ia da si pokajat lichnite karti, da vidim kade im e postoianniat adres, sigurna sam che ne e v Burgas. Za Sf vaji sashtoto...
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
..... За предния коментар, само да добавя нека ги избесим, за ко* да хабим газ-та.
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хитлер е използвал газовите камери приди повече от 50 години, нека възродим тяхната употреба.... България над ВСИЧКО. Смърт за ***.