"Атака" срещу ромите в Бургас

Националистите искат да изселват мургавите ни събратя, те пък подават оплакване за дискриминация
190
"Атака" срещу ромите в Бургас
Миналогодишните размирици в Красна поляна продължиха няколко дни. Снимка: БГНЕС

Около 30 коли с привърженици на “Атака” са окупирали бургаските квартали “Меден рудник”, “Победа”, и “Горно езерово” преди седмица.

"Националистите искаха да изселват циганите от Бургас", оплака се председателят на Областния ромски съюз в града Митко Доков.

Причините за атаката били, че ромите нарушавали обществения ред, тормозели българските семейства и крадяли от техните имоти.

В тази връзка, мургавите жители на трите квартала са изпратили жалба до Центъра за правата на ромите в Будапеща за това, че в Бургас циганското население е дискриминирано.

Напражението между националисти и роми отново се покачва, коментираха запознати със случия.

Dnes.bg припомня, че миналото лято се разрази огромен скандал между скинари и роми в столичния квартал Красна поляна.

Последваха 2 дни на циганска вендета, като въоръжени с всякакви подръчни средства местни жители се опитваха да отмъщават на българите в квартала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
ne triabva da zabraviame 4e i te sa hora.no ako prodaljavat da jiveqt po tozi mizeren na4in i da praviat deca kato rasprani i da iskat darjavata da gi osigoriava eto togava triabva da se vdignem i da gi izbiem sami.
110
1
 
0
 
! Отговори
насс преди 15 години
*** КОГАТО ПОЧНЕ ДА РАБОТИ ЩЕ СТАНЕ ЧОВЕК...
109
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
срещу *** терор има само едно оръжие - държавен терор. вземете пример от САЩ как имат най-много затворници *** и араби
108
1
 
0
 
! Отговори
Арив и Рамзина преди 15 години
Ех, че хубав ***! Разкошен е!ТОЙ ЩЕ СЛОМИ *** СБИРЩИНА НА АТАКА! ***, ВЪВ ВАС МИ Е ВЯРАТА НАТРОШЕТЕ КОСТИТЕ НА АТАКА, МАСТОТО ИМ Е ЕКАРИСАЖА, ДА ИЗГОРАТ КАТО В РЕТОРТИТЕ НА ХИТЛЕР !ДА НАВРЕМ НА КЮРДА СИДЕРОВ БУХАЛКА В АНАЛНОТО ОТВЕРСТИЕ ! ДА МУ НАПРАВИМ КЕФ !!!
107
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма никаква държавна власт. при комунизма си беше 100 пъти по-добре. сега политиците само ни баламосват с демокрация и разделение на властите но истината е че просто държавата не работи. решителни мерки и ако трябва да се увеличат драстично данъците и силовия апарат на полицията, армията и държавна сигурност и да се уволнят или пенсионират всички досегашни съдии и прокурори за несправяне с работата като се назначават само млади
106
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
To4no pe6tite na Kremikovci bezdeistvat sega,eto material za tiah ;-)
105
1
 
0
 
! Отговори
svetla преди 15 години
колко много си прав в изказването си,но се питам дали някой ще се замисли върху това което си писал-браво,така трябвя да расъждава истинския българин.
104
1
 
0
 
! Отговори
71 NE! преди 15 години
Za tvoq komentar, nqkoga nesto da ti se e sluchvalo, da sa tenapadali ***, da sa te krali..... kato postradash togava ste govorim za tolerans..... dano nokoga ne ti se sluchva nisto losho, jivie si jivota ostavi ni da izbivame *** .SMURT za ciganina
103
1
 
0
 
! Отговори
щ преди 15 години
Докато *** са лесно-манипулеруем електорат едва ли ще видим някакво развитие по въпроса... Единствено по-радикални организации като "Атака" могат да направят нещо(макар и не нещо особено...).
102
1
 
0
 
! Отговори
Атака преди 15 години
Цяла България е с вас!!!Давайте избиите ги
101
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атака са прави дотолкова доколкото *** население тероризира българското. *** окрали или тормозили българи трябва да се съдят най-строго като терористи с цялата строгост на законите в тая държава. щом като искат да крадат и да тероризират, да ходят в Европа и там да го правят
100
1
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
*** не подлежат на интегриране,те са си номади.Нали им направиха мезонети в двуетайни блокчета в Пловдив ако не се лъжа беше.Ами те изпокъсаха мокета,изпонасраха новите жилища,искаха си техните коптори,където животни и хора живеят заедно.Спомням си, че им искаше общината някакъв символичен наем, но те поставиха условие,че повече от 10 лв не дават,това е върха на цинизма.ТЕзи хора имат само претенции и постоянно се оплакват,че не им се спазват правата,но наложи ли се да работят търсят заплати около 1000 лв,нищо че повечето от тях са неграмотни.Според мен те трябва да будат затваряни в *** гета,обаче гетата да са законни и там вече да правят,каквото си искат, те нямат работа сред българите,защото никога няма да станат българи.В нашия вход има две *** семейства от комунистическо време,ами то не бяха кражби на парно, на вода,сега единя *** е в затвора ,ако не се лъжа за кражба на ток, мазетата ни се разбиват периодично, никой от входа не ги ползва вече,пране на хората от първите етажи изчезва,какво ли не крадат,те не могат да бъдат интегрирани, мястото им е в законно гето.
99
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не че поддържам Атака, но за *** съм 100% с тях. ако не спрем тоя *** терор и тормоз над българското население, след време ще стане гражданска война и държавата наистина ще пламне. задължително приемане на нов закон за защита на българското население и драстично увеличаване на данъците от *** население за да се покриват разходите на държавата за полиция, армия и неплатени сметки. който отказва да плати - конфискация. и социални помощи само срещу обществен труд. САЩ са държавата в света с най-много затворници и никой не е пропищял че те работят като каторжници за обществото
98
1
 
0
 
! Отговори
staria преди 15 години
От Добруджа съм....До 1940г. е под Румънска окурация...През 35 - 36г. има изселническа вълна към Турция. Всички продават имоти и на пристанище Констанца чакат кораб за Турция. 2-3-4 месеца няма такъв....Парите , похарчени за храна на място т.е. Румъния. Кораба пристига и една част с рушвети е качена. След ден кораба ,,потъва,, ....Втори няма.... Да сте чули в Румъния за турско малцинство?....
97
1
 
0
 
! Отговори
Nerealen преди 15 години
Lelee kato cheta glupostite i se izprishtvam, v taia Hataka ima niakoi s pone sredno specialno ili vsichki shte narkomani kato Mitko leketo!!!!( i ne sum ***)
96
1
 
0
 
! Отговори
simpatizant преди 15 години
1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации. 3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт. 6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка. 8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия. 9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите. 12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак. 13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията. 15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй. 17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка18. Провеждане на операция Чисти ръце. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието национално предателство. Съд за национални предатели.20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското.
95
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
чичко ХИТЛЕР го е измислил, а ние си имаме белене и на порции все ще се съберат
94
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** маймуни грозни миризливи и крадливи
93
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
nqma koi da gi opravi tez *** daje i Ataka prekaleno mnogo prava im se davat i za tova sa na tozi hal za6to 6te raboti kato darjavata mu pla6ta na borsi i tai natatak samo qk boi i qka rabota 6tegi opravi daim vzemem straha da znaqt 4e ima BALGARI v taz darjava
92
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щом като тормозят българското население има си начин да се справим. братя българи, да се въоражаваме с Калашников и да излезем на партизанска война срещу грабителите. каквото повикало, това се и обадило. и ей българи да не продавате къщите си и имотите си на ***. защото вината за сегашното положение е голяма на самите българи които продават по села и градове имотите си на ***