"Утре за всеки", ама вдругиден. Отряза ДАНС. Мълчи

Фондацията уж питала ДАНС за дарението на Бончев; проверка за произхода на 157-те хил. евро обаче няма да има
7 авг 2008 15:46, Екип на Dnes.bg
36
"Утре за всеки", ама вдругиден. Отряза ДАНС. Мълчи
Преди дни шефките бяха много щастливи, а днес мълчаливи. Снимка: БГНЕС

Фондация "Утре за всеки" категорично не е искала ДАНС да проверява произхода на парите, внесени от Ангел Бончев, съобщиха от Агенцията.

От там уточняват, че в началото на седмицата фондацията е изпратила до Васил Киров, директор на  "Финансово разузнаване"към ДАНС, статистически формуляр, а не формуляр за съмнителна операция.

С него го информира, че е получила дарение на стойност 157 хиляди евро.

Статистическият формуляр е документ с регистрационна цел, той не позволява на ДАНС да иска допълнителни данни за произхода на парите.

В този случай финансовото разузнаване няма право да събира данни.

Другият формуляр – за съмнителна операция, дава основание за изискване на допълнителна информация, за да се докаже произхода на парите.

Веднага след получаването на формуляра Васил Киров праща писмо и пита:

"Дали писмото ви представлява уведомление за съмнителна операция за плащане в брой на стойност над 30 000 лв.? Уточнението е необходимо, тъй като сте използвали формуляр за предоставяне на статистическа информация. И ако това е съмнителна операция, ДАНС ще изиска копие на цитирания от вас договор за дарение, декларация за произхода на средствата, информация за номера на банковата сметка, по която са наредени средствата, както и името на банката, където сметката е разкрита".

В отговора си Румяна Козарева, председател Фондация "Утре за всеки", пише, че те нямат съмнение в произхода на парите:

"Фондацията няма основание да смята, че е налице съмнителна операция. Дарителят Ангел Бончев обяви пред камерите на телевизията, че парите, които дарява на фондацията, са събрани от негови приятели".

В разпространено до медиите съобщение от ДАНС са категорични, че този отговор е предизвестеният край на така наречената проверка за произхода на парите на Ангел Бончев.

Според закона, ДАНС може да бъде сезирана от финансови институции и от фондации.

Тя обаче не може да се самосезира.

Само пред ден цялото ръководство на фондацията даде шумна пресконференция и обяви, че е получила банковото извлечение за преведената от Ангел Бончев сума.

Тогава шефката на "Утре за всеки" Румяна Козарева обяви, че тъй като стойността на дарението е над 30 000 лева, е изпратен доклад до Агенцията за финансово разузнаване за проверка на произхода на парите.

На 29 юли в репортаж по bTV похитеният бивш президент на "Литекс" подписа договор за дарение, въз основа на който фондацията получи 157 000 евро дарение за лечение на болни от рак на млечната жлеза.

Миналата седмица в интервю за Dnes.bg Румяна Козарева нарече финансовата инжекция от Бончев "чудо", а днес телефоните на фондацията заглъхнаха.

Въпреки настойчивите ни позвънявания, до този момент редакцията на Dnes.bg не успя да се свърже с нито един от представителите на Фондация "Утре за всеки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
ха ха ха !! Всеки който иска да му се изперат парите от откуп ще прави фондация и ще задължава роднините на отвлечения да даряват мангизите н нея, така това няма да е откуп а ще е напълно законно дарение!!
35
0
 
4
 
! Отговори
njama znachenie преди 15 години
Много ми е чудно защо още си задаваме въпроси помежду си, а не там, където са длъжни да отговорят и да действат. На мен ми е неудобно да си пусна вкъщи телевизора и да гледам рекламен клип, който подканя богатия по душа и беден по джоб българин да даде левче за бизнеса на едни дами, които през живота си не са правили друго, освен бизнес. Няма лошо, всеки има глава, да мисли... Ама защо услужливо им се помага с неуместната употреба на понятия като благотворителност? И кой балък ще повярва, че клипчето, натъпкано със сълзливи думички и безсрамно показване на осакатеното тяло на оперирана жена/безумна спекулация, тези реват за съд!/ върви в национален ефир бадева??? Хайде моля ви се! Отвориш списание - "Утре за всеки"... национална кампания... ще падна! Отвориш женски вестник - "Утре за всеки... национална кампания... Пуснеш чешмата - "Утре за всеки... национална кампания... Може ли някой да ме светне кое точно е националното в тази кампания, че не стоплям... И що никой не намекна на нашего брата, настойчиво подканян да си пусне СМС-чето, колко ще чини на ден престоя в този мечтан и иначе вероятно нужен център? Не знам за вас, ама мен направо ме е срам, че ни вземат за толкова прости, честно! Иначе халал да са им такива пари, взети без капка свян от хора, които са в беда... оставете другото...
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Другарката Козарева - нещо общо с др. Иван Козарев - първият български партизанин??????
33
0
 
1
 
! Отговори
krasimir georgiev 2 преди 15 години
bg xitar petar ve4e nee nazionalen geroi izmamnik kradez s mnogo prisadi za zatvor
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Лелеее, колко са нагли тия от фондацията, изиграха отлично сценарий, неизвестен нам, но очевидно перфектно разработен.Не зная дали съществува вече кауза, с която някой да ме излъже и да дам от и без това за нищо не стигащите ми приходи.*** мафиотски
31
0
 
1
 
! Отговори
AzUrAL преди 15 години
Аз ли съм *** или нещо не загрявам.Че ДАНС не могат ли да се самосезират сами?Значи ако получат единия документ могат да направят проверка,а ако получат другия нямат право???Хайде не ни взимайте за баламурници.Не е нужно на ДАНС да чакт някакви документи и сигнали за да проверяват тия неща!!!
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Добра схема и хитро измислено...:) Евала! Фондацията получава парите и жена му я освобождават, а фондацията не иска да се проверяват парите....чудесно измислено....хем и паричките ще се изперат, защото една по едра сумичка задължително се проверява...:) А сега кой стои зад отвличането...елементарно:)
29
0
 
2
 
! Отговори
БС2003 преди 15 години
Тарторите на тази фондация са безсрамни търгаши.С получените пари ще си ремонтират и поддържат частния дневен център "Аюрведа" и ще дерат болните хора с платени услугисъс съмнително качество.Не изпращайте SMS-и на тези спекуланти с човещкото нещастие.Ако имате пари, по-добре ги дайте на някоя онкологична болница.А защо ли тези болници не организират на свой ред събиране на средства чрез SMS?Много хора биха отделили по 10-20 лв -че и повече- и всъщност ще се съберат немалко пари за раково болните , а не за остап бендеровците от фондацията.
28
0
 
1
 
! Отговори
dance преди 15 години
ДАНС-ингът на мафията...When you ДАНС with the Devil, you wait for the music to stop.
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Утре за всеки", ама вдругиден. Отряза ДАНС. Мълчи.....strahotno zaglavie...ne6tastni draska4i
26
0
 
3
 
! Отговори
Nat преди 15 години
al4ni bokluci 6te stoim na opa6kata na Evropa,ot tova po-goliamo prane na pari(publi4no opovesteno)-zdrave mu kazi! I bili sme se borili s korupciata-da,ama ne,dokato niakoi hora si misliat,4e sa nedosegaemi i mogat da praviat kakvoto si iskat! Dobre,4e se mahnah ot taia darzava,i za takiva slu4ai me e sram,4e sam bulgarka. Ami ia gi vizte tezi hieni kak sa oble4eni,a parite bili otivali za rakovo bolni hora-viatar i mugla! Po cial sviat deinostta na po4obni fondaciii e napalno prozra4na i se kontrolira,no ne i v 4algaria,tuk e samo edin ot mnogoto na4ini da se zabluzdava ob6testvoto i da se krade! No vse pak ravnovesie ima i az viarvam,4e 6te im se nameri maistora!
25
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
преименува на ФОНДАЦИЯ " ВСЕКИ УТРЕ С ПО ДВА ОТРЯЗАНИ ПРЪСТА "
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
dali e tragediq ili komediq? kvo 6te kajete?
23
0
 
1
 
! Отговори
Tq преди 15 години
samo za bolesti da gi dadete tiq pari, ama vashite! make vi neshtastnici, podigraha se na cqlata darjava i Bonchevi i tiq kokoshki ama toi gospod bavi ama ne zabravq! Vsi4ko se vrashta dragi mi alchni ku4ki!
22
0
 
2
 
! Отговори
theNiksan преди 15 години
НЕМА ТАКАВА САТИРА!
21
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
"пирамиди, фараони и бълъци за милиони...куче влачи- рейс...диря няма, няма , ей....." както се пее в една песничка.
20
0
 
3
 
! Отговори
кокошка преди 15 години
Чуден шопинг се очертава за трите грации от снимката...Кеф ти "Прада",кеф ти-"Версаче".Искрени съболезнования за *** на майката на номер 10-тя знае,как реално стоят нещата.
19
0
 
2
 
! Отговори
mary преди 15 години
тази фондация просто си върти бизнеса. ако сградата която са наели се ремонтира от събраните средства, знаете ли какви ще бъдат цените за тези които имат нужда от рехабилитация, кой ще поеме разходите по подръжката и всички лекарства и обслужващ персонал- самите болни.....ако могат да си го позволят.това просто ще бъде един частен, скъп санаториум и познайте кой ще печели от всичко това.
18
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ами съвсем нормално са постъпили какво да направят!? Ако Бончев си иска парите е отделен въпрос, но не съм го чул да твърди подобно нещо. Има право на иск и всеки съд ще развали договора. Друг е въпросът, че тези женици са плямпали глупости преди това. Щели да питат за произхода на парите-глупости.
17
0
 
2
 
! Отговори
Бог преди 15 години
"Тя обаче не може да се самосезира."На бодлива крава бог рога не дава.