Фермерите искат да гледат говедата си в Гърция

Те пак протестират пред Министерството за земеделието
13 авг 2008 13:58,
28
Фермерите искат да гледат говедата си в Гърция
Снимка: БГНЕС

Българските животни да бъдат закарани в Гърция и там да бъдат сключени българо-гръцки сдружения, които да отглеждат говедата ни.

Това каза председателят на Асоциацията на млекопроизводителите Адриан Цаконски.

По думите му, фермерите ще се борят докрай за правата си.

"Ако е необходимо, ще вдигаме барикади, ще се бием с камъни и ще влизаме в ръкопашен бой", заяви Цаконски.

Управителният съвет на протестиращите ще обсъди как ще продължат протестните им действия другата седмица.

На днешния протест пред Министерство на земеделието и храните фермерите бяха излязли с плакати "Богат министър - богат фермер", "Корумпираните и мутрите - вън!, "Равен достъп до субсидии" и др.

С кавали и тъпани те скандираха "Ма-фи-я".

Животновъдите бяха подкрепени от народната певица Валя Балканска.

Очаква се всеки момент земеделският министър Валери Цветанов да разговоря с протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
31
 
! Отговори
Svetoslav преди 15 години
Прав е доктора!Тия плащат здравни осигуровки по 60 лв. на година, разликата до реална цена им доплащаме ние! За пътищата, които блокират не са дали 1 ст. строим им ги ние! Ама сега искали да им даваме и пари в брой!?!? И много ми е интересно ако в магазина има вносно мляко по 50 ст.и българско по 80 ст. колко от вас подкрепящи БЪЛГАРСКОТО ще си купуват по 80 ст. Да подкрепяш българското означава да подкрепящ ефективното производство. Ако някой не е ефективен по-добре е да фалира отколкото да се се налива пари в бездънна каца. Предполагам вие сте и тези дето ревете, че държавата трябва да запази Кремиковци, щото бил български производител. Аман от вас.
26
0
 
31
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ преди 15 години
ЕДИН КОМУНИСТ КАКТО СИ МУ Е РЕДА ОТИШЪЛ В 'АДА'. ТАМ ДЯВОЛЪТ ГО ВЗЕЛ И ГО СЛОЖИЛ НА ЧЕВЕРМЕ, КАКТО комуниста ТАКА СЛАГАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НАРОДА И ЗАПОЧНАЛ ДА ГО ВЪРТИ БАВНО И ДА ГО МЪЧИ. РЕШИЛ И СЛОЖИЛ КАРТОФИ В ЖАРТА ЗА ГАРНИТУРА.ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕН НА ДЯВОЛИТЕ ОБЯВИЛИ СЪВЕЩАНИЕ И ДЯВОЛА ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕ. ДОБРЕ,ЧЕ МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ БИЛО НАБЛИЗО И ТОЙ МУ КАЗАЛ;- АЗ ОТИВАМ НА СЪБРАНИЕ И ЩЕ СЕ ВЪРНА СЛЕД МАЛКО. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТИ ЩЕ ВЪРТИШ ТОЯ ТУК НА ЧЕВЕРМЕТО, НО БАВНО ЗА ДА СЕ ОПЕЧЕ РАВНОМЕРНО,А И КАКТО ТОЙ БАВНО Е МЪЧИЛ НАРОДА СИ., И ТРЪГНАЛ.КАТО СЕ ВРЪЩА, КАКВО ДА ВИДИ,МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ ЗАПОТЕНО БЪРЗО ВЪРТИ ЧЕВЕРМЕТО И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЕМЕ ВЪЗДУХ ЧАК. ДЯВОЛА ПОПИТАЛ ;- НАЛИ ТИ КАЗАХ БАВНО ДА ВЪРТИШ, ТИ ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗАШ.А ДЯВОЛЧЕТО ОТГОВОРИЛО-ТАТЕ, ТАТЕ АЗ КАТО ВЪРТЯ БАВНО ТОЙ КРАДЕ ОТ КАРТОФИТЕ.
25
0
 
31
 
! Отговори
- преди 15 години
Пък на това "докторче" да му кажа - като ти е все едно какво мляко пиеш, отиди в някоя друга държава,нагъвай хамбургери от генетични ***, пий суроватка и тлъстей. Ние сме в България, българи сме и затова подкрепяме българския народ. Не че инфраструктурата не е важна, но като останеш гладен като *** през зимата ще те питам дали ще говориш същото.Поне имай уважение към хората,които ти слагат хляба на масата.
24
0
 
31
 
! Отговори
- преди 15 години
Прави са хората - тия крадци съсипаха цялото българско земеделие. Сега ни внасят какви ли не *** от чужбина, подкопават цените на българските производители и ни предлагат най-долнокачествената си стока,внесена от къде ли не! Пък българските качествени продукти ги изкупуват за жълти стотинки и ги изнасят, за да печелят. Не си мислете, че в чужбина не оценят качеството на нашето производство. Лошото е,че обикновения производител няма сили, няма знания, няма опит да стигне до международните пазари и затова е принуден да продава за жалки пари на разни търгаши.
23
0
 
31
 
! Отговори
l;jhfd преди 15 години
Смешна работа. Нашите заслужават това, което получават другите от ЕС. А историята с Гърция е смешна и жалка. Преди 2-3 години гледах предаване по телевизията, където казаха, че на БГ фермер се падат средно по крава и половина докато за европа 70 крави на човек. Кой знае какви хора са се писали за фермери... за да е такова числото. Ако отидат в Гърция ще фалират веднага и завинаги. Тук ако фермата е със 100 крави ще има поне касиерка, чистачка, пазач, шофьор и т.н. и т.н. а в същото предаване показаха ферма състояща се от 140 крави и ДВАМА фермери - братя. НИТО ЕДИН ЧОВЕК ДОПЪЛНИТЕЛНО КАТО ПОМОЩЕН ПЕРСОНАЛ. Високотехнологична ферма естествено. Та двамата братя казаха, че вече 70 крави на човек не е рентабилно и гонят 100 крави. Абе такива ми ти работи. Но определено е справедливо да получават толкова субсидии, колкото другите фермери в ЕС
22
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ще станем граждани на света!
21
0
 
31
 
! Отговори
! преди 15 години
питам.
20
0
 
31
 
! Отговори
Doktor преди 15 години
:) Напротив не ги защитавам, пълни *** са и трябва да си ходят и заради тези твои любими ПРЕДВИЖДАНИЯ. Ти явно си за субсидиите и за изпълнението на ангажиментите, които са поели комунистите, така че споко твоите хора рано или късно ще ги изпълнят и ще си гледате говедата с наши пари на воля. Да сте живи и здрави!
19
0
 
31
 
! Отговори
hfht преди 15 години
hghjkii
18
0
 
31
 
! Отговори
лудото ленче преди 15 години
Когато тези пари баха ПРЕДВИДЕНИ за отрасъла,ти къде беше?Нещо не ти се чуваше гласът меден загорски!А сега,като притиснаха правителството да ги дава и започвате вой"понеже обаче защото"!Демек,защитаваме НАШИТЕ от ЛИБЕРАЛНИ позиции!Пък сте много сръчни,бе!Дето вика Гацо Бацов,"яз от толчав съм си голем гявол!"Айде бегай!
17
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Пак се излагаме пред целия свят. И за какво, мислите? Заради прословутите субсидии? Или май по-скоро заради политическите амбиции на някой си там... всички го знем кой е. Айде да го видим как ще се оправи той, като дойде на власт ипочнат да му стачкуват за какво ли не!
16
0
 
31
 
! Отговори
селянина преди 15 години
Оставете говедата и овцете в БГ. Изкараите в Гърция говедата от парламента и министерствата, те наистина не са нужни никому!
15
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
...i na gerena
14
0
 
31
 
! Отговори
az преди 15 години
..си ги гледаме в България-и по-точно в парламента!!!! :)
13
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
ei Pak nedovolni zna4i da im namaliavat globite . Da lajat darjavata pa da ne se globiavat naglite bokluci . A i kato znam 4e celia protest e organiziran ot GERB kakvoto i da napravi pravitelstvoto vse 6te sa nedovolni dokato ne predizvikat haos v darjavata .
12
0
 
31
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
ми не можем ли пък тук да си гледаме гръцки *** - иначе какво ще правим тогава без *** ? - и от парламента ли ще ги изнесат всичките ? - барем там да оставят някое друго за разплод - таман свикнаме с говедата и ще ни ги изнесат в чужбина - после какво ще си хукаме вечер докато гледаме новини по телевизията ?
11
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
говедата са в квартал под хуяне
10
0
 
31
 
! Отговори
че да видим мисъл преди 15 години
Когато на събора започне надиграването,всеки своето хоро заиграе-побеждава най-добрия.Има и общо,но за това ъкъл трябва.Само правителството ли е виновно,като частност,или е образ на всички.Първото почти демократично е възможно да си слезе,тогава с каквото трябва се въоръжете,че други неграмотни върху ви,да не си и помислят да се практикуват.Защото те не знаят,че са сами в играта,и така -първо себе си погубват.Малки са за да играят в играта на големите,това ,че са наивни и подскачат около батковците-значи ли че са значими.Малко са Българите-много генералите от филмите на личната им фантастика.Култура не може да се открадне,защото тя не се краде,тя се разбира,а за това е необходим интелект за да го осъзнае.Всичко останало е гледал филма,не го разбрал,но има глупостта да си самовнуши,че е един от главните герои.
9
0
 
31
 
! Отговори
преди 15 години
Животновъдите явно се употребяват за грозни политически игри на опозицията и най вече от ГЕРБ, Болен Лидеров и седесарите дето не се знаят от кои са. Питам целокупния народ - А, бе хора , вие като ходите на работа и като се мъчите в дребния и среден бизнес , кой ви спонсорира? Като са се захванали със животновъдство тютюн и другите там дейности да са мислили. Защо на нашия гръб ще си опъват златните ланци по жълтите павета на София? Кой ги подкокоросва замисляте ли се. То дядковците и бабките с козичките по селата гледат животинки тези искат пари да политиканстват по кръчмите , а оглозганата ни Държава от такива като тях да им дава пари на томбак. Пуснете ги да идат в Гърция. Да ама там ще им конфискуват говедата и ще видят пари през крив макарон. Ще им измислят някоя болест и ще ни ги върнат по магазините във вид саламчета и др. Да не си мислят , че в Гърция ще им постелят. Тука така са намерили така им диктуват, а като са по улиците толкова време кой им храни животните нали са толкова зле горките живи да ги оплачеш като им гледаш вратовете и ги сравниш с тези на пенсионерите, с тези на работещите за минимална заплата, с децата ни най вече.
8
0
 
31
 
! Отговори
a преди 15 години
Doktor най-вероятно си доста глупав и нищо не разбираш от икономика. Да не си някой второкурсник медицина? :)