Кардам в тежко състояние, цялото семейство е при него

Принцът и съпругата му Мириам катастрофираха с колата си край Мадрид
17 авг 2008 17:05,
229
Кардам в тежко състояние, цялото семейство е при него
Принц Константин, майката на Кардам-Маргарита Гомес Асебо, принц Кирил и принц Кубрат пред болницата. Снимка: БГНЕС

Състоянието на най-големият син на Симеон Сакскобургготски княз Кардам продължава да е тежко, но дишането и жизнените му показатели са добри, съобщават от болницата в Мадрид, цитирани от говорителя на бившия български премиер Галя Дичева.

Тя добави, че в болницата е и баща му Симеон Сакскобургготски, както и цялото им семейство.

Дичева допълни, че получава от цялата страна писма и обаждания, изразяващи съпричастност към нещастието, сполетяло семейството на Сакскобургготски.

Молебени за здраве на княз Кардам ще бъдат отслужени в над 80 населени места у нас.

Църковни служби за здравето на Кардам и съпругата му Мириам вече са извършени в Троянския манастир и в храмове в Пловдив, Габрово, Севлиево, Тутракан, Кърджали и в село Кардам.

Във Врана се обаждат и лекари, които препоръчват консултациите с техни колеги, хирурзи от САЩ, Германия и Франция.

Dnes.bg припомня, че българският принц Кардам изпадна в кома, след като получи тежки травми в областта на главата по време на автомобилна катастрофа в Мадрид.

Хесус Медина, който оглавява медицинския екип в мадридската болница "Досе де Октубре", заяви, че прогноза за състоянието на българския принц все още не може да бъде давана, докато той не бъде изваден от комата в следващите три до пет дни.

Освен на главата, Кардам има и тежки травми по ръцете, като дори съществува опасност от ампутация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
edna neokastrena drianovica za caredvorcite
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ме занимават с този *** противенДа си го крият тав по землянките пък и цялото криво "благородническо " семейство- кой от кой по криви *** - не ме занимавайте що не пишете за някой ценен българин , ами тука на *** само объщате воимание. Желая здраве .
166
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Аз пък не се срамувам, че съм българка. Много срамежливи се извъдихте тука, срамували се от народа, срамували се ,че са българи. Айде у лево!Тука гледам и "възмОтени" има, пфф , бас държа ,че извън нета са най-лицемерните мижитурки на света.П.П: По темата няма кво да коментирам , така е трябвало - така е станало.Пожелания да се оправи или не - нямам , просто щото не ме интересува.П.П.П: Айде ся,да се намери още някой , дет и от мен да се срамува. Пфф , да ви ***** в комплексарските мнения.
165
0
 
0
 
! Отговори
Jenny преди 15 години
Kolko sme jalki bylgarite! Kak e vazmojno da se radva chovek i taka da zlobee za neshtastieto, koeto spoletya semeistvoto. Ne sam simpatizantka na Simeon, no ne bih se radvala na takova neshtastie. NE BADETE ZLOBNI, HORA! Nauchete se da badete predi vsichko dobri
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
но да помогне и на БЪЛГАРИТЕ!Защото неговия баща - Симеон Втори е миропомазан свише да служи на България! Той получи този шанс, но бе използван от червената мафия. Вината на Царя е, че заради имотите си се коалира с турци и комунисти.А народът е в кома, умира...
163
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
Nistina se chudia ti izobchto normalen li si da pichech tolkova gluposti i to na smetka na nechie nechtastie ...izobchto ne mi kolko gori si e vzel Simeon ochte poveche che sa negovi , lichno az poznavam hora koito si vurnaha dosta poveche imuchtestvo s restituziata , no nai mnogo nedoumiaviam kakvo negativno ima v sdelkata s breidy obligazii , ti izobchto znaech li kakvo e investizionen risk i po kakuv nachin investitorite gledat na durgavi koito durgat Brady obligazii , znaech kolko puti se povichi ratinga blagodarenie na tazi operazia i kolko hora poglednaha na nas po po drug nachin za investizii,absolutno suchite operazii biaha izvurcheni ot mnogo drugi razvivachti durgavi . Tui che niakakva kapitalova zaguba e nichto v sravnenie s pologitelnite efekti , no ti iavno mnogo gi razbirach.....ei sram me e ot vas
162
0
 
0
 
! Отговори
tanq преди 15 години
На Кардам му е все тая за България,а ние сме тръгнали молитви да правим.Попвете защо не се молеха за жертвите на Ставийски и за хилядите българи,пострадали от катастрофи?Не му мисля злото,но наистина губим мярата и при съчувствието и при злобата си.
161
0
 
0
 
! Отговори
Фернадес преди 15 години
Той вече 80% е мъртав!Мозъчната смърт е настанала ,предстои КАРДАМ да бъде разтранжиран като донор на органи за трансплантация на крайно нуждаещи се. В момента се подготвят реципиентите и КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО , манафистите от НДСВ и Бойко Борисов ще ядат варено жито !
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, срамувам се от моя народ. Не исках да призная падението на народа си, толкова низко, че да пожелаят смъртта на човек когото въобще не познават.... и да се радват на неговото нещастие. Да, не отричам, че животът е СКАПАН, на кого не е .... но възможно ли е да бъдете толкова жестоки. А помислихте ли за децата на Кардам? С какво те са заслужили това? Защо сте толкова жестоки? Мое би ако бяхте обърнали повече внимание на историята на своя ГОРД и СЛАВЕН народ щяхте да сте по-добри хора. P.S. И ГОРД не означава ВИСОКОМЕРЕН, а СЛАВЕН не означава да имаш пари и да можеш да мачкаш по-слабите от теб.Подкрепям изказването на 156
159
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Potresena sam ot niakoi komentari.!!! Nadsmivate se nad chujdoto neshtastie,no badete vnimatelni,nikoi ne e zastraxovan ot loshoto !!!
158
0
 
0
 
! Отговори
бууу преди 15 години
и аз си помислих "бог наказва крадците, като им отнема възможността да се радват на ограбеното" нека този човек да се оправи, но бащата дава ли си сметка, че сега е момента за покаяние - когато никакви ограбени пари не могат да извадят сина му от кома. има някаква ирония в това, че на този, който изсече сума красиви гори, открадна с 4хил. декара гори в повече, поиска и получи земя в горските фондове, която кърдиса и посече и огради с 300дек. в повече земя от землището в Боровец около вила Бистрица, та синът на този крадец се удар именно в дърво - сякаш далечните горски братовчеди на нашенските непомилвани дървета взеха нещата в свои ръце. ако някой ме мисли за отмъстителен или не-християнин да види хайтов какво пише в разказите си. Дано таткото се позамисли какво прави - нима той жали българските деца? А майките им? Какво направи Кирил с българските брейди облигации? Е, могат ли парите от тях да върнат брат му? С интерес ще следя идващите 800 дни!
157
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
абе хора ... вие луди ли сте да говорите ,че причината може да е от алкохол ?! - българските князе не пият ! - вие още малко и ще изкарате негово Сиятелство - алкохолик бе ! Ами причината за инцидента е много ясна .. - просто Ягуарът му , съвсем естествено е решил да се качи на дървото , но се е подхлъзнал , паднал е и се е претъркулил няколко пъти ... , ако беше , например с форд Мустанг - щеше да си минава спокойно между дърветата и това нямаше да се случи - просто изборът му е бил лош ... Вземете си поука и внимавайте , какво купувате да карате...
156
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 15 години
Става ми мъчно... Защо така се плюем взаимно, като че ли няма кой да го стори вместо нас? Колко от вас, дето ругаете собствения си род, познавате другите народи? Колко от вас са живели сред немци, австрийци, англичани, французи? Колко от вас са направили нещо добро за страната и народа си? Много е лесно да се пише и да се говори. Също е много лесно да избягаш и да наблюдаваш отдалеч как се развиват нещата. България ще се "оправи", когато всеки започне да си върши работата, когато започне да уважава ближния си и престане да излива злоба върху него. Не се самоунищожавайте, Българи! И без това има достатъчно желаещи да го направят вместо вас.
155
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Tuk nai dobre se vijda liceto na naroda. Kakva vrazka imat krajbite na bashtata s jivota na sina mu...? Zlobata niama da vi donese pechalba, nito shte vi varne okradenoto. Bashtata e oshte jiv,nakajete nego! Nakajete, tozi koito go dokara.Radvahte se na Tsar,- iskaite si sega okradenoto. Izgonete go ot stranata! Kogato ima krajba, az vinagi obviniavam dvama. Parvo- tozi koito krade i vtori tozi koito ne znae da pazi svoeto.Sramota e hristiani da praviat izkazvania lisheni ot razum i savest.
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз се учудвам защо така дърветата привлякоха тези на които най-много съм държала като личности,Затуй не съм от вярващите в Бога,
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В механатаТежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава! Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, - грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песнии зъбим се на тирана;механите са нам тесни -крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем,забравяме думи, клетви,и немеем и се смеемпред народни свети жертви! А тиранинът върлуваи безчести край наш роден:коли, беси, бие, псуваи глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия!На душа ми да олекне,чувства трезви да убия,ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу,на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго,а вий... вий сте !Такива сме си ние!
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
- как така се е блъснал в дърво и то в населено място? В населените места по света дървета има и то много. София е една от малкото столици, в която живущите считат, че дървета не им трябват, а въздуха сам се пречиства!
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i ia ne govorete ot imeto na Gospod shtoto i tova edva li znaete kakvo e,*** nedonoseni.tova li vi e NAI GOLEMIA PROBLEM?KOGATO TRIABVA DA SE SVALIA PRAVITELSTVOTO TRAETE KATO MISHKI V TRICI,A INA4E MNOGO LAETE NEDONOSH4ETA MARZELIVI
150
0
 
0
 
! Отговори
Cиготуpи Haкурa преди 15 години
Цял ден плаж, хубава вечеря, после в леглото с гаджето и когато тя заспа, чета в новините, че синът на мадридския крадец и комарджия се гърчи в агония и бере душа :) Колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив :)))
149
0
 
0
 
! Отговори
driverf1 преди 15 години
До 139Ами като "народния" съд не го съди,ГОСПОД Е РЕШИЛ ДА ГО ОСЪДИ,пък дано Симеон втори си вземе поука,той и без това провали българската история с името на внука си ХАСАН ли беше.... .....Както са в Испания,да си останат там.....един по един (той ГОСПОД си знае работата.....)Хайде толкова от мен.....