Лентата "Шестимата от Бенгази" зацикли

Никой от "Sixth Sense" не потърсил сестрите, за да разкажат историята, необходима за написването на сценария
22 авг 2008 17:13,
52
Лентата "Шестимата от Бенгази" зацикли
Снимка: БГНЕС

В задънена улица се оказа създаването на филма за съдбата на българските медици и палестинският лекар Ашраф.

Никой от компанията Sixth Sense не е потърсил сестрите, за да разкажат историята, необходима за написването на сценарий за лентата.

"От съвместната ни пресконференция през декември миналата година досега никой не ни е търсил, нито пък ние сме ги търсили" зави за БГНЕС д-р Здравко Георгиев.

"Нека да дойде есента, сега не ми е до тях имам си други проблеми и друга работа", каза още д-р Здравко Георгиев.

През декември 2007 година холивудските продуценти Ричард Хардинг и Сам Фойър дойдоха в София, за да представят проекта си за филм за съдбата на медиците.

Лентата даже имаше работно заглавие - "Шестимата от Бенгази".

Преди 9 месеца продуцентите дори обещаха филмът да бъде завършен до края на 2009 година, а през тази да се пише сценарият за него.

„Още не сме влезли в контакт с актьори, но бих искал ролите да бъдат изпълнени от имена като Анджелина Джоли, Джефри Ръш, Кейт Бланшет“, каза тогава Хардинг.

Тогава основен проблем пред холивудските продуценти беше стачката на сценаристите в Меката на киното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
"жител" преди 15 години
Вие сте жалки мишлета, ако имаше държава това нямаше да се случи първо. За филма много ясно, че някой използва тяхното нещастие за свой цели. Най-доброто, което могат да направят е да заведат дело срещу държавата в лицето на отговорните лица тогава.
30
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
време е да се засрмят истига са ламтели за пари те трябва да са по ниски от тревата.Ако бяха работили нормално през тия години нямаше да могат да съберат толкова пари аз съм бил наработа в Либия и знам как се пести там.Нека да одговорят защо са има ли празни банки от кръв в квартирата ?Нека да не мислим че са искали да заразят децата значи са правили търговия или бог знае какво.А ако беше успял преврата срещу Кадафи едната от тях щеше да е заместник първа дама ида командва там.Те най добре знаят истината и нека да си налягат парцалите ида са благодарни че са си тук свободни и да се хващат на работа.
29
0
 
1
 
! Отговори
чапаев преди 15 години
Тези станаха вече противни за хората, само знаят да плачат,държавата толкова пари похарчи за тях и те пак ревът,и сега се правят на интересни ,че не ги били потърсили ,че кои са те да не са хванали моисей за жезъла случайно,писна ми от тях.
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Дали още има хора които съчувстват на тези? Има заблудени - това знам, но не е късно да им се обяснят точно как стоят нещата. Но дали има хора които им съчувстват ме интересува...?
27
0
 
1
 
! Отговори
stef40 преди 15 години
Дами и Господа, нека се опитаме да си представим как някой велик българин би оценил коментарите ни по темата! Примерно - Левски, или пък Вазов, Йовков, Елин Пелин! Май е време да разберем и да си признаем колко жестоко са ни деформирали комунистите...и да престанем да им позволяваме да ни превръщат в смешни и жалки същества. Ако живеехме в нормална, "бяла" държава, с висок стандарт на живот, пак ли така щяхме да мислим? А и медиците ни дали щяха толкова много време да вегетират между живота и смъртта? Впрочем - при Кадафи наркотиците са обявени за оръжие за масово унищожение - дали не е прав? Колко много въпроси без отговор...Извинявайте, ако съм обидил някого!
26
0
 
1
 
! Отговори
Silvia Georgieva преди 15 години
Филм!!!!!!!!!!! За тези ?????????????? Боже опази!!!!!!!!!! Вие луди ли сте,че кой ще го гледа?????? Не ,направо съм възмутена!Как въобще може да се случва такова нещо!!!!!!!!!Първоначално ги съжалявах,но като разбрах какво се крие зад това,направо ги намразих всички !!!!!!!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
не ни ли стига филма дето ни го въртят от толлкова години та ще продължават да ни занимават с техните злощастия.аман от криворазбрана цивилизация.че излъгаха цял свят с мнимата си невинност излъгаха.вместо да се кротнат и да си гледат подарения живот продължават да дърпат дявола за опашката.айде на *** на географията щом толкова не са признателни.дано стане за тях толкова добре в българия че затворът в бенгази да им се стори като уютна хотелска стая.
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Браво 22 много точно го казваш.Всичко е така.ПОЗДРАВЛЕНИЯ за мнението ти!
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пак ли ни занимавате с тия, бе!!! Не са на мода вече. По-добре да снимат филмче за пияното шампионче и осакатеното от него момиче. Сценарият би бил по-интересен - патрул на пътя, насилствено опиване с алкохол, катастрофа, смърт, осакатяване, тайно разплащане, баща прахосник, проиграл на комар дареното, майка-орлица, осторожни прокурори, подкупни съдии, милосърдни пенсионери и сестри, имунитет от държавни отличия, угризения и наддаване на тегло, намеса на чуждо разузнаване, внезапна вендета...и всичко това на фона на призрачната изящност на ледената пързалка...Що хляб има в случая, за цял сериал може да стигне.
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
БОЖЕЕ,КОЛКО НАГЛОСТ И АЛЧНОСТ ИМА В ТОЗИ СВЯТ !Тези 6 от Бенгази ,дето с помоща на медиите маниполираха обикновенните граждани на Б ългария да ,,бъдат с тях в страданията им,, ,тези същите ,които сега навиват алчен вой по голям от страданията и смъртта на жертвите си ,невинни 400 дечица ,ОЩЕ ЛИ ИСКАТ???Нали уж искаха само да останат живи ?? Българският народ трябва да ги съди тях и правителството през този период ,дето си го вкарваха и участваха в *** политическа игра на гърба на народа ни .Опростени либийски дългове ,затулен процес ,3 смъртни присъди ,и много жертви .ДОКОГА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЩЕ СИ ИГРАЕ С НАРОДА ЗА СОБСТВЕНИ ПЕЧАЛБИ ИСИЕ С МЕДИЦИ,АНТОНОВ ,МУТРИ И ПР.А НАРОДА ЩЕ ПЛАЩА ! ТЕЗИ 6 ПЛАЧАТ БГ.НАРОД ДА ГИ ОСЪДИ !!ЗА ГАВРА С ПСИХИКАТА ,ЗА СКРИВАНЕ ИСТИНАТА И ЗА ИЗТОЧВАНЕ МНОГО СРЕДСТВА ! ПЪК НЕКА СЕ СНИМАТ КАДЕТО ЩАТ !
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Но ми писна да ни занимават с мъките си тез мед.сестри.Вместо да се радват на свободата си и на семействата си ,те неспряха да РЕВАТ е стига.Искат филм ,добре това да не е маги4еска пръ4ка -иска се търпение,4акане.Въвеждат ме на мисълта ,4е може би искат те самите да са акторите и да водят парада.Е нестава....има и по-бедни хорица от тях ,но не са тръгнали по-минестерства и незнам какви истанций да се оплакват.Ако някоя от тях може да про4ете коментарите то поне се засрами.....аман пя....малакизени та по его.
20
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
никъде не съм споменал за въже и затова кой го е заслужавал.моите постове са 16 и 17.колкото за това кой заслужава или не въже ги съди съд колко години беше че забравих и накрая ги осъдиха първо на обесване и след това се плати невиждан откуп десетки милиони долари които ние с теб едва ли ако се прераждаме ще ги отработиме някога във времето и пространството...айде много ти здраве.пожелавам ти още много състрадание.явно нямаш собственни грижи щом толкова се палиш. само да не ги обесят
19
0
 
1
 
! Отговори
D_R_N преди 15 години
Само да ти кажа да не се бъркаш с пост номер 15.Аз ти отговарям в пост 18. Казвам ти го за да не си правиш пак неверни изводи ;-)
18
0
 
1
 
! Отговори
D_R_N преди 15 години
Аз нарочно се изразих по-грубо.Вероятно с право си правиш изводите спрямо по-напред от мен написаното, но не си прав.Първо аз изпитвах състрадание към пленените български медици още от момента, в който разбрах за съществуването на този казус през вече далечна година, когато Слави още водеше Хъшове. Изпитвах искрено състрадание, както и да ти звучи, към тях и към близките им, когато на един дъждавен Гергьовден обявиха смъртните им присъди.И когато виждах как през откъслечните репортажи по телевизията с течение на годините тези хора престават да са същите след цилия този натиск, мъчения и отчаяние на които са били изложени.Много се радвах, когато официално обявиха че са помилвани от президента Първанов и стъпиха свободни на българска земя след всичките тези години. И наистина НЕ БЯХА САМИ ! Защото всеки един от хилядите, съпричастни към съдбата им независимо дали е взел участие в кампанията, има своя най-малкото моралед дял за тяхното освобождаване.Масовата подкрепа на обществото подсили многократно в последствие заетата ог българското правителство позиция за тяхната невинност, като след това тази теза се възприе от почти целия чивилизован свят.НО!Непосредствено след благополучното и справедливо разрешение на случая медиците показаха истинското си лице.Според мен държавата направи всичко необходимо за пълноцинното им завръщане към нормалния живот като достойни български граждани.Беше им дадена работа, бяха обезщетени с държавни пари за времето в плен, дадоха им жилища, а не могат да се оплачат и от медийно вниманние.И вече повече от година тези не спират да се оплакват колко зле били и как едва ли не дръжавата нищо не е направила за тях и им е обърнала гръб. Може ли да заплашват със съд България тея дето до вчера се молихми за тях?Цирковете с техните публични хленчения не са спряли от как се върнаха и уж всичко трябваше да е наред.Ако не разбираш за какво ти говоря, номер 13, попрехвърли някоя и друга новина свързана с медиците от изминалите месеци и сам се убеди.Защото новината по-горе, която стана тема за тези мои постове, за мен не е нищо повече или друго от поредния хленч!
17
0
 
1
 
! Отговори
Нормален човек преди 15 години
а-а-а... ето защо не можеш да изпитваш състрадание, защото мислиш, че който състрадава, е мазохист. Не е така бе злобарче, не съм мазохист, просто не злобея. А пък за "взимането"...ха-ха, защо мислиш, че хората искат някой да ги вземе при себе си? Просто е тъпо/а и грозно/ да казваш ТИ кой заслужавал въжето.
16
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
бред пит ще играе кадафи а анжелина жоли ще му го държи.сигурно децата им ще играят ролите на заразените от спин арабчета.само че ще трябва още да се понапънат и дано уцелят бройката щото са много жертвите на тези мърли.
15
0
 
1
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
като си толкова състрадателен а вземи си ги при теб.ще има да съ ...страдаш колкото ти се иска .те насищане нямат.ще ти изпият и последната капчица кръв и ще те оглозгат като пираниите в амазонка или тасманският дявол в тасмания.
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво да разкажат по-точно? Как са ку.рвалували ли?
13
0
 
1
 
! Отговори
Нормален човек преди 15 години
"...тея бувше к*рви много бърза забравиха ВЪЖЕТО дето сума ти и народ беше убеден че го заслужават.."Ей, нещастно злобно , не си мисли, че е "сума ти народ"! Вие злобните *** не сте толкова много, но пишете по-често.Щом стане дума за нечие нещастие, злобните *** викват срещу него, защото те са неспособни да изпитват СЪСТРАДАНИЕ. Мислят си, че никой не заслужава състрадание, освен тях. Никой не е зле, никой не е закъсал, никой няма нужда от помощ...освен тях - злобните ***. Вярно е , злобно , че ТИ имаш нужда от сустрадание, защото си МНОГО НЕЩАСТЕН. Злобният човек не може да е щастлив. Но и други хора имат нужда от състрадание, по други причини. опитай се да не мислиш злобно, ще ти стане по-хубаво.
12
0
 
1
 
! Отговори
Киро преди 15 години
Младеж, да ми ядеш *** кална.