Мануела прохожда, но нищо не помни

19-годишната девойка стъпва за пръв път на крака, 4 месеца, след като бе изпратена на лечение в Израел
4 сеп 2008 07:49,
79
Мануела прохожда, но нищо не помни
Така Мануела тръгна за Израел. Снимка: БГНЕС

Мануела Горсова за пръв път ще бъде изправена на крака днес, съобщи бТВ, като се позова на информация от лекуващия лекар на момичето, пострадало при катастрофата, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.

Израелските лекари обаче предупреждават, че момичето не помни досегашния си живот и приятели.

Затова опитите на майката да доведе при Мануела нейни приятели, не се препоръчват от лекуващите с аргумента, че са безсмислени.

Само преди седмица майка й Диана съобщи, че всичко с възстановяването на Мануела върви по план.

"От два месеца работи на компютър. Според лекарите има потенциал. Всички са оптимисти, но не може да се каже. Това е нервна система", допълни тя.

От четири месеца Мануела се възстановява в болница Тел Ашомер Шеба в Тел Авив.

В края на август стана ясно, че Управителен съвет от трима души ще взима решение за движението по дарителските сметки за Мануела Горсова.

Идеята е разходите да се одобряват с минимум два от три подписа на майката на момичето и на независими представители на дарителите.

Скандалът със сметките избухна след като стана ясно, че бащата на Мануела - Красимир Горсов играе на ротативки.

След проверка бе установено, че Горсов е похарчил 100 000 лева от дарените средства за лечението на дъщеря му.

Горсов призна публично, че има проблеми с хазарта и се извини на всички.

В момента той и съпругата му са в Израел.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова противоречия има в тази история,че просто се чудя за какво изобщо става дума.Видях я онази вечер по телевизията на рождения и ден-ако това нещастно момиче изобщо може да осъществи контакт,значи аз май не съм наред.От сърце желая да се възстанови,но здравия разум ми говори,че това едва ли е възможно.Какво искат да ни кажат с тези спекулации,че решавала логически задачи,че работела на компютър,че се изправя и още и още....Има нещо много много гнило ...
57
0
 
0
 
! Отговори
16 годишна преди 15 години
Дано момичето се възтанови по-бързо и скоро да започне с нормален ритъм живота си,доколкото е възможно.Но наистина не разбирам защо от тази трагедия правят такава голяма раздувка-съгласна съм с някои от по-долните постове-пострадали има всеки ден,но никой не занимава с тях обществото ...
56
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 15 години
много си неграмотен....
55
0
 
0
 
! Отговори
mira преди 15 години
Maksim e UBIEC, no ne e chovek, koito UMISHLENO UBIVA DETETO SI !!!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
tania преди 15 години
momcheto koeto zagina e do-dobrie, ne sme po-veliki ot prirodata
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, радвам се, че ставате по-добри!Успех в оздавяването на Мануелчето!Кураж на родителите и!Нека не се отчайват.Нищо не е загубено!Възможно е прогнозите за забрава да не се сбъднат!Бог е готов на чудеса за теб, скъпо дете!
52
0
 
0
 
! Отговори
anonimna.. преди 15 години
Dyshterq mu e bolna a toi misli za hazart ...i to s parite na cqla BG! Sramno e tova! Zatova li darqvahme nie?
51
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
виждам че медийте постигнаха своето.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А не може ли някак си да се уреди една среща (разбирайте в най-добрия случай боксова) между г-н Горсов и хората, които са се прецакали (за съжаление това е най-точната дума) да дарят някакви средства за лечението на Мануела?И от друга страна колкото и цинично и грубо да звучи, но наистина ли животът на Мануела струва толкова много, колкото е готово обществото ни да похарчи? Ще може ли да допринесе тя дори с нещо мнооого мъничко за всеобщото благо след като (дай Боже) се излекува?А има толкова много хора, които имат по-голяма надежда и нужда от по-малко пари. Наистина тъпо е, че пак всичко опира до пари, но няма как, трябва да се свикне с тази мисъл!
49
0
 
0
 
! Отговори
Killer преди 15 години
Ае му,спрете с тая Мануела.Мануела това,Мануела онова,стига вече.На ден по колко катастрофи стават и има хора с по-лошо здравословно състояние от нея,но си мълчат.Но нали Максим е направил катасрофата,дайте да го раздухаме.Цяла година ни занимават с тази.Баща и бил комарджия,ми хубу.Има една поговорка за него-Вълкът козината мени,нрава-не!Добри хора кано нас и вас дарихме пари за лечението и,ама ся халхабер не ни интерисува какво става със семейство Горсови ли бяха,Планински ли,боли ме .Когато напълно се оправи,което е невъзможно,тогава да говорят.Чесно да прияная ми писна и искам да ида да я застрелям!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано момичето се оправи и възстанови напълно, но вече на хората им омръзна с тая тема. Сутрин новини започват с това, а вечерните завършват с обстоен преглед на състоянието на Мануела. Да вземат да спретнат ежечасен бюлетин за състоянието й. Не е само тя болна и пострадала,за да се вторачва цяла България в този случай. Журналистите злоупотребяват с нещастието на семейството и търпението на хората.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Успех, Мануела. Стискам палци и вярвам, че Бог те закриля.Истина обаче е, че има много хора в подобно и дори в по-лошо състояние. За съжаление малко хора се интересуват от тях и както #20 пише "Нямат подкрепата на цяла България". В подобно състояние се намира и Елвира. Момичето от Варна, което "благодарение" на лекарска грешка е в будна кома повече от 2,5 години. Надявам се и ми се иска и тя да получи втори шанс. Надявам се г-н Горсов да не е "успял " да пречупи съпричастността ни... Повече информация за Елвира можете да намерите тук: http://elvira.vtori-jivot.org/biografia.php
46
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Всеки човешки живот е безценен. Станали известни -заради друг известен. И двамата известни никога не са искали да печелят тази слава. Станалото станало. Максим не го е направил нарочно, едва ли и той ще го забрави някога. НАРОЧНО е игран хазарт с чужди пари- но и това е вече история. Рототивките няма да върнах парите, и няма да се промени нищо. Таткото да си носи греха- ние не сме никои да го съдим. Молете се за Мануела, да стане предишната. Молете се да не е засегнат мозъка и пътя до въстановяването й да бъде лек и без болки. Изчистете сърцата си от злобата и омразата, бъдете хора. не съдете, защото може да бъдете съдени.
45
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 15 години
Напълно си прав тя стана история за норода защо не отидоха родителите на момчето дето умря да се чу нещо дасе интересуват от састоянието на Мануела та нали са били приятели.Годеницата нее с тях а приятелката много учудва що.................
44
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Момичето не е виновно нито че пиян шофьор го блъсна, нито че има такъв баща. Да направят такъв закон , че да не се допускат злополуки от *** и пульо! И все пак мисля, че целия скандал е в защита на Стависки. Мястото на всички пияни шофьори е в затвора! И то за дълго!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
35. - 11:29 - От: Дядо МразЕ нали миналата седмица по БТВ казаха, че е още в кома, а от два месеца работи на комп, явно БТВ отново търсят сензация на чужд гръб, да ги е.а у журналистите, ***......Явно си от адвокатите на Горсов с*каняк такъв. Ти глух ли си, че единствения говорител за здравето на Мануела е бил Горсов. Той е забранил писмено на болницата в Израел да бъдат допускани журналисти и да дават сведение за здравословното състояние на Мануела. Той освен, че окраде парите на дарителите е лъгал за здравословното състояние на дъщеря си за да има повече дарения. Имам роднини в Израел, които я посетиха веднага след пристигането й. Бяха помолени от свои близки в България да съдействат,ако се наложи. Те казаха, че тя е разговаряла с персонала на английски - вярно с по няколко думи, но е отговаряла адекватно. После майката каза, че уж била в будна кома, че тя майката не знаела, че детето е в такова състояние. Пълна лъжа, за да използват златната кокошка Стависки. Да ама и той изперка и вече няма парички. Ако влезе в затвора в съседната килия трябва да е Горсов, защото освен, че краде и лъже непрекъснато. Продължава и сега без срам и страх.ИМА ХИЛЯДИ БОЛНИ И ИНВАЛИДИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОМОЩ. ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ НАПРАВЕТЕ КАМПАНИИ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ, ДА НЕ СЕ КУПУВАТ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ, КАТ И ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.НАПРАВЕТЕ ПОНЕ ЕДИН МИТИНГ ПРЕД ХРАМА АЛ.НЕВСКИ В ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ!
42
0
 
0
 
! Отговори
маца преди 15 години
Ако не беше катастрофата с Максим Ставийски никой нямаше да знае за семейство Горсови? Нима няма в държавата други деца които страдат и боледуват? На тях има ли кой да помогне? Ако на Горсови са им много парите, та ги пилеят по хазарт, нека дарят на други болни деца!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В нормалните страни медиите плащат на ,,жертвите ,, и правят от глупостта и алчността им медиина звезда. Колко ли средства са забърсали Горсов и семейството му с тазисполетяла ги трагедия ,която не са способни самите да разберат ,ами ламтят за още и още !Това момиче дори и да се оправи ,ще бъде инвалид цял живот .Значи ли това ,че медиите ще ни занимават с него още дълго ????
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Do 32Ti ne samo si bolen skapi no i komarjiata te vodi za nosa. ha ha ha
39
0
 
0
 
! Отговори
NOFX преди 15 години
Тези репортери нямат сърце :(. Намразих БТВ след този случай!!!