Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В смисъл, аз съм "за", както и България веднага да ги признае за независима държава и да им въведе ВИЗИ!Ще бъде прекрасно, едно село по-малко ще се извлича всеки ден до София и обратно! Ура! :)
127
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 15 години
a be ***,za6to mi iztrihe komentarcheto za nomer 114 aaaaaaaaaaa????????????
126
0
 
0
 
! Отговори
Карамфил Божиков преди 15 години
Нека да преместим столицата в друг град!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ейй много *** в София ....
124
0
 
0
 
! Отговори
dadi преди 15 години
А Чудно ми е като станат самостоятелни, как ше си набавят - ток, вода, като те са български.Къде ще си хвърлят техния ***? Как ще ходят на работа като няма да имат право да влизат в ЕС ? Смешка !
123
0
 
0
 
! Отговори
Карамфилчо преди 15 години
Нека да преместим столицата в дург град!
122
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Е няма такава глупост, аз си мислех, че от комунистите по празноглави кратуни няма, а то се оказа, че имало още мноооооооооого . Баси и смешката :)
121
0
 
0
 
! Отговори
Никола Зигич преди 15 години
ама как всички обиждат и ругаят София, а живеят и работят тук ... стечение на обстоятелствата, дрън-дрън ...
120
0
 
0
 
! Отговори
Копеуе от "гадн преди 15 години
sofiqnci katro ste tolkova otvoreni za6to ne si dyrjite bokluka v ku6ti...i az sum ot maluk grad no po ste4enie na obstoqtelstvata jiveq i rabotq v skapanata sofiq....za da ida na rabota mi trqbva 1 4as...no tova e dr tema na razgovora...nikoi ne iska da ima bokluci do tqh i da im miri6e...ne sum li prava, neka "grajdanite" da idat da jiveqt tam da vidim dali 6te im e dobre, no spored men nqma da izdyrjat dori 1 minuta tam..4e mnogo 6te im miri6e...i ne se delete na sofiqnci i provincialisti...vsi4ki sme bylgari i trqbva da si imame uvajenietoЕй, анонимната, ти като си толкова отворена защо не си ходиш там, откъдето си... На никого уж не му харесва тук, пък само прииждат на тълпи... Няма какво да коментираме темата за ***, защото е ясно, че в София не живеят само софиянци и не само те цапат
119
0
 
0
 
! Отговори
владимир путин преди 15 години
хахаха ... мизерниците, дайте им да се отцепят бе, живи и здрави, за *** място ще се намери, ама да им въведат визи за посещение и работа в България, след 1 година като измрат от глад и не остане нито един жител на Република Суходол, ще си я завземем обратно и ще е готово сметище.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
сметището е напълно законно,така че тези за какви се мислят-за над закона ли?!
117
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 15 години
що не издадат закон кой каквото си издриска да си го яде .... няма да има *** и целия народ ще е сит...
116
0
 
0
 
! Отговори
bla-bla преди 15 години
Що не вземе цяла София да се отдели като самостоятелна република, та малко да рахатясаме от нея. Така България по-бързо ще се оправи! То в тая София са събрани от "кол и въже", всеки който не може да се реализира в държавата отива там за да се покаже колко е умен!!!! Аман!!1
115
0
 
0
 
! Отговори
antisofpi4 преди 15 години
Типично българско малодушно, простодушно, късогледо, ЕГОИСТИЧНО, завистливо-заядливо, напомпано с фалшиво столично самочувствие, имащо си жилищенце от баба и дядо в Шмофия и бъркащо си в гъзлето с клечка по цял ден копеуенце на което всичко му пречи ;) това си ти!
114
0
 
0
 
! Отговори
Sofpi4 преди 15 години
Добре,че е сметището,че някой да обърне внимание на тия селяци!А сутрин като се накамарят към София им гледайте сеира!София ,практически,изхвърля техния *** в тяхното село...А-а-а-а-а!Може би ги е страх да не падне цената за кв.м. мера...
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
aide sega i vsi4ki sela okolo Sofiqa kakto i pododobiqata na grad kato perniko da gi napravqat darjavi;ta belkim se ograni4i selsiqat prirast na Sofia
112
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
a takaaa nezavisima republika suhodol...sled tva da o4akvame nezavisima republika mangaliq ...i togava ve4e she izbiq celiq parlament i vsi4ki bade6ti biv6i i nastoq6ti darjavnici ...bravo balgari...
111
0
 
0
 
! Отговори
алчен гном преди 15 години
Нека се премести кметството на Бойко в Суходол откъм *** да подиша малко чист въздух ;)
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Народът ни е на това дередже заради такива като теб, които не уважават известните личности. Аз скоро ще стана известен, защото зная как да привлека вниманието - в случай с гола фотосесия.Иначе "Хаджи Димитър", "Стефан Караджа" и "Сухата Река" също искат да се отделят от София, но като села.
109
0
 
0
 
! Отговори
Не ставайте смешни преди 15 години
Аз пък реших да си направя графство в моето село имам си земи къщи що пъ не???Сигурно си има канален ред да си отделя моята сеньория и да си имам мое знаме и герб