Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дайте предложения къде да започне строежа на завода за отпадъци??? щото лесно е - всеки пита що не се строи...*** като дойдат във вашия квартал и вашия град или село и всеки вика: ААА...не, тука не........и кво праим....тъпчем си на едно място.....ей тва е най- *** от цялата работа.....
87
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
главната причина за тази криза, е желанието на БСП да оставят Бойко да поеме негатитвите на кризата с *** а те да гледат отстрани и да се подхилват. От друга страна нито му дават нова площадка за ***, нито пък ускоряват процедурата по разрешението за строене на завод, тъй като по стандартните нормативи тази процедура трае около 5 години. Парламента където мнозинство има БСП може да ускори и съкрати процедурата, но БСП няма интерес нещата в община София да вървят добре, защото това означава добър рейтинг за Герб и лош за тях.
86
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
не се делете на селяни и граждани, софиянци и не софиянци а всички заедно си задайте следния въпрос: Защо не се строи завод за ***, при положение, че всяка година има милиарди излишък? И този въпрос трябва да се зададе към Сергей Усмивката, защото той разполага всяка година с бюджетния излишък?
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
РЕПУБЛИКА? АКО СА 1МИЛИОН...МОЖЕ.
84
0
 
0
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ! преди 15 години
ТОВА Е ИСТИНАТА КАЗАЛА СИ ГО Е БУБОЛЕЧКАТА!!! N:29"Общо взето - не е лесно да си ***... Всички пишещи тука имат ли представа въобще за какво става въпрос или е зора само да ядат ла*на и да плямпат??? Сметището в Суходол е било законно преди много години - сега вече не е и хората са си прави да протестират. Капацитета му е изчерпан - 20те години са минали, сега се трупат *** директно върху земята... И това не са техните *** - това са *** на всички нас, обаче ние знаем да пищим като ни засмърди кофата пред блока за ден нали? А какво им е на тия хора там - смрад и болести!!! Да бяха 200 не 2000 пак са пълноправни граждани на тая страна и имат човешки права! Върховният съд постанови, че сметището е незаконно, а смешника Бойко дето само знае да говори се прави на герой. Да ходи да играе тенис гол до кръста да си ходи на фитнес *** и да не се прави на кмет. Завод даже два щяха да са направили ако не бяха окрали всичките пари! И място за сметища има, ама нали се сещате, че подходящите места не са на техни хора - е как ще лапат пари? Така че МИЖАВИ ПРОСТАЦИ прочете малко по темата и спрте да говорите колкото да правите вятър! А това за републиката съм сигурна че и суходолци не го знаят, ама медиите са длъжни да раздухват тъпотии...И може да се поинтересувате за минералната вода в Суходол, като се пусне къде намалява дебита ;)))) Щото вода "Банкя" и "Горна Баня" са свърани с подземните води на Суходол и тия отрови от ***, които попиват в почвата влизат и във водата. Да ви е сладко Нещастници! "
83
0
 
0
 
! Отговори
Недоволен преди 15 години
До 74: Те вече изконсумираха достатъчно аванта през комунизма- софийско жителство и всички облаги свързани с него, благоустройство, градски транспорт и т.н. Разгледай другите села какво са получили през този период и тогава говори. Така че, когато си си дал под наем преди години сега ще търпиш, докато изтече договореното (запълване на сметището). Бунтовете са под давление на строителни босове, целещи да използват вече изградените (в замяна на сметище) комуникации, тъй като не се знае дали след години ще има пазар .
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kiro bi4kiqtaАбе не обиждай софиянци и те са *** като другите българи. Ние *** сме българи - дадохме си на турците 500 години ни шибаха, а сега се правим на велики и с голяма история. Само уситте ни са големи.
81
0
 
0
 
! Отговори
Карамфил преди 15 години
Ти не би се показал гол пред жена, а аз вече имам гола фотосесия и много фенки.
80
0
 
0
 
! Отговори
Kiro bi4kiqta преди 15 години
И кво като останат има няма няколко хиляди шофиянци ще се сгъчите в 3-4 квартала останалото ще вземат *** от цялата страна и честито ти нови съграждани тъкмо няма да имат нужда да строят колиби тях не ги бърка гражданството :)))))) ей ти колко много нови сгради *** половин Стара Загора може да преселиш тука. Ти кво мислиш некой е умрял да живее тука заради приятния аромат на праха рано сутрин или за романтичния смог над центъра или може би заради тъпите задръствания дето ти минава половината живот в тях или за наглите пенсионери Софиянците сте като *** - без българите не може да просъществувате...*** некви нека си протестират Суходол качихте им се на главата
79
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
S udarenie na o
78
0
 
0
 
! Отговори
Карамфил преди 15 години
71 е една смотла, която обича да й чишкат на лицето.И си мисли, че е царицата на цар Борис (с ударение на "о").Хахаха
77
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
липсата на държава неменумемо рано или късно води до загуба на територии, понякога там, където най-малко се предполага. 20 години един завод за *** не можаха да построят -иначе, всяка година се чудят как да изхарчат милиарди излишък. Вода гази жаден ходи-това е нашата съдба в България.
76
0
 
0
 
! Отговори
suhodol преди 15 години
bravo na 71. - 13:04 - От: Анонимен
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина пловдивчани им е писнало от съборетините в стария град! По-добре да строят нещо ново.
74
0
 
0
 
! Отговори
лично мнение преди 15 години
ми да им дадат по 1 млн лева на калпак да си купят нови жилища където искат и като обезщетение за досегашните им неволи с тоя *** , и да се построи най после завод с пари от излишъка ! абе хора стига се дърлихте кой софиянец кой провинциялист. всички сме българи. от провинцията идват в софия да търсят работа и хляб щото при тях е беднотия до шия, не че в софия е лукс ама е по добре малко спор няма,. малко разбиране трябва . не за друго ами защото нищо няма да се промени. откак маххнаха жителството нещата са такива и така ще си останат явно , затова трябва да сме толерантни един към друг.
73
0
 
0
 
! Отговори
---------- преди 15 години
Ние българите вместо да се разединяваме,правим точно обратното....кажете ми *** ли сме,че не се държим всички за ръце като едно цяло,а правим и мислим най-лошото...P.S.:Хора от Суходол използвайте умствения си потенциал за положителни мисли....
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ти си Царизата на Цар Борис!
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей хора не ви ли писна да се делите селиани граждани.Секи от нас има роднина от прованса.Това че живеш в София не значи че си по малък селянин от другия.А да големите Софиянци есета се тича при дядо и баба на село за пасето и зимнината.Я не се излагайте всички сме българи и трябва да се подържаме като нация.А не мене не ми пука за тия в суходол да се орпавят- нали аз несъм там.Трябва да се събудим или пак 5 века ще ни управляват турците и другарите кланящи се на червената звезда.Айде стига толкова стегнете се малко.Ние народ ли сме иили стадо.Ромите в това ми харесват много са единни и се подкрепят. И те там се делят на родове ама като има проблем са едно цяло...
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев като си подаде оставката, тогава и Суходол ще стане република.
69
0
 
0
 
! Отговори
dino преди 15 години
Vaprosite si za bokluka,zadavaite na Majo i compania.Mafiata i neinite slugi ot pravitelstvoto i kmetstvata ne sa zainteresovani ot tova problemite s bokluka da se reshat.V Italia beshe saschtoto polojenie.Triabva da se deistva zdravo i organizirano sreschtu mafiata.