Не Масларова, а същински Дядо Коледа

Министърката обеща: проект за безплатни пенсионерски почивки, индексации на пенсии, коледни надбавки...
9 сеп 2008 11:11,
75
Не Масларова, а същински Дядо Коледа
С червените ботушки потропва... Снимка: Булфото

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова обяви, че ще бъде изготвен пилотен проект за безплатните почивки на хората в третата възраст. 

„Към пенсиите до 400 лв. през октомври ще има допълнителни 100 лв. Ще има и индексация на пенсиите от 1 октомври“, каза  Масларова и подчерта, че 100-те лева към октомврийските пенсии нямат нищо общо с коледните надбавки.

„Трябва да има мярка, особено когато става въпрос за пенсионерите. Те не заслужават това. Хайде да се опитаме да направим нещо като общество“, призова министърът.

Припомняме, че миналата седмица правителството обяви намерението си да изпрати над 15 000 пенсионери да почиват безплатно на море и планина.

Може само да пожелаем здраве и късмет на възрастните хора, за да могат да се възползват от обещанията...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
Поредната партия на ексцентричния български политик Жорж Ганчев поиска оставката на социалния министър Емилия Масларова. Този път провинението на покровителката на бедните е....че вместо с вода се къпала в биволско мляко. В нарочна декларация Общинската структура на Национално патриотично обединение в Петрич поиска Масларова да си ходи, за да можела да си прави на спокойствие скъпите козметични процедури."Хората нямат пари да се мият със студена вода, а тя се къпе в мляко от биволи", обяснява разпалено човекът на Жорж в Петрич Матей Йочев. Мимоходом в мотивите за исканата оставка се споменава тежкото положение на пенсионерите и разнебитените пенсионна и социална системи. Местните в Петрич били склонни да повярват за биволските бани на Масларова, тъй като тя е известна като почитателка на ултраскъпи тоалети, с които парадира на срещи със социално слаби. Дори в митничарското градче знаели, че министърката има слабост и към златните накити, а пък и изглеждала по-млада за годините си. Млякото е изпитан козметичен продукт от най-стари времена. Още в древен Египет къпането в мляко било смятано за изключително приятна и луксозна грижа за тялото. Млечната мазнина влияе благотворно на кожата и възстановява най-горния й пласт - епидермиса. Белтъчините пък успокояват и изглаждат бръчките, млечната захар хидратира кожата, а млечната киселина прониква в порите и ги почиства.
33
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
Социалната министърка Емилия Масларова налива държавни пари в два хотела, свързани с ДПС. Информацията изнесе депутатката от ДСБ Антонела Понева. Масларова включила 5-звездния спа комплекс "Орфей" в Девин и 4-звездния "Ди Марио" в Симитли в списъка от 47 заведения, в които Националният осигурителен институт поема разходите на работещи с хронични заболявания. За тази програма НОИ ще похарчи 20 милиона лева само за 2007 година.С изключение на луксозните "Орфей" и "Ди Марио", останалите 45 са болници, санаториуми и балнеохотели с три звезди. "Орфей" е спа комплексът в Девин, където Ахмед Доган откри кампанията си за евродепутати. Още тогава лидерът на ДПС се похвали публично: "Знаете ли каква реклама може да се направи за здравен туризъм?! Неслучайно съм инвестирал в Девин, не само за топлата вода, да си топя краката там, да се правя на интересен". Официалният инвеститор на обекта е бившият вицепрезидент на "Мултигруп" Николай Вълканов и неговата фирма "Бългериън еко проджект". Другият посочен от депутатката хотел - "Ди Марио" в Симитли дори не разполага с минерален извор. Местоположението му е на самото шосе. Шефът на почивната база е Володя Захаринов, чиято съпруга е Димитрина Захаринова, ексшеф на столичните бирници. Любомир Захаринов пък участва в обща фондация "Младежки център изток" заедно със Демир Ахмед Доган, който е син на лидера на ДПС. "Орфей" се оказва любимо място за отдих и на служителите на министър Масларова. 841 чиновници от социалното ведомство са почивали в петзвездния "Орфей", срещу което НОИ е превел 260 000 лева, съобщи Понева. Според нея има конфликт на интереси, защото бюджетът налива пари в бизнес начинание на депутата Ахмед Доган. Това е второто обвинение срещу Масларова, че урежда свои хора с държавни пари. Преди месец гръмна друг скандал, че съпругът на социалната министърка печелил обществени поръчки, на повечето от които изобщо не се е явил друг кандидат. Част от сделките са сключени за услуги в старозагорски окръг, който е и избирателният район на Масларова.
32
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
събота, 06 септември 2008 / Социалният министър Емилия Масларова е разпоредила ремонт на сграда за 22 млн.лв., докато построяването на нова би струвало около 1,5 млн. лева. 10 млн. лв. от парите идват от отпуснатите от кабинета близо 1,3 млрд. лв. от преизпълнението на бюджетния излишък за миналата година, а останалата част от сумата е осигурена от социалното министерство. Четириетажната постройка е бивша работническа поликлиника и ще помести подразделението на ведомството в Стара Загора, откъдето Масларова бе избрана за депутат, пише .kafene.ne, цитирайки първият безплатен вестник, който се разпространява в София, 19 минути.Според архитекти издигнето на толкова висока кооперация с два входа в София възлиза на около 1,5 млн.лв., така че ремонтът на бившата поликлиника, в съседство да сградата на РИОКОЗ Стара Загора, по никакъв начин не би могъл да струва 22,5 млн. лв.Не само, че сумата изглежда голяма, но съмнение поражда и разкритата връзка на фирмата, която е усвоила парите със съпруга на социалистката Антон Масларов, коментира вестник 19 минути.Поръчката е спечелена от създаденото непосредствено след обявяването й дружество Стара Загора 2007, което е собственост на фирма Конкордия ЕООД.Фирмата е свързана със съпруга на Масларова и негова фирма, нашумяла около спечелени обществени поръчки за над 5 млн.лв., отново в Старазагорския регион.След сключването на сделката, името на Масларов изчезна от търговските регистри, допълва изданието.Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник поради липсата на такъв в България. По-голяма част от обществените поръчки в страната са абсолютно непрозрачни или с нагласени условия за подходящи "обръчи от фирми". Емилия Масларова има колекция от чанти за близо 30 хиляди лева, хвали се самата тя пред приятелки. Социалната министърка е маниачка на скъпите дамски аксесоари, като пазарува от най-елитните модни бутици у нас и в чужбина. Наскоро Масларова си купила елегантна торба от Виена за 180 евро.Министърката е заклета фенка на марката Версаче", като дори се е уредила с клиентска карта за намаление. През последните няколко години Масларова е прибавила близо 20 луксозни чанти в антуража си, на обща стойност над 30 000 лева.Добре че е съпругът ми да ме глези, иначе аз не мога да си ги позволя", уточнява Масларова. Мъжът й Антон развива проспериращ бизнес, а според наблюдатели това става взимайки апетитни държавни поръчки.Социалната министърка Емилия Масларова налива държавни пари в два хотела, свързани с ДПС. Информацията изнесе депутатката от ДСБ Антонела Понева. Масларова включила 5-звездния спа комплекс "Орфей" в Девин и 4-звездния "Ди Марио" в Симитли в списъка от 47 заведения, в които Националният осигурителен институт поема разходите на работещи с хронични заболявания. За тази програма НОИ ще похарчи 20 милиона лева само за 2007 година.С изключение на луксозните "Орфей" и "Ди Марио", остан
31
0
 
0
 
! Отговори
rum4o преди 15 години
Известно ли ви е колко пари получава една безработна майка за себе си и за бебето си? 100 (сто) лева + 25 лв. детски!!! И това е единствения й доход за цял месец!!! Уважавам възрастните хора, имам болни родители пенсионери, но техните доходи са в пъти по-високи от тези на дъщеря ми и бебето й, затова не ние на тях, а те на нас помагат! Направо ненормална история! И тази сутрин Масларова за пари за зачеване ин витро говори - не съм против, но при положение, че вече родените деца мизерстват, къде отиваме нови да се раждат, та и те ли да страдат! За първо дете (подчертавам, първо, за да не злоупотребяват малцинствата) на безработни майки трябва да се отпускат поне по 300 лв. месечно до навършване на 2 г. на детето! Та макар и бедно, да могат да живеят! А за пенсионерите и тяхната почивка - по-добре намерете начин в санаториумите да бъде почти безплатно за тях, да се полекуват, че от години не са стъпвали там, а морето засега е като в поговорката "*** няма - гайда иска"!
30
0
 
0
 
! Отговори
zola преди 15 години
nas chervenoto zname rodi............mamaviedaeba.........v tazi dyrjava se misli samo za elektoralnite prodajnizi..............zigani,pensii i turzi..........tva e statisticheski,
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Номер 11, много си прав/а, да ти кажа.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вчера ходихме да купим на баба бански.А дядо щял да ходи на нудиски плаж.
27
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Какви ги приказваш; тя си има съпруг.
26
0
 
0
 
! Отговори
Шматарок преди 15 години
"Готина мацка е Масларката! :-*"А, би ли я отпорил ако ти падне ?
25
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Готина мацка е Масларката! :-*
24
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
Еми като искаш да направиш нещо за пенсионерите, тогава *** хвани онези, дето окрадоха парите на пенсионерите и разпродадоха и ограбиха националното богатство на България *** дърта гнусна гъско!Честно ви казвам хора - повръща ми се от политици вече! На 36 години станах, а тъкмо завърших училище, когато започнаха т.нар. "промени", а то се извърши смяна на поколенията просто. - Младите взеха властта от дъртите комунисти - онези ***, които руснаците сложиха на власт на днешната дата и които избиха и разгониха интелектуалния, духовния и предприемаческия елит на България. Аз нямам никакви илюзии - наистина има кукловоди, които дърпат конците на този жесток и лицемерен български театър. Нещастници сме, че сме се имали лошия късмет да се родим в толкова загубена и абсурдна страна! 18 години само се краде! Само се краде!!! Всичко е пропаднало, няма морал, няма култура, няма промишленост, няма селскостопанство, няма спорт, няма нормални телевизии, няма нормални предавания, скоро няма да има природа, скоро няма да останат и нормални българи... Дано да им се върне на децата на всички тези престъпници, защото е ясно, че ние с вас сме овце и възмездие няма да раздадем. Дано един ден, когато няма да я има вече държавата България, децата им да се скитат сами по света с останалите парици дето тате, мама и дядо са откраднали от народа си и дано да не намерят никога покой. *** ***!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм съгласен, че от мойте данъци трябва да се издържат нашите бащи, майки, баби и дядовци. Те всъщност заслужават много, много повече. Но не и гнусните подигравки на червената ***.Циничното е това, че всичко което прави любимата Партия е да унищожава физически точно гласувалия за нея електорат. И докато той бере душа да го праща на почивка.А на нас - останалите, унищожава бъдещето и надеждата.
22
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 15 години
maznjrova otnovo se opitva da si vdigne imiga kato ni dade ni6to no ot sarce.pomislete sami;6te se vzemat pari ot danakoplatcite t.e. ti,az,i drugi za da se izpratjt 4erveni pensioneri na po4ivka.i tova nema da sme ti i az povjrvaite.
21
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 15 години
Момент сега, защо ривете, защо ?! Да не би аз да пущах червената бюлетина по избори, а ?
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това, което никой в тази коалиция не иска да коментира всъщшност е съвсем просто и елементарно: да оставим настрана парите, които засега загубихме пт еврофондовете - това са само пари все пак! ще оцелеем на поърво време някак си и без тях, а и иконимката ни не както преди 1012 години - по добре е ! Най-лошото е, че загубихме доверието на ЕС, а и на бизнеса! А доверието е нещо, което не се продава и не се купува - то се гради! Ако някой смята, че ЕС е организация на филантропи - значи нещо бърка и не е в час! На Ес БГ му е нужна, колкото на гларуса парашут! ЕС е бнака, а банкерите разсъждават така: на ввсяко вложено евро да има печалба! Ако - няма, значи нещо не е наред и започват рестрикциите! както се и случи! Оттук нататък, зада се възстанови доверието ще изминат години! Време, което се пише върху гърба на редовия данъкоплатец! Правилата, които се налагт от ЕС са еднозначни и важат за всички страни - за да може да функционира системата! Жалко, че тези неща не се коментират от коалицията! Но в момента започва преконфигуриране на политическото пространство и всеки политик търси да заеме най-добрата стартова позиция! Избори идват! Обещаниятана БСП са към точно определени прослойки от обществото,а именно: към хора, които си нямат понятие от финансиранеи механизмите за това! Към хора, които са останали някъде на завоя преди 89-а година и живеят още с мисълта за злите капиталисти! Към хора, които всяка година развяват червеното знаме на Бузлуджа и за които "на всеки километър" е култов сериал! Към хора, които нямат собствено мислене, за които Тато е велика личност и не усещат как тънко ги водят за носа, докатро на техен гръб същите социалисти-комунисти натрупаха милиони от изядените пенсионерски фондове! парадокса е, че всъщност това и е жив капитализъм от началото на 20-век! Това са всъщност избирателите на БСП! Както и заблудени млади социалисти, които прегръщайки някаква ретроидеология получават усещането, че са нещо по различно от останалия елит! Лошото е, че поне засега опозицията няма единен план за действие и на това разлчита коалицията и няй-вече БСП!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Румен Петков, Масларова и Емел Етем са най-противните личности, най-наглите, по-гнусни са и от станишевия и първановия
18
0
 
0
 
! Отговори
познавач преди 15 години
Не Масларова а същинската ГОРГОНА МЕДУЗА в соц. вариант!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо другарката Масларова , като е толкова загрижена за пенсионерите, не каже кой ги дакара до това мизерно съществуване!Или тя не знае кой изяде парите от пенсионни те фондове!?Защо не се вайкаха тогава, обричайки обикновения човек на тази съдба!?Ама какво ги засяга тях!Оправени са дори и правнуците им, та седнала сега да реве с крокодилски сълзи и се обижда , че никой не я взема насериозно.Известно ли и е на др.Масларова, че в момента същият пладнешки обир спрямо работещите продължава да се извършва с протекцията на държавата.........Къде са парите ни от Универсалните пенсионни фондове!?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КЛАСИЧЕСКО ИЗТОЧВАНЕ!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стреми се да погледнеш на повече от 20см от носа си. И с по-малко емоция - знаеш, предполагам с какво е застлан пътя към ада... Управляващата пасмина разчита на такива като теб.