Не Масларова, а същински Дядо Коледа

Министърката обеща: проект за безплатни пенсионерски почивки, индексации на пенсии, коледни надбавки...
9 сеп 2008 11:11,
75
Не Масларова, а същински Дядо Коледа
С червените ботушки потропва... Снимка: Булфото

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова обяви, че ще бъде изготвен пилотен проект за безплатните почивки на хората в третата възраст. 

„Към пенсиите до 400 лв. през октомври ще има допълнителни 100 лв. Ще има и индексация на пенсиите от 1 октомври“, каза  Масларова и подчерта, че 100-те лева към октомврийските пенсии нямат нищо общо с коледните надбавки.

„Трябва да има мярка, особено когато става въпрос за пенсионерите. Те не заслужават това. Хайде да се опитаме да направим нещо като общество“, призова министърът.

Припомняме, че миналата седмица правителството обяви намерението си да изпрати над 15 000 пенсионери да почиват безплатно на море и планина.

Може само да пожелаем здраве и късмет на възрастните хора, за да могат да се възползват от обещанията...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
alibaba преди 15 години
Na taq ne i li pisna ve4e da lyje,nikoi ve4e ne i vqrva.Deba i tapata i grozna ***.
13
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"До като има злоба в тая държава няма да има нормален живот.Та нали всички млади са произлезли от пенсионерите.Не срещате ли всеки ден на улица изтормозени пенсионери да стискат във възелче стотинки? Какво толкова им завиждате за тия 100 лв.Това не е ли по-добре за всички отколкото някои на море.Всички ще стигнат до тоя хал.Спрете се бе хора.Стига с тая злоба."Приятелче, раздаването на пари на калпак с нищо не помага на пенсионерите. Колкото по-рано го разберете това, толкова по-добре. Абсолютно противопоказно е да се раздават по този начин пари от бюджетния излишък. Тези пари трябваше да бъдат вкарани в подобряване на бизнес климата в България, т.е. в генерирането на бизнес, производство, привличане на инвестиции и т.н. Не може да се прави бизнес в държава, в която няма пътища (примерно). Помисли си какво ще стане ако в един момент на голяма част от гражданите на тази държава им се вдигне дохода с 30% ? И това се се случи изкуствено, без някакво реално покачване на производителността на труда. Просто се събуждаш и хоп - още 30% към дохода ти. Още на секундата цените ще се вдигнат поне с 40%. Тоест, парите които държиш в ръцете си, вече ще са обезценени. Това ще се случи и в България. Комунистите за пореден път показват, че нямат никакво намерение да водят тази държава в правилната посока. Единствено ги интересуват следващите избори и партийните каси. За съжаление в момента нямаме стабилна опозиция, за да се справи с тази червена ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
Pako преди 15 години
Каква е идеята според мен а и не само... 1. Ако пратят веднъж в годината (само веднъж въобще! не вярвам да стане практика) 5 000 пенсионера на море, то това е по-евтино от колкото да вдигнат пенсиите за постоянно на 2 000 000 пенсионери, а и защо да го правят като няма да ги изберат пак с това се цели нещо от сорта "да ни запомнят с добро" или да похарчим излишъка събран от данъците на хората а тези след нас да дават отговорите...2. Европа виж каква социална политика имаме пращаме съвсем "безплатно" сумати пенсионери на почивка. А казвате че сме гола вода нъцки ! :)3. Ще настаним пенсионерите в хотелите на едни наши познати и познати на познати (да не ни хванат) хем те доволни хем ние, ще има мерцедеси за всички от сърце.4. Пък ако изскочи още някой ремонт на сграда за 22 000 000 съвсем екстра ще стане.Мисля че наистина доживяхме истинската социална политика която е изцяло насочена към ДПС, ПСП, НДСВ и разбира се семейството на социалният ни министър.
11
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
защо??? защо се говори всеки път само за пенсионерите? защо поне веднъж не се заговори за детските добавки? ами да ви кажа ли защо? защото децата нямат право да гласуват!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато България лети към дъното, управляващите ни залъгват с пилотните си проекти! Дори не е смешно!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До като има злоба в тая държава няма да има нормален живот.Та нали всички млади са произлезли от пенсионерите.Не срещате ли всеки ден на улица изтормозени пенсионери да стискат във възелче стотинки? Какво толкова им завиждате за тия 100 лв.Това не е ли по-добре за всички отколкото някои на море.Всички ще стигнат до тоя хал.Спрете се бе хора.Стига с тая злоба.
8
0
 
0
 
! Отговори
Спиро горскио преди 15 години
Тази сутрин по телевизията госпожата се правеше на загрижена за инвалидите. трябвало да се отпуснат пари за осигуряване на достъп за инвалидите. По-добре да задължат всяка фирма и община и т.н. със собствени средства да осигурят това. Иначе ако е от бюджетния излишък това ще излезе в пъти по-скъпо.
7
0
 
0
 
! Отговори
Ристаки преди 15 години
Това ли им е социалната политика? Да гъделичкат електората си?Защо не увеличат парите за детските надбавки?В това министерство, както и във всички останали липсва посока на действие и ако се извършва нещо то не е елемент от система на деиствие, а по-скоро проява на идейна импотентност, с която искат да покажат, че все пак се работи нещо.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Както се е докарала,може да гледа на ръка.....
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че инфлацията удря най-здраво по най-бедните. Тези 100лв ще им излязат през носа на пенсионерите. Гнусна и цинична управляваща ***!
4
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
ама ... ЧЕСТИТ 9 СЕПТЕМВРИ !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Дааааа, идват избори. За съжаление тези невероятни мерки ще генерират инфлация в китната ни държава. Дупе да ни е яко ако продължи това раздаване на пари ... а пък за пенсионерите не ми се мисли.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и почивка на море ще има, ....АМА ДРУГ ПЪТ... които доживее
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо да няма допълнителни 100 лв. и към детските. Не че имам нещо против пенсионерите но само те ли живеят в тази страна? Или това е предизборен жест който ще се върне от пенсионерите догодина?