На опашката по покупателна способност в Европа

България е на 35-то място в класацията сред 41 европейски страни; след нас - Беларус, Албания, Босна
10 сеп 2008 08:33,
27
На опашката по покупателна способност в Европа
На опашката. Снимка: Булфото

България се нарежда на 35-то място в общата класация за покупателна способност сред 41 европейски страни, без промяна от предходната класация.

Това сочат резултатите от доклад върху покупателната способност в Европа за 2008/2009 г., изготвен от консултантската и маркетинг компания GfK GeoMarketing.

Според него България, заедно с Турция, Румъния и Сърбия, попада в предпоследната категория страни, в които покупателната способност, изчислена на глава от населението, е до 5 хил. евро за наблюдавания годишен период.

България е последната страна от тази категория с 2820 евро на глава от населението, в сравнение с 2017 евро, според миналогодишната класация.

Единствените страни, включени в проучването, с по-ниска покупателна способност са Беларус, Украйна, Молдова, Македония, Албания и Босна и Хрецеговина, където този показател е под 2500 евро на глава от населението.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Приятелю, няма как да изостанем след Сърбия, след като никога не сме я изпреварвали.
5
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Ако 5000 EU e покупателната способност на глава от населението значи пенсионерите в България са милионери .5000 EU = 9779 лв. са за разходи от първа и втора неоходимост представете си какъв трябва да е размера на пенсията .????????????????????????
4
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Имайте предвид мили хора, че почти никой в България не живее от една заплата, и много хора, които се осигурават на минимална заплата взимат съвсем други пари. Не може българите да нямат пари, а да има бум в продажбите на жилища, коли, техника, къщи,.Но е истина, че голяма част от населението мизерства, заради "социалната политика" на БСП, НДСВ, СДС и т.н
3
0
 
0
 
! Отговори
manutu преди 15 години
Това е резултат от управлението на Царя и коалицията, период от време между 2001 и 2008 , през което изостанахме от много по-бедна страна като Румъния. Скоро ще изостанем и от Сърбия, въпреки че не е в ЕС и въпреки факта че самата България е на 6-то място по инвестиции в страната. Излиза извода че народа може да гладува, но за някои хора вече България им е малка за богатството им че отиват да строят заводи и в Сърбия.
2
0
 
0
 
! Отговори
Gadenki4isin преди 15 години
az imam i ta sa ......da im maikata na politicite.
1
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Немам думи