2011 година - Здрасти, Америка без виза

2011 година е крайният срок, в който могат да отпаднат визите за САЩ
26 сеп 2008 21:07,
61
2011 година - Здрасти, Америка без виза
Снимка: БГНЕС

2011 година е крайният срок, в който могат да отпаднат визите за САЩ. Това е предположението на новия посланик на България във Вашингтон Лъчезар Петков.

Аз ще бъда много щастлив, ако визите за САЩ отпаднат през 2011 година, заяви Петков в интервю за bTV.

Според него през 2011 би трябвало да влезем в Шенген и съответно ако ние успеем до догодина да се снабдим с така наречените електронни паспорти, което е от изключително значение, ще е възможно визите да отпаднат през 2011.

"Ако се забавят "електронните паспорти“, има вероятност за известно забавяне", подчерта Петков.

Dnes.bg припомня, че този месец Словакия и САЩ приключиха успешно преговорите за установяване на безвизов режим за гражданите на Словакия при пътуванията им в САЩ.

Двете страни подписаха през март меморандум за разбирателство, който откри пътя към въвеждане на безвизов режим.

САЩ води подобни преговори с България, Унгария, Литва, Естония, Латвия, Чехия и Малта въпреки несъгласието на Брюксел въпросът за безвизовия режим да се обсъжда на двустранна основа, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
MADJI преди 15 години
MN DOBRE SVARZAHTE NOVINATA DA BIBLIATA AMA Q MI KAJETE OT KADE SHTE ZAPÒ4NE APOKALIPSISA ILI ANTIHRISTA DA DEISTVA ?
40
0
 
0
 
! Отговори
н преди 15 години
ДА ГО ДУХАТ АМЕРИКАНЦИТЕ
39
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Bravo! Absolutno si prav.
38
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Тези доклади за още 22 годинки са абсолютно точни. Можеха да излязат още 1989г.- 10 Ноември, но не го направиха за да не ни отчаят! Вече е изпробвано исторически! Спомнете си Мойсей, като изведе евреите от робство в Египет, как ги разхожда 40 години из Синайската пустиня, дето можеха за една седмица да прекосят! Трябваше да измрат всички дето имат спомен за робството! Само тогава можеха да са свободни в новата обетована земя! Та така и ние! Трябва не само всички от комунистическо семсере да изпукат, но и никой дето помни комуняжкото време, в това число и БСП, не трябва да остане! Само тогава "Ша съ оправим! Дерзаи народе! Скитай из дебрите на пустинята на "промените"! Половината *** е преминат! Сега е най-тежко, че сме точно в центъра на пустинята, но още 20-тина годинки и ще стигнем! Не унивайте ами крачете, крачете!
37
0
 
0
 
! Отговори
Debora. преди 15 години
Bezsporno, sled vsqka voina ( uspeshno zavarshila) ikonomikata na Amerika i Izrael skacha nagore, no sega situaciata e malko razlichna. Iran e obekta.., no golemia problem e Russia, ot treta strana ne napalno utochnenata pozicia na Evropa. Evropa se isliamizira s neimoverni tempove. V staria zavet pishe: Shte ni razrushi samo tozi, koito ni postroi" Tuk nqma mqsto za nikakvo napavane. Samo francia sa 4 miliona muslomani..
36
0
 
0
 
! Отговори
jw4m преди 15 години
eto poredniq chervei za koito spomenah che razqjda stranata.ti si vremenen brato neska te ima utre te nqma neshtata obache koito si govoril protiv mene shte se iziskvat ot boga v sudniq den
35
0
 
0
 
! Отговори
A.Павлов преди 15 години
Ти брато можеш да си вярваш в който и какъвто бог искаш.... но ако държиш да повярвам и аз... явно това ти е целта ела и ми го покажи.... Ако неможеш... дупето в студено вода... че некичко неадеквате ми се виждаш....
34
0
 
0
 
! Отговори
plamen glozhenski преди 15 години
Zlodei, amerika e nai hristianskata durjava i zakonite i se osnovat na bibliata vsichko vutre v neq i durjavata e osnovana ot hristiani protestanti koito sa predali jivota si na Bog.Drug e vuprosa che sega amerika e v padenie zaradi drugi prichini.Kakvo shte mi sravnqvate bulgaria sus usa i che sled 5 godini nqmalo da q ima.Amerika za 200 godini e stanala durjava s Bojiqta pomosht a v bulgariq za 1300 godini oshte nqma edna svqstna ulica i edna hubava sgrada.Bulgariq e na tova dereje imenno poradi neverieto vi zashtoto ne iskate da povqrvate v Bog i ako ne se oburnete kum nego sled 50 godini taq nacia shte ischezne i az shte sam po shtasliv ako ne povqrvate v Isus tuka da doidat evrei i amerikanci da jiveqt i togava taq zemq shte stane rai nqma da e kato sega varnenci da si izhvurqt izprajneniata v moreto.Otvrashtavam se ot tazi durjava chestno i ot subektite koito pulzqt kato chervei v neq razqjdai vsichko koeto Bog e suzdal priroda i t.n
33
0
 
0
 
! Отговори
А.Павлов преди 15 години
Аз пък неразбирам какво толкова се вайкате.... демокрацията колкото и криво да е разбрана е приложима за страни с нашия мащаб.. за Китай е невъзможно.... но както и да е...И другото.... на 25 години съм... нямам шефове работя сам , и за себеси... когато ми се работи , в България... живота ми харесва... имам време за себеси и за приятели... също и време за море и балкан... , не съм богат но живея щасливо.. не дължа на никой нищо и нямам кредити... :) от това какво повече да искам...!?
32
0
 
0
 
! Отговори
прелитащ преди 15 години
Ако не си толкова захлупен повечето от които останаха са бивши комунисти и некъдърници и бърборковци злобари като теб.Сигурно татко ти е бивша номенклатура оставила ти крадените от нас пари.....и за това се правиш патриот червен *** изсипан цървулски.Като че такива като теб ги боли ако някой с ТРУД успее да си оправи живота дори и в САЩ където не е никак розово и те скъсват от работа.......и там *** и червеи като тебе мързеливи само срамът Българската нация и се занимават с далавери и простотии ... ***!!!!!!!!!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Адолф преди 15 години
УСА до 2011 нема да ги има..Тогава те ше искат безвизов режим от нас..На всичките "американчета" от български произход бих искал да им кажа,че САЩ е най ама най ама най ама най измислената страна с най-тъпия и мързелив "народ" (ако може тая вонлива смес да се нарече народ) и,че ако не беха евреите САЩ сега щеха да са на нивото на Судан!И ДА,аз съм студент в САЩ и то не къде да е ама във "великия" ЛОССССС(Т) АНДЖЕЛИИИСС!!!!Смеха е пълен!Едно нещо бих искал да кажа,веднага след като завърша си късам визата и се махам от тоя еврейски рай!С две думи да обясня - ако някой си мисли,че ние Българите сме мързеливи и се прецакваме един друг,нека да заповяда тук да види за какво става дума!Ако някой си мисли,че в България има мафия - нека да дойде тук - в единствената страна,в която мафията е узаконена!(чрез чудовищни такси за всичко навсякъде)!САЩ е една ***,но перфектна машина за евреиски пари!С техните *** и абсольтно бездарни холивудски филми привличат всяка година стотици хиляди хора да им работят за жълти стотинки и да ги тъпчат като лайкучка!Нема що - голямата демокрация - тук никой не пита откъде идват чудовищните суми за кампаниите на *** и другия бледолик ,никой не пита откъде иддват парите за войната в Ирак,никой не пита как точно ще се разпределят тия 700 милиарда,който са ше ги напечатат,щото тука е висша демокрация!!!!!Макята си трака,смех на парцали,важното е цирка да е пълен!И ДА,дойдох за да уча тук,защото поради неква очевидно *** причина американското образование се цени повече от Българското!Аре у лево!Важното е едно! Както и да става БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
29 , Значи в щатите в момента има нужда от средсва (пари) поради пренадутия балон като икономика който имат... чисто математически си представи следната ситуация в България... Всички виждат че има пари в стройтелството и започват да строят... с надеждата да забогатея на бързо , ние от своя страна теглиме кредити и бързаме да копуваме заради вдигащите се цени... по този начин ставаме обвързани в банките (на богатите) и с втрои път им пълним гушките като им копуваме построените от тях жилища примерно... този сектор обаче се развива лавинообразно.... но в един момент покупвателната способнос (или по точно пазара) се изчерпва... и остават нереализирани имоти... и затънали в кредити бизнесмени... от там тези имоти (както в щатите в момента става) се продават на по ниски от фактическата им цена дори за грубо стройтелство и пак няма кой да ги купи , тей като всички са обути с банкови кредити... Банките както се говореше за една банка наскоро изпадат в безизходица... и тн.. сценария ви е познат... това в момента се случва в щатите , след известно време и у нас... Просто в момента балона който се надува не е стигнал кричиното си ниво , но е доста близо.... и скоро ще се заформи вакум.... и ако при нас може да разчитаме да дойдат Руснаци и Англичани да купят имот и да подържат растящия Балон... то в Щатите няма как да стане...!? Ха сега се сетете защо ще отворят границите.... :))))) В момента на Щатите им е нужно нещо с който не да си надуят балона наречен икономика , а нещо което да го предпази от спадане... Войната няма да им реши проблема... проблем идва от Нефта... там се консумира 25% от световния добив на нефт... :))) и около 70% е внос... Кой обаче има интерес все още да използваме нефта.... може да погледнете към супер силите като Русия... и да получите една дова обяснение за това което се случва... На който му се ходи да отива в Щатите... ако не предизвикат 3-та световна война , или не се мобилизират да намерят алтернавита на Енергията щатите ще се превърнат е нещо като днешно Косово...Това са си просто размисли... плод на расъждение от смляната от мен информация...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
procheti malko poveche za goliamata depresia ... edna nova voina shte vdigne amerikanskata ikonomika na kraka otnovo ... ne se napuvaite izlishno
28
0
 
0
 
! Отговори
STU преди 15 години
А за тези визи само ви връткат като балами пак да си прибере някой тлъста поръчка. Никой не го еня дали ще пътувате с виза или не. В цяла Европа забавят въвеждането на биометрични паспорти защото системата е хаос, обаче изисквали от ЕС да се въведът по-бързо. ХА ХА ХА и балъцте пак ще ви накарат да цакате както с всичко останало и дума няма да кажете! Приятен ви ден!
27
0
 
0
 
! Отговори
STU преди 15 години
Как може да има такива прости *** в тази страна? Вие сте големи мечтатели и ! Щели да избягат некадърниците и да се оправи България??? То "некадърниците" бягаме от 90-та година. Някои си отгледаха децата, построиха си къщи, други не успяха и си прецакаха живота, ама факта е един, че "кадърните" дето стоят толкова добре действат, че с всяка година България заприличва на все по-голямо сметище и все по-голяма бъркотия и ***! Я се огледайте каква *** е милата ни родина! 18 години какво направихте? Сега излизат някакви смешни доклади, че до 22 години ще достигне България средно европейско ниво. Абе вие луди ли сте?
26
0
 
0
 
! Отговори
edin tam преди 15 години
Хора...Хора... хляба стана 1лв.......цените още повче се покачват,а заплатите стоят по 300 400 лв....... е.. това живот ли е ? за кое по напред?за хляб?ток?вода?телефон......каде отиваме ние?кажете ми как да стоя тук?кадето трудът ни не е оценен...а да не казвам 4е хората живуркат а не живеят..мислят от каде да земат пари за сметки.Пестят от храна..какво да говорим повече....
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Както е тръгнало дотогава средната заплата ще гони 1500-2000 лева и ходенето в Америка ще е напълно безсмислено.."....................Че 1500$ е средната заплата в Русия по сибирските републики... Магадан, ...
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Снимката кефи ... но аз лично от Америка съм запомнил много бачкане, студ, и че някъде по коридорите на чикагското летище пишеше ДОБРЕ ДОШЛИ и на български,..." Абе на времето така пишеше и на казармите, а от зад да табелката:" Ду.*** да ви е яко"
23
0
 
0
 
! Отговори
ge666 преди 15 години
Atlanta e лудницата...кока,рап....south Atl
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Zdraveite,az sum student i ucha v UK vmomenta, no sum jivql edna godina v america. Istinata e che bulgarskoto obrazovanie e nula,po dobre zavurshete nqkude izvun bulgaria posle ako iskaite se vrushtaite ako iskate ne. Tova vi dava super mnogo vuzmojnosti za razvitie,az ne moga da si predstavia da ucha v bulgarski universitet - gubene na vreme. US e dobra opcia zashtoto sa mnogo otvoreni i dobre nastroeni kum chujdencite.