Насилена в гръцка тоалетна. Подробностите - в съда

Делото тръгва две години след като 16-годишна българка бе брутално изнасилена от гръцки учeници
30 сеп 2008 07:19,
58
Насилена в гръцка тоалетна. Подробностите - в съда
Снимка: БГНЕС

Тримата гръцки ученици, които преди две години изнасилиха 16-годишна българка, сядат на подсъдимата скамейка, пише гръцкият вестник "Еспрессо".

Заедно с обвиняемите в съда ще се явят и три техни съученички, които са обвинени в съучастничество -  наблюдавали сцените на насилие и ги записвали с мобилните си телефони.

Потресаващият инцидент стана на 25 октомври 2006 година на остров Евбея в тоалетната на учебното заведение в село Амаринтос. Гаврата продължила повече от час.

Записът на извращението така и не бе открит, момичетата го изтрили.

Сега делото тръгва пак през октомври, на 30-и.

Насилниците - на 15, 16 и 17 години, може да получат присъди до 20 години в Центрове за задържане на малолетни.

Случаят вероятно щеше да остане само в гръцките полицейски хроники, ако не беше яростната реакция на селяните от Амаринтос, хвърлили се единодушно да защитават гърците и да хулят българката.

Майката от Русе и момичето, живеещи в селото с 5600 жители от 1999 г. насам, бяха изгонени, а кметът Янис Манусос се опита да защити момчетата, "които също са притеснени от случилото се".

Единият изнасилвач се оказа син на учител, другият - на местния полицай.

Веднага след задържането им роднини на обвиняемите протестираха пред съда в Халкида, хулейки българката.

Възмутена, адвокатката на жертвата - Ирини Марупа, разкритикува полицията за отказа да осигури защита на потърпевшата.

Подетият от медиите случай предизвика безпрецедентна намеса на целия гръцки политически и духовен елит в защита на 16-годишната българка.

Сега, две години по-късно, жертвата и майка й са доволни, че и момичетата се изправят пред съда.

Двете живеят в Атина, а момичето учи със стипендия в частно училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Българинннн преди 15 години
До 30 ... ей гадно мръсно гръцко ... ела да ми го кажеш това в очите бе Утрепко .. ела бе византиец долен ... ще дойде време когато пак ще сте ни роби както е било преди 1100 години и пак ще ви колим майка ви *** ... най големите *** на балканският полуостров сте вие ... който дойде там всеки казва че сте *** и че изоставате и след 5 години ще ни гоните .... *** мръсен долен ... *** ... !!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Nikolai stoev преди 15 години
смърт за нештастните *** от гърциа нещастни ако стане това с моето дете директно псм-а в главата няма полиции маини разни саморазправа гавра с момичето и то не 1 ми 3 *** О.х смърт
35
0
 
0
 
! Отговори
yorgo преди 15 години
do 30 ei malaka mrasen
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гърците са спрели развитието си още в края на 19в. може и по-отдавна.Тези по островите са още по-зле.Само са набедени , че са напред в материала.Няма такова нещо!Затова всяко студентче по света от тях просто не се врща обратно там малко като си поотвори очичките.Нас не ни обичат не от вчера , просто не са успели да ни се наложат в исторически план.Но за днес мога да кажа , че са ужасно нагли , много неграмотни и много задръстени.Позволяват си да наричат Пловдив Филипополис и да ни казват ,че в тяхно присъствие искат да говорим и ние така!!!!Позволяват си да ни забраняват да наричаме Солун така , а Тесалоники !!!!Не искам да ги срещам , камо ли да влизам в бизнесконтакти с тях , безкрайно некоректни са.Лъжат , мажат и шикалкавят.А за мнението им , че всички българки са , а тяхните жени се женят девствени просто нямам думи!!!!!!!!! Горкото момиче , за затвор са всички , не само преките извършители , а всички застанали срещу момичето!!!!!Насилена е защото е българка , а на тяхна не смеят и да помислят да посегнат - знаят какво ги чака.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До30Да ти го напъхам в елинската уста за да млъкнеш.
32
0
 
0
 
! Отговори
falco преди 15 години
Я сега да видя какво ще кажат защитниците на византийците в този сайт,които вчера яростно спореха,че обезобразената българка в халкидики не е убита от грък.А какво ще кажете за днешната новина.Какво ще кажете за поредния подобоен случаи преди 3 години,когато българка беше изнасилена от собствения си работодател-грък,а след това за награда и от петима гръцки полицаи,защото е съобщила за това.Тия гръцки въшки винаги ще ни мразят и,както виждате,цялото им общество подкрепя такива случаи и защитава престъпниците.Това,че медиите и църквата са се обявили в защита на българката е нормално.Иначе щяха да бъдат сериозно порицани от някоя европейска институция.Много сте наивни тези,които си мислите,че не ни мразят.Пак ще се повторя.Почетете история,вижте,че откакто съществуваме те се мъчат да ни унищожат.Последния фрапантен случай е междусъюзническата война.Вие сте много наивни,ако си мислите,че толкова векове са ни мразели,погърчвали и убивали,а сега изведнъж всичко това е останало в миналото и всичко е ок.На това даже и малките деца не вярват.А и днес пак ни *** майката с такива случаи като изнасилвания и убииства.Аз лично знам за още такива случаи,които не са отразени от медиите.Та помислете си сериозно и следващия път,когато видете грък си помислете как ще се държите с него.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така ще да е, докато гръцките тоалетни са без заключване отвътре. Но щом официалните гръцки власти са защитили бълкарката - занчи гръцкото общество не е толкова неузряло, колкото го представят. Ако постъпят така с детето ми - не бих се спряла пред нищо, за да си получат заслуженото.
30
0
 
0
 
! Отговори
БАИ ГАНИО ВУЛГАРСКИ преди 15 години
ei wulgarq mrysni не лаите много,че за 2 дена може да я няма вулгарска татариаскапани ***,бедни вулгарос умрели склави
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мръсни гадни гръцки ***-не 20, а 200 години затвор няма да са достатъчни за тези изверги.Дано изгният в затвора, но няма да го позволят. Ще потулят случая толково бързо колкото се е разшумяло около него.
28
0
 
0
 
! Отговори
op преди 15 години
mnogo im stana na tiq garci mirizlivi, ubivat iznasilvat balgari, samo da vidq edin grak v bg..6temu skasam zadnika ot eban
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гърците по принцип презират българите. За тях сме някви гадни бедняци и ***. Работил съм с много гърци. Мързи ме да разказвам как се опита един грък да ме унижи преди 4-5 години, показа откровенна злоба към българите и по-специално към мен. Няма да излъжа ако кажа че ги мразя наравно със сръбските националисти макетата. Кофти народи живеят на балканите ама и ний не падаме по-долу...
26
0
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 15 години
21:"хора разберете - зле сме, стига сме се мислели за най-великите, най-умните, най-добрите"Останалите не са кой знае колко по-рзлични от нас, и при тях както се вижда има изнасилвания, кснофобия и т.н. просто нашето общество като че ли е все още незрало и реагира неадекватно в много случаи.
25
0
 
0
 
! Отговори
пак аз преди 15 години
stanlei, това как е реагирало гръцкото общество за мен е важно дотолкова, доколкото мога да науча нещо за нашето собствено общество. А това, което виждам никак не ме радва. България има голям проблем с ксенофобията, само виж първите 10 коментара в тази тема. А за правосъдието в България мисля, че изобщо не трябва да отварям дума. А относно това:"дали заинтересуваноста на гръцките политици и медии не е просто един фарс"Големият интерес на гръцкото общество към този случай не е предизвикан от самото изнасилване(такива случаи има стотици, ако не и хиляди), а именно от ксенофобията, която ВСИЧКИ са осъдили. А България е страдала и повярвай ми още дълго ще страда докато нашето общество продължава да бъде толкова незряло.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не обичам гърците, но няма как да не признаем 2 неща:1. No.21 добре го е казал - няма да се повтарям.2. Не забравяйте че една не малка част от "гърците" са си чисти българи, пък даже и да са им промили мозъците - те пак си остават с нашата кръв, така че по-полека с квалификацийте :/
23
0
 
0
 
! Отговори
Ponti преди 15 години
И в Гърция винаги ще се намерят изостанали човешки същества. Но ми направи силно впечатление израза "Подетият от медиите случай предизвика безпрецедентна намеса на целия гръцки политически и духовен елит в защита на 16-годишната българка".Ако е така, то ние, като общество, като нация сме доста изостанали. Тук се пребиват, убиват, насилват, окрадат живи хора, а ние сме бездушни. Капка човещина няма. - Впрочем, някой да знае какво е това човещина?Не, не питам за парите, а за другото...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СМЪРТ НА ГРОЗНИТЕ И МАЗНИ ФАНАРИОТИ!НАВРЕМЕТО ЕДИН БЪЛГАРИН Е ТРЯБВАЛО ДА НАПРАВИ ПОВЕЧКО ЧАШИ ОТ ГРЪЦКИ ЧЕРЕПИ...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от това което пише се вижда че Гърците са много по-добре от нас като общество, това показва колко гърците са по-добри а не по-зле, не виждам как са се объркали тук повечето, сега семейството си живее в Атина, и даже момичето учи в частно училище със степендия, което е голям лукс в Гърция, оправя си живота, и пак благодарение на гръцкото общество, ако беше в България какво щеше да стане, какво става въобще а? хора разберете - зле сме, стига сме се мислели за най-великите, най-умните, най-добрите
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tuk postoqnno im se razminava na takiva kele6i
19
0
 
0
 
! Отговори
sante_dog преди 15 години
какви големи клечки са селски учител и полицаи? Това ако са им големите клечки в Гърция!!! Ха...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако тук изнасилят някое момиче и насилниците са синове на големи клечки едва ли изобщо ще им се случи нещо. Трябва да взимаме пример от Гърция, защото съм сигурен че присъдите ще бъдат тежки.