Пред тях са блеснали житата

ДАМС: Има напредък във всички области в живота на младите
30 сеп 2008 16:20,
46
Пред тях са блеснали житата
Снимка: Булфото

Напредък във всички сфери на живота на младите в България отчита доклад за работата на Държавната агенция за младежта и спорта. Институцията, ръководена от Весела Лечева, е поръчала специално социологическо изследване.

Анализът на данните регистрира действителен напредък в „качеството на живот” на младите – нарастване на потреблението, подобряване на материалното им положение и успешна реализация на пазара на труда.

В момента България е под средните европейски показатели за младежка безработица, а ако изолираме „ромския фактор” (това са преди всичко младите роми без образование, квалификация, често неграмотни, които не могат да се впишат на трудовия пазар - 14% от младежката общност, според изследването), страната е на едно от най-ниските места по безработица в ЕС.

Делът на безработните младежи с висше образование е чувствително намалял, като според социолозите се наблюдава тенденция за съживяване и разширяване на пазара на труда в различни градове и в други населени места на България.

Важна стъпка от страна на ДАМС с грижа към младите хора в страната е изготвянето на проект на Закон за развитие на младежта, който бе внесен в Министерския съвет през октомври 2007 година.

Проектозаконът цели да насърчи самоорганизирането на младите хора, като регламентира механизмите за изграждане и структуриране на младежкото представителство.

Той предлага нов модел на финансиране на националната младежка политика чрез републиканския бюджет, общинските бюджети, национални и международни програми, дарения, както и чрез средства от фонд „Развитие на младежта в България”.

Законопроектът ясно дефинира правомощията на органите на централната власт, областните администрации, органите на местното самоуправление и предвижда ефективни механизми за координация при взаимодействието им при управлението на политиката за младите хора на национално, областно и местно ниво.

Дори едно дете е мечта за младата българка, каза директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев, цитирайки данни от изследването, поръчано от ДАМС.

Младите българи са образовани, гонят кариера, печелят достатъчно, ходят и на почивка. Заради кариерата си все по-малко българки се решават да създадат дете.

Едва 9% от испанските младежи знаят чужд език, докато българчетата са образовани и 36 процента от тях ползват поне един западен език. Колев прогнозира голям проблем за висшите учебни заведения, защото една трета от децата мислят да учат в чужбина.

Младежите на България са на европейско ниво по знания и стандарт на живот, но за сметка на това изпреварват европейските си съученици по пушене и пиене на алкохол. По последните два признака те се нареждат на челните места в Европа.

16 процента от учениците са пушили трева, 2,1 процента използват твърди наркотици, където се отбелязва покачване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
откровен преди 15 години
Комунистически манипулативни лъжи и измами.
24
0
 
0
 
! Отговори
леле леле преди 15 години
Дообре бее! Мама и тате докато дават нормално да се гуляйства, а това с работата си го изсмукахте от измеждупръсите! Това, че на всички вече им е писнало от тоя Преход и са теглили една на всичко и само пият, пеят, пушат не значи, че сме ОК. Гавраааа!
23
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 15 години
днеска точно сутринта трябваше да изям половин хляб с лютеница и майонеза, защото нямам пари да ям цял ден и за напред, ама добре че се отвори една далаверка, за да закърпя положението.ебасии и инфлация и наеми брато. :)
22
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 15 години
като вземат на мама и тати от парите които са им дали за храна и ги изпият/заложат/ит.н. и после техните теглят кредити, защото онези лъжат, че не харчат за глупости а харчат направо да си ебасимамата
21
0
 
0
 
! Отговори
dimi преди 15 години
Вярно е, младите хора живеят в лукс и охолство. Огледайте се наоколо. Отдавна не са актуални вицовете за гладни студенти, които ядат само хляб и лютеница, защото просто няма такива. Заведенията (които непрекъснато се роят) са препълнени с млади хора, които плащат тлъсти сметки за храна, алкохол и цигари. Примери мога да дам още много, но всички вие можете да ги видите на всякъде...
20
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 15 години
19. - 17:57 - asdОт: asdНовини | Финанси | Спорт | Лайфстайл | Авто | Запознанства | Mp3 | Снимки | Туризъм | Каталог | Блог | Работа | Zip | Тийн Направи Home page | Вторник, 30 Септември 2008 Start.bg Investor.bg Tialoto.bg Google Времето днесОще времеСофия20Пловдив21Варна21Бургас21Русе22Б ългарияПолитикаОбществоЕвроинтеграцияСофияСтраната НОВИНИТЕ ДНЕСБългарияВойната в ГрузияБизнесСвятСпортТехнологии и наукаЗдравеКримиИзкустваРазвлеченияАвтомобилиИзвън релсиЪндърграундПо пътяФорумПоименно, колегаРе(д)акцияВидеоСправочникКино програмаТрейлъри ТВ програмаВреметоХороскопиТърговеАрхив на новините123456789101112131415161718192021222324252 6272829303101 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 120405060708 Admiral MarketsВалутаUSD/BGN 1.3880 EUR/USD 1.4086 GBP/USD 1.7925 USD/JPY 106.13 USD/CHF 1.1177 SMS Котировки Поща в Start.bgПотребителско име:Парола:РегистрацияЗабравена парола:Топ новини:Специално:Най-четени:ПоследниОбщест воНАЧАЛО България ОбществоПред тях са блеснали житата30.09.2008 16:20 17Снимка: БулфотоНапредък във всички сфери на живота на младите в България отчита доклад за работата на Държавната агенция за младежта и спорта. Институцията, ръководена от Весела Лечева, е поръчала специално социологическо изследване.Анализът на данните регистрира действителен напредък в качеството на живот на младите нарастване на потреблението, подобряване на материалното им положение и успешна реализация на пазара на труда.В момента България е под средните европейски показатели за младежка безработица, а ако изолираме ромския фактор (това са преди всичко младите роми без образование, квалификация, често неграмотни, които не могат да се впишат на трудовия пазар - 14% от младежката общност, според изследването), страната е на едно от най-ниските места по безработица в ЕС.Делът на безработните младежи с висше образование е чувствително намалял, като според социолозите се наблюдава тенденция за съживяване и разширяване на пазара на труда в различни градове и в други населени места на България.Важна стъпка от страна на ДАМС с грижа към младите хора в страната е изготвянето на проект на Закон за развитие на младежта, който бе внесен в Министерския съвет през октомври 2007 година.Проектозаконът цели да насърчи самоорганизирането на младите хора, като регламентира механизмите за изграждане и структуриране на младежкото представителство.Той предлага нов модел на финансиране на националната младежка политика чрез републиканския бюджет, общинските бюджети, национални и международни програми, дарения, както и чрез средства от фонд Развитие на младежта в България.Законопроектът ясно дефинира правомощията на органите на централната власт, областните администрации, органите на местното самоуправление и предвижда ефективни механизми за координация при взаимодействието им при управлението на политиката за младите хора на национално, областно и местно ниво.18. - 17
19
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 15 години
Новини | Финанси | Спорт | Лайфстайл | Авто | Запознанства | Mp3 | Снимки | Туризъм | Каталог | Блог | Работа | Zip | Тийн Направи Home page | Вторник, 30 Септември 2008 Start.bg Investor.bg Tialoto.bg Google Времето днесОще времеСофия20Пловдив21Варна21Бургас21Русе22Б ългарияПолитикаОбществоЕвроинтеграцияСофияСтраната НОВИНИТЕ ДНЕСБългарияВойната в ГрузияБизнесСвятСпортТехнологии и наукаЗдравеКримиИзкустваРазвлеченияАвтомобилиИзвън релсиЪндърграундПо пътяФорумПоименно, колегаРе(д)акцияВидеоСправочникКино програмаТрейлъри ТВ програмаВреметоХороскопиТърговеАрхив на новините123456789101112131415161718192021222324252 6272829303101 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 120405060708 Admiral MarketsВалутаUSD/BGN 1.3880 EUR/USD 1.4086 GBP/USD 1.7925 USD/JPY 106.13 USD/CHF 1.1177 SMS Котировки Поща в Start.bgПотребителско име: Парола: РегистрацияЗабравена парола :Топ новини :Специално :Най-четени :Последни ОбществоНАЧАЛО България ОбществоПред тях са блеснали житата30.09.2008 16:20 17Снимка: Булфото Напредък във всички сфери на живота на младите в България отчита доклад за работата на Държавната агенция за младежта и спорта. Институцията, ръководена от Весела Лечева, е поръчала специално социологическо изследване.Анализът на данните регистрира действителен напредък в качеството на живот на младите нарастване на потреблението, подобряване на материалното им положение и успешна реализация на пазара на труда.В момента България е под средните европейски показатели за младежка безработица, а ако изолираме ромския фактор (това са преди всичко младите роми без образование, квалификация, често неграмотни, които не могат да се впишат на трудовия пазар - 14% от младежката общност, според изследването), страната е на едно от най-ниските места по безработица в ЕС.Делът на безработните младежи с висше образование е чувствително намалял, като според социолозите се наблюдава тенденция за съживяване и разширяване на пазара на труда в различни градове и в други населени места на България.Важна стъпка от страна на ДАМС с грижа към младите хора в страната е изготвянето на проект на Закон за развитие на младежта, който бе внесен в Министерския съвет през октомври 2007 година.Проектозаконът цели да насърчи самоорганизирането на младите хора, като регламентира механизмите за изграждане и структуриране на младежкото представителство.Той предлага нов модел на финансиране на националната младежка политика чрез републиканския бюджет, общинските бюджети, национални и международни програми, дарения, както и чрез средства от фонд Развитие на младежта в България.Законопроектът ясно дефинира правомощията на органите на централната власт, областните администрации, органите на местното самоуправление и предвижда ефективни механизми за координация при взаимодействието им при управлението на политиката за младите хора на национално, областно и местно ниво.
18
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 15 години
14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха14. - 17:38 - :)От: :)Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-
17
0
 
0
 
! Отговори
////// преди 15 години
а нещо эа секса немали ?примерно за една водка и получаваш св....а!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taka govorite shtoto sigurno nikoi ot vas ne e jivql na van,vie si mislite 4e kato izlezete izvan granica po4vate zlatni da snasqte. Da ama ne, na sqkade vi skasvat gaza ot ba4kane, bez zna4enie kakva poziciq, kakva rabota, koq darjava. I problema e 4e shte po4nete da izkarvate pari i nqma da imate edin svoboden den da idete da gi har4ite...i shte si slushate stari gradski pesni i shte cinkqte za BG kakto az prava...
15
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
''Младите българи са образовани, гонят кариера, печелят достатъчно, ходят и на почивка.'' брейии,само аз сигурно изобщо не го виждам тва нещо
14
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
Хах-аха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха- ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха -ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-х а-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха
13
0
 
0
 
! Отговори
deathwoman666 преди 15 години
Статистиката е най-голямата лъжа - е казал Марк Твен.
12
0
 
0
 
! Отговори
Младеж преди 15 години
Абе младите питахте ли ги поне, та пишете само глупости?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я съм *** чиляк и молим за помощ, начи ако мое да ми кажете как се казва тая думичка, дето гледаш с очите си как нещата вървят от зле по зле, а они ти викат, че всичко е ОК и става все по-хубуу, значи...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахахахахахахахахахаха...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕГАТИ *** ДЪРЖАВА. В НАЙ СКОРО ИЗЧЕЗВАМ В ЧУЖБИНА И ВИ ОСТАВЯМ ДА БЛЕСТИТЕ В ТАЗИ ДУПКА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ
8
0
 
0
 
! Отговори
ano преди 15 години
"Делът на безработните младежи с висше образование е чувствително намалял", защото голяма част от тях отиват в чужбина. Именно на това се дължат оптимистичните пригнози за все по-малко безработни българи в активна възраст.
7
0
 
0
 
! Отговори
Да бе да преди 15 години
Тия хора слепи ли са, невиждат ли че младежта закърнява?Хора докога ще търпите да ви лъжат
6
0
 
0
 
! Отговори
ИРА, ЕТА, Ал Кайда преди 15 години
ми наще политици знаят само да се оправдават. Те друго не могат. Тва им е. Отиваш там правиш далаверки, ако те хванат се оправдаваш до следващия скандал и така ти минава мандата, после излизаш нахранен, облечен, с подслон, пък ония от стадото да си ЕБАТМАЙКИТЕ.