Четвъртокласник почина в училище

Преди часовете 10-годишното момче се оплакало, че му е студено, започнало да трепери и припаднало
3 окт 2008 12:14,
46
Четвъртокласник почина в училище
Снимка: Булфото

10-годишно момче е починало внезапно в добричкото училище "Хан Аспарух".
Преди началото на часовете, малко преди 8,00 часа, момчето се оплакало, че му е студено, започнало да трепери и припаднало.

Детето е ученик в четвърти клас, съобщи Дарик радио.

Директорката на училището Росица Илиева разказа, че класната и персоналът на училището веднага са се опитали да помогнат на детето.

Напръскали са го с вода, направен е и масаж на сърцето, както и изкуствено дишане.

Линейката е пристигнала около 8,15 часа. Медицинският екип само констатирал смъртта на момчето.

По първоначални данни детето е страдало от астма, имало е и други заболявания.

Родителите на детето са информирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...ех да имах власт...
24
0
 
0
 
! Отговори
Потресен преди 15 години
Живял съм в Добрич около 20 години и знам, че там автобус почти не се ползват от децата.. ако е било в Хан Аспарух (или "к"ан както е правилно) то със сигурност е от кварталът Добротица, който е в радиус около 5 мин от училището. Щом в този средно голям за България град се случват подобни неща заради ранните ставания в студа сами си правете изводи какво се случва в София-Варна-Пловдив-Бургас
23
0
 
0
 
! Отговори
emilia преди 15 години
Преди години в училищата освен медицинкса сестра имаше и училишни лекари. Нека да се върнат в българските училища и лекарите. Медицинското лице може да окаже първа помощ, но понякога лекарят е от първа необходимост. Така, че да не жалим пари за нашите деца, а да осигурим спокойствието им в училище, също на техните родители и учители. Да и децата трябва да започват по кусно училище. Какво да чакаш от дете през целия ден, което е станало в шест, ако е от закритите ни училища за да годни автобусите. Първо- недоспиването за децата е вредно, второ спят в час и учителят се чуди как да ги разсъни, но детето нее виновно, бързата закуска и о на крак и най - важното не навременна. Както прочетох по горе, децата ни мръзнат по спирките и чакат автобуси понякога с часове. Дали когато закриваха многото училища тази година са го имали това предвид????????????? Изглежда, че правим икономии с цената на нещо безценно, а именно спокойствието и бъдещето на нашите деца. И после се тюхкаме, че децата са озверени тотално, тук вляият и други фактори, но този е един от тях. Дано тези от които зависи всичко и имат законовата власт да помислят върху тези проблеми. ДО тогава да се молим БОГ да пази децата ни!!!!!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласна съм с номер 17! Завършила съм училище преди 10 години, но и до днес с ужас си спомням за зимните сутрини когато още по тъмно трябваше да стоя на някоя спирка и да чакам автобуса за училище. това е нечовешко! Да не говорим пък, че първите 2 часа ти се спи толкова много, че нямаш физическата възможност да научиш нещо, а не дай Боже, първият ти час да е физическо. Трябва и да се събличаш и да мръзнеш в някакъв салон с изпочупени прозорци. Просто повечето хора не знаят на какъв стрес са подложени децата им! Студ, умора, постоянно недоспиване, стресирани учители (вие да не мислите, че и на учителите не им се спи?)... и така всеки ден в продължение на години! И после децата боледували и били изнервени, е как няма да боледуват. Като стават в 5,30 или 6. И това са малки дечица на по 6-7 години!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Става въпрос за Добрич, а не за село, доколкото разбрах...
20
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Сташно се разстроих от тази новина! Аз също съм учител и незнам... Ако в моя час почине по такъв начин дете, сигурно аз ще го последвам! Няма медицински сестри в малките населени места, а личните лекари са на километри от селата. Моите съболезнования на родителите на детето.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много жалко за детето. Горкото. Почивай в мир , миличко!. Съгласна съм обаче с 17 , че децата влизат много рано в час. Че те чиновниците започват много по - късно, а инспекторатите по образованието почват от 9.00 ч. , когато децата вече са изкарали по 2 часа. Да си представим в колко стават децата от закритите училища , за да пътуват сутрин по тъмно. Това са деца, ей хора ...... Дали на министъра дето закрива толкова училища децата му стават в тъмни зори , за да чакат училищния автобус на студа и дъжда ? Жалко , че никога не мислят за здравето на децата, а после търсим виновни и.познайте от първи път кои ще са . Сигурно пак някой учител.То те за какво ли не са виновни...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MALKITE DECA V ISPANIA ZAPO4VAT OT 9.30-10H SUTRIN.
17
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
е съвсем уместно тук да се засегне въпроса, но все пак - нормално ли е учебните часове да започват в 7.30? това значи ставане в 6.00, когато организмът въобще не е в кондиция - тогава сънят е най-дълбок, и като те събуди часовник, нито ти се яде, нито знаеш къде си, кво остана пък да научиш нещо. въпросът не е маловажен - става въпрос и за деца все пак, на училище се тръгва от 6 годишна възраст. е, нормално ли е едно дете на тая възраст да става в тъмно, да яде насиля, когато тялото още не е отделило храносмилателни ензими - което води само до проблеми с метаболизма - нормално ли е да излиза около 7.00 сутринта и през зимата, нормално ли е да отиде недоспало и замаяно, и да седи и да клима на един чин? свързано е и с конкретния случай - щом детето се е оплаквало, че му е студено, занчи е имало ниско кръвно - за това допринася и недоспиването, и стреса.
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
http://heartless-venus.livejournal.com/401703.html
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http://heartless-venus.livejournal.com/401703.html
14
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 15 години
Това се случва на много деца по света ! Пази ,Боже !Не бива да се обвинява за щяло и нещяло Управниците ни !Друг е въпроса ,че обществото като цялост няма здравната култура ,а лекарите си гледат работата през пръсти !Съболезнования на родителите и съучениците му !
13
0
 
0
 
! Отговори
k2 преди 15 години
bg , balgari sa i tova e gadnoto za6toto i te sa kato nas i nie kato tiah.samo lapanicata e vajna , kade otiva humanizma, v tova val4e vreme....?
12
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Естествено, че има виновни в случая и те трябва да се назоват - това е сегашното правителство от небългари, което води политика на дискриминация спрямо българския народ чрез своята социална и здравна политика. ПОЗОР, ВРЕМЕ Е ДА ГИ ИЗМЕТЕМ, САМО С ИЗБОРИ НЯМА ДА СТАНЕ...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Божичко! Горкичкото детенце! Да почива в мир! Горките му родители, незнам дали ще имат сили да я преживеят тази трагедия.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Страхотна трагедия!Горкото детенце... Не искам да си помислям какво е да си изпратиш детето на училище и да си го прибереш в ковчег...Не бива да се случват такива неща, не и на невинните дечица!Затова трябва да се обърне по-голямо внимание на лечението на астматичните заболявания, моите момиченца и двете са с астма.Мога съвссем отговорно да заявя, че на малката не и се прилага никакво лечение. Няма рецептурна кника, защото по време на пристъп така се случва, че личния няма направления за специалист, който дая регистрира като астматично болна и да и я издаде. Караме с помпичките на каката. Не искам да търся под вола теле, но ако на това момченце беше проведено адекватно лечение, сега можеше да си яде обяда вкъщи, нали?
9
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
nqkoi neshta se sluchvat , a s drugi se svikva za golqmo sajalenie. PROFILAKTIKATA V BALGARIA NE E NA NIVO..! Mnogo hora imat zabolqvania, za koito izobshto nw znaqt. Jalko za detenceto! Otkradnato ot tozi svqt. Bog da go prosti.
8
0
 
0
 
! Отговори
asi преди 15 години
svetla mu pamet na deteto.ne moga ida si pomislya vkakvo sistoyaniesa roditelite mu.moga da gi razbera zastotoi az imam 2 detsa
7
0
 
0
 
! Отговори
Gery преди 15 години
Толкова ми е гадно , че продължават да се случват такива неща. Горките му родители,представям си какво е да заведеш детето си на училище и то никога да не се върне... Защо трябва винаги да обвиняваме някой,тези неща се случват..
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Svetla mu pamet! Ne moga da povqrvam.