Всеки блок ще получава обща сметка за парно?

Абонатите сами щели да определят кой каква част от общата сметка да плати
8 окт 2008 08:07,
293
Всеки блок ще получава обща сметка за парно?
Снимка: Булфото

Всяка сграда да получава обща сметка за парно от "Топлофикация", а абонатите сами да определят помежду си кой каква част от общата сметка за парно и топла вода ще плати. Това предвиждат промени в закона, които енергийната комисия в парламента започна да обсъжда.

Депутатите ще решават дали да се закрият индивидуалните партиди на абонатите и да се освободят топлофикационните дружества от задължението да съставят сметки на всеки абонат.

Ако това предложение бъде одобрено, освен Законът за енергийна ефективност ще бъде променен и Законът за етажната собственост.

Предстои енергийната комисия да разреши също топлофикациите да спират парното на жилищни сгради, в които 2/3 от абонатите имат просрочени повече от две сметки. Дружеството ще приема неплащането на сметките като мълчалив отказ на цялата сграда от услугата.

Третото предложение, свързано с парното, засяга Закона за устройство на територията - там вероятно ще бъде задължително изграждането на хоризонтална, а не вертикална инсталация в новостроящите се сгради.

Така при желание на абоната да се откаже от услугата или при неплащане на сметки парното на конкретния абонат ще бъде спирано, без това да наруши топлоподаването за останалите жилища в сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТОВА НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО ХАХАХАХА - Скоро ще почнат да дават и обща сметка в магазините - с това решение ме убедиха, че мнооооого прости хора имат право да взимат решения в тази държава
272
1
 
0
 
! Отговори
Бай Топломер преди 15 години
На членовете на домсъветите, ще бъдат раздадени АК-47 за справяне с длъжниците на топлофикация...
271
1
 
0
 
! Отговори
КДС преди 15 години
Реалиста е всъщност Добри Божилов - племеник на заместника на Вальо Топлото - Георги Рогачев....
270
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
софиянци крайно време е да се върнете на село и да се топлите на дърва и ***. градските панелни и тухлени кутиийки са отживелица:)
269
1
 
0
 
! Отговори
ludiq преди 15 години
добре им го гкза братко и аз не бих го казал по-добре. може даже да се опреличи и на нещо по лошо издеватвлство на комунистите над нас. това с този закон си е жив геноцид.
268
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е планирано с цел да се изпокарат вси4ки съседи и да избягат от отговорност после защо никои няма да плаща сметките си ами то е ясно защо да не говорим с надписването на сметки и освен 4е топлофикация надписва и краде ами и фирмите за топлинно с4етоводство
267
1
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
Хубаво, нека има обща сметка, макар и толкова глупаво да е това, но нека преди това, тези, които искат да ползват парно да освободят от отговорност за плащане на сметките тези, които не искат да ползват парно. После да си се ядат един друг за това, кой ползвал повече и кой по-малко. Но да не пипат тези, които изобщо пък не им искат услугата. До 265 - родителите ми се отопляват с климатик. Същата темпрература, както и парно, но за сметка на това в пъти по-евтино.
266
1
 
0
 
! Отговори
Ninka преди 15 години
Поредното безумие в нашата мила родина
265
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
То уж така, ама ако всички направят като мен, ще се откаже целия блок от Топлофикация и ще трябва да се топля с печки, а не ми се връща към това - по-рано бяхме точно по този начин.
264
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според топлофикация ползваш според всеки нормално мислещ човек не ползваш, това е като да имаш печка и да не я ползваш то от чез електро да ти казват че е обратното... абе...
263
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Топлофикация искат да си измият ръцете! дано фалират и никога повече да не се появат! А шефовете там да им се забрани достъп до ръководни длъжност! Гадаове с гадове!
262
1
 
0
 
! Отговори
Дамян Полеганов преди 15 години
Пак искате да скарате хората и така имат толкова грижи но помнете приказката за царските бирници.Депутатите немислят а приготвят поредният закон *** който нее правно обоснован и е неконституционен,а общата одговорност е черта на тоталитаризма!!!!!!!!!!
261
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пък който иска нека плаща ;) Предпочитам да си вложа парите в бойлер отколкото в нечии джоб !
260
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Остави тока. Като спрат парното и при мен е един студ. Основното са тръбите, а не толкова съседите. Просто не ми изстива апартамента от външни стени. И пак не разбрах - ползвам ли или не парно?
259
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо трябва да плащаме тока и водата? *** плащат ли си ги? *** парно нямат, но ток и вода имат, а ние им го плащаме. Така ли е?
258
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако аз съм ти съседа и се топля на ток, а температурата при мен е с три градуса по-висока, ти ползваш или не ползваш ток:)))?
257
1
 
0
 
! Отговори
maketo преди 15 години
моето мнение е, 4е грешите.:ЗАЩО защото нека тези *** в НС да приемат каквито си искат закон4ета,това нас не ни интересува.Толкова години ви крадат,и вие пак им плащате.Топлофикация е една от касите на вси4ки които са на власт.В цял свят когато една фирма е на загуба тя фалира.Със това 4е плащате тя няма да се оправи.Не могат да ви направят нищо.Защо 20 години не беше намерено решение.Защото не искаха,защото така се краде наи лесно.Ето затова не трябва да им плащате нищо.даже мисля 4е трябва те да ви платят за това 4е им ползвате излишната топла вода.
256
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
250. - 16:37 - безплатен обяд няма...... В договора, който и сега съществува между домсъветите и фирмите за топлинно счетоводство ще се допълни още една клауза, че сме съгласни фирмата за топлинно счетоводство да определя .................А ти стопляш ли, че тези дето са били в домсъвета вече не са. Сигурен ли си, че сегашните ще подпишат каквото им спуснат свисше. Аз например, ако съм домоуправител ще си наема адвокат да ми изпедепца така договора, че законодателя свят да му се завие. Нали знаеш кои са най-добрите адвокати - тези на мутрите. Тогава ще ме осъдят ама друг път. Един път ще платя яко на адвоката, но ще съм спокоен завинаги.
255
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Номерацията пак се смени.Не разбрах аз ползвам или не ползвам парно?
254
1
 
0
 
! Отговори
Перо преди 15 години
Искам да попитам къде ще се получава тази сметка и от кой.Как и кога ще се занимават гражданите с работата на топлофикация да изчисляват сметки след работа.......Тези от 3 ната коалиция се чудат как да объркат допълнително живота на хората за да отклонят вниманието от важния проблем, а той се състои в това че отново сме най бедните в европа,дори и Румъния ни изпревари с много.В същото време партичта майка се чуди какви глупости да направи в излишъка за да привлече повече гласове на пролет.Невежи крадливи *** са политиците на България в момента.