Балтия за младите шофьори. 26 контролни точки и никакво нощно шофиране

Автоинструкторите настояват прохождащите водачи да карат на полигон
20 окт 2008 20:01,
168
Балтия за младите шофьори. 26 контролни точки и никакво нощно шофиране
Снимка: Булфото

Младите шофьори със стаж до 2 години да получават само 2/3 от контролните точки - 26, предлагат от КАТ.

Новите водачи да не управляват МПС в тъмната част на денонощието - от 23 до 5 часа сутринта, и да карат колите си с 10 километра по-ниска скорост от максимално допустимата.

С тези три предложения от Пътна полиция се надяват, че ще усмирят прохождащите шофьори.

Статистиката е безмилостна и показва, че всяка пета тежка катастрофа с жертви е причинена от шофьори с по-малко от две години стаж зад волана.

При пътни инциденти по вина на нови водачи са загинали над 35% от жертвите във войната по пътищата.

Анализите на КАТ сочат още, че повечето катастрофи са заради неправилни маневри или липсата на рефлекс у водачите.

Автомобилните инструктори пък смятат, че връщането на полигона и увеличаването на часовете за кормуване на 40 ще решат до известна степен самонадеяността на новите шофьори.

Вероятно до няколко месеца предложенията ще станат факт. 

Дали обаче войната по пътищата ще приключи?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 15 години
Това наистина е дискриминация. Точките трябва да са 39 за всички и това е така във всички страни в ЕС. В Германия е обратното - там трупаш наказателни точки, като максимумът е пак 39. Там при 39 точки губиш книжката.Ако толкова е некадърен шофьорът той ще си изгуби по-бързо точките така или иначе, но никой няма право да ти казва като за тебе толкова, а на тебе толкова.
6
0
 
0
 
! Отговори
mari4oto преди 15 години
bravo bravo dosta hubavo ne6to i 4e nqmalo koli ve4erta toova da ne bi da go pravqt za trafika mnogo pravilno 6toto koito se ka4i da kara se misli za golqmo efence gaze i 4e e kralq na ulicata a v sa6tnost e pradle6a tuko 6tol zel knijkata
5
0
 
0
 
! Отговори
Bau преди 15 години
Я първо си оправете пътищата и тогава да говорим вий на туи нещо пътища ли му викате от отсечка от 50 метра 10 дупки и пътя кърпен над 20 пъти.Що първо се търси вина у шофиора я си вижте пътищата те и чужденците като дойдат се плашат чак се чудят в коя страна от 3-тия свят са .
4
0
 
0
 
! Отговори
фдгдф преди 15 години
абе еи таз проста държава с малко д има простите хора.. щели да ми намалят контролни точки да не можело вечер да се кара.. че то вечер е по спокойно не ходат да гонат крадците дето ни управляват.. що като някой от тях напрай катастрофа се едно нищо не е станало да им майката проста на сичките управляващи у таз държава ама и техния момент ще дойде ако не тука то горе
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това е дискриминация.....
2
0
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 15 години
A a ostanalite 4/5 ot katastrofite?
1
0
 
0
 
! Отговори
VaCaTa преди 15 години
Хубави и правилни предложения, макар че и мен ще ме засегне. Мисля че трябва да се въведат най - скоро, но войната няма да спре. КАТ не трябва само да дават предложения, а да започнат да си изпълняват задълженията. Стоейки само и спирайки джипове, БМВ-та и Мерцедеси, не се спира войната по пътищата.