"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"

Премиерът притеснен, че цели медии непрекъснато насаждат етническо напрежение
31 окт 2008 13:30,
112
"Не играйте с огъня, не сейте етническа омраза"
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня". Снимка: БГНЕС

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите на Сергей Станишев има опит за демонизиране на ДПС.

"Също така започва да се говори против турците. Дори днес чух тези за правилността на Възродителния процес, което е за първи път след демократичните промени", коментира той.

По думите му у нас има етнически модел, който създава имидж на страната ни в цял свят.

"Той е създаден от българското общество и то е първият и най-важен гарант за него. Пример за това е спасяването на българските евреи по време на Втората световна война".
 
Станишев определи етническото говорене като "опасна игра с огъня".

На въпрос нали самият Ахмед Доган е повдигнал темата в интервюто си за "Труд", премиерът отговори: "Няма партия, която е съвършена и не търпи критика. Това не означава, че определени партии трябва да се демонизират".

Станишев призова политиците да се отнасят отговорно към етническия модел.

Той коментира, че има цели медии, които непрекъснато насаждат етническо напрежение. Не пожела обаче да ги посочи.

"Има такива, знаете ги, защо мълчите?!", обърна се той към журналистите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
до един.... преди 15 години
искате ли или не рано или късно сблъсъци ще има...Това е целта - когато нещата не стават доброволно, една "октомврийска" революция ги оправя. Ето и сега само чакат в някое село българин да се напие и да удари някой турчак и гледай какво става... Ще го обявят за етническа омраза и за "чудовищно" деяние пд влиянието на Атака и бат Бойко...Стадото е напълно изглупяло и затова все още търпи турско-еврейската мафия....
70
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Евалата много точно казано.
69
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако 1/3 от тези дето са писали коментарите бяха гласували тоя *** никога нямаше да ни управлява!
68
1
 
2
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
не говоренето е опасно, а инсинуациите, които ти правиш!ДПС е гмеж от ченгесари, които са работили против своите във възродителния процес - това е световно известно, а Мемет и Хайрие и до днес гънат гръб в робски труд за оцеляване.Етническото напрежение в птичия ти мозък се отъждествява с ужаса да ви секнат далаверитe, в което най-ви бива,освен в плямпането на глупости! Отврат си, да знаеш, как не мога да те повърна по-скоро!!!
67
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
С ЛЕТЯЩАТА СИ ЧИНИЯ!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
НЯМА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА!!!ИМА ЕДИН ДОГАН ДЕТО ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ!ТУРЦИТЕ СЪЩО РАЗОЧАРОВАНИ ОТ ДПС!ТАКА ЧЕ ЕТНИЧЕСКАТА ОМРАЗА МАЙ НЯКОЙ СИ ИЗМИСЛЯ ЧЕ Я ИМА!КОЛКО УДОБНО,А!ДОГАН-МАХАЙ СЕ!!!!!!!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
norm преди 15 години
Познайте защо този мушморок под антиДПС говорене и поведение разбира антитурско такова.Едното няма нищо общо с другото.И ако се проследи внимателно интервюто на Доган в придворния вестник Труд ще стане ясно,че ДПС не само не е гарант за етническия мир,а тачно обратното.
64
1
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
То поне евреин да беше... Ама от онези дето дърпат конците в световния ред. Пък то някво хазарско изчадие, плод на недоразбрани братовчедски взаимоотношения ;) Те руските евреи затова са най-комичните. Щото хем нямат нищо от генетичния материал на истинските семитски евреи, хем отнасят повече псувни от тях =)
63
1
 
2
 
! Отговори
spass преди 15 години
***..
62
1
 
2
 
! Отговори
spass преди 15 години
Какъв гей, то е чист !
61
1
 
2
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 15 години
ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИСКАТ ИЛИ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ПРОТИВ ОБИКНОВЕНИТЕ ТУРЦИ А СМЕ ПРОТИВ ДОГАН И НЕГОВАТА КРАДЛИВА БАНДА НЕ ИСКАМЕ ТОЯ БЕЙ И НЕГОВИТЕ 40 -50 БАШИБОЗУЦИ ДА ОГРАБВАТ ДЪРЖАВАТА ЕТНИЧЕСКАТА ОМРАЗА Е НАСОЧЕНА СРЕЩУ ДОГАН И БАНДАТА МУ А НЕ СРЕЩУ ТУРЦИТЕ ИЗОБЩО УПРАВНИЦИТЕ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ЗАЩОТО КРАДАТ ЗАЕДНО С ДОГАНОВЦИТЕ НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА *** НИЕ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ
60
1
 
2
 
! Отговори
точа ножа преди 15 години
Юдеин сред турци... какво българско има в тази новина
59
1
 
2
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Като е толкова загрижен за етническия мир, руският еничарин защо не задейства службите който трябва за да се прекрати дейността на ислямистиките организации в в БГ?? Да иде в Родопите малк да види как се промиват мозъци...Ама какво го боли Гейчо..Нали е безродна амеба..
58
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"...не сме народ, а ***..." щом като такъв ни управлява!
57
1
 
2
 
! Отговори
Pehota преди 15 години
Точно твоите изказвания, СерГейчо, бобърче смешно такова, насаждат етническо напрежение. Явно няма напрежение и трябва да се появи. За да скриеш други проблеми ли, що ли?
56
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Серго е син на евреи, който никога не е работил през живота си - такъв може да стане премиер само в България.Когато каза че опозицията били циркаджий, ми се прииска бат Бойко да е там и да му завърти два шамара - ама така че да му изхвръкнат очилцата.
55
1
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
"По думите му у нас има етнически модел, който създава имидж на страната ни в цял свят."Тоя виц на смс от Москва ли му го пуснаха? :) Или още по-отгоре? Ама той не че лъже, де. Етническият модел работи ЗА НЕГО с пълна сила... Създадоха си етническа партия, за да останат на политическата сцена, сега политическото им отроче иска 50/50. Няма как, намериха си майстора, ама Еврофондове (в превод на "майчин език" Доган Софра) има за всички от сърце. *** пък се манипулират лесно. Заплати и работа няма кво да им мислиш, те мед и желязо сами ще си докопат. Пък по избори ти стига да вкараш Васко "Лявото" и Софка "Лейката" в листата и да метнеш по 2-3 кюфтета на *** с по 2 бутилки евтина бира и гласовете са твои! Та кво да му е на етническия модел?!?
54
1
 
2
 
! Отговори
украинец преди 15 години
Серйожа ти не си БЪЛГАРИН!Затова ли те е страх?Ти си Украински гей!
53
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Колко вересии имаш да плащаш ти на Доган !!! Ама не на гърба на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!
52
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Лапане на тютюн ли имаш в предвид ?